Linux'da Program Yüklemek

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Xp'den ne kadar nefret ettiğimi anladım ve bir arayış içerisine girdim.Ubuntu denen şeyi sistemime kurdum fakat program yüklemenin farklı olacağı aklımın ucundan bile geçmedi. Google da yaptığım aramalara rağmen hiçbişey beceremedim.

Bana bu olayı resimli bir şekilde anlatabilecek biri olursa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Avuntu (Ubuntu) da program yüklemek için uygulamalar menüsünden ekle-kaldır ı tıklatın. Sonra açılan pencereden istediğiniz programı seçip kurmayı deneyin. Ancak biliyor musunuz bilmiyorum Windows programlarını (.exe) ubuntuda çalıştıramazsınız. Bu arada ubuntuda pek çok codec (vcd, mp3) dahil olmak üzere yüklü olarak gelmez. Bunları sonradan kurman lazım. Şahsen pardus tavsiye ederim. Kolay gelsin

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşım benim demek istediğim make install vb komutlarla anlatılanlar şu tar.gz gibi arşivlerde çeşitli programlar indirdim onları kurmak için yapmam gerekenleri bilmeliyim yinede sağol

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Avuntu (Ubuntu) da program yüklemek için uygulamalar menüsünden ekle-kaldır ı tıklatın. Sonra açılan pencereden istediğiniz programı seçip kurmayı deneyin. Ancak biliyor musunuz bilmiyorum Windows programlarını (.exe) ubuntuda çalıştıramazsınız. Bu arada ubuntuda pek çok codec (vcd, mp3) dahil olmak üzere yüklü olarak gelmez. Bunları sonradan kurman lazım. Şahsen pardus tavsiye ederim. Kolay gelsin

wine ile exe lerin çoğu çalıştırılabiliyor

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ubuntuda program kurmak için make gibi komutlara pek gerek kalmıyor .deb uzantılı olarak bir çok programın basitce kurulumu gerçekleştiriliyor.

GetDeb - Software for Ubuntu Linux bu sitede güncel programlar yer alıyor .deb uzantılı indirdikten sonra iki kere tıklayıp paketleri yükle demen yeterli.

Program kurmada dahada ileri gitmek istiyorsan source.list hakkında bilgi edin bu bölüme web adresi yazar gibi adresler ekliyorsun bunlara depo diyoruz biz ekledikten sonra basit şekilde programlarını kurabilirsin tek yapman gereken 2 komut

1. sudo apt-get update
2. sudo apt-get install (kurulacakprogram)

Yani program yüklemek çocuk oyuncağı.

Tavsiye olarak hangi dağıtımı kullanıyorsan o dağıtımın destek sitesindeki konuları incelemen her ciddi linux dağıtımının portal forum ve wiki sayfaları vardır.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
tamda getdeb.net gibi bi site arıyordum, isabet oldu...

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
türk yapımı varken neden yabancılarınki dedim ve pardus a geçtim (ubuntu 2.gün sabah çöktü yada ben öle sandım :D ) hatta siperiş vedim 2009 sürümünü yükleyecem yakında bi sorunum olduğunda sizlerden ve sistemin kurucularından her türlü desteği alacağımı biliyorum tekrar teşekkürler