keyloger
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 237
inşallah pişman olmam keyloger başlıyorum şimdi sorun olursa kapıyı çalarım:laugh:
Çal bekleriz, bilen arkadaşlar var fedora'yı severim
inşallah pişman olmam keyloger başlıyorum şimdi sorun olursa kapıyı çalarım:laugh:
fedoraya ilgi baya artıyor![]()
hocam şu anaconda olmasa fedora'yı ben de yükleyecem ama
en son yüklemeye çalıştığımda
yüklerken mesela swap'ı sda1 yapıyorum sonra / için sda2 ayarladığımda
swap sda2
/ sda1 oluyor
ben primary yapsam da durum değişmiyor
ne dersem diyeyim kendi kafasına göre gidiyor![]()
fedora türkiye foruma üye olamıyorum. bi sorun mu var?konu ilerlesin ihtiyac doğsun yardımcı olurum redhat> fedora & centos kullanıcısıyım
fedora türkiye foruma üye olamıyorum. bi sorun mu var?
fedora türkiye foruma üye olamıyorum. bi sorun mu var?
fedorayı denemedim hiçokadar ısrar ediyosanız bi deneriz zor bişey değil
![]()
fedorayı denemedim hiçokadar ısrar ediyosanız bi deneriz zor bişey değil
![]()
Ben de tavsiye etmem. Kurulmuyor, gıcık.![]()
O'na kurulmuyor demiyelim, virtualbox'ın eski sürümüyle uyumsuz diyelim.
Birde zaten normal bir şekilde kurarsan sorun çıkarmıyor.![]()
O'na kurulmuyor demiyelim, virtualbox'ın eski sürümüyle uyumsuz diyelim.
Birde zaten normal bir şekilde kurarsan sorun çıkarmıyor.![]()
Korsan yazılım kullanmak caiz midir?
Hepiminizin bildiği gibi yazılım (Software), bilgisayar sistemlerinin doğru ve etkin çalıştırılmasını sağlayan gelişmiş bilgisayar programlarıdır.
Yazılım, bir fikir ve düşünsel emek ürünüdür, bu nedenle fikir ve sanat eserlerini koruma kapsamında güvenceye alınan ve alınması gereken sistemlerdir.
Bu güvenceye alınmış bütün yazılımlar "lisanslı yazılım" olarak tanımlanır. Bir firma, kendi işleri için kullandığı bilgisayar yazılımlarını (bu yazılımlar, işletim sistemi yazılımları olabileceği gibi, e-ticaret, web içerik yönetimi, muhasebe, stok ölçüm vs. yazılımları da olabilir) bizzat yazılımı üreten kişi ya da kurumdan parasal bedel karşılığı alıyorsa, lisanslı yazılım kullanıyor demektir.
Tam tersi, eğer kullanılan yazılım, yazılımı üreten firmadan habersiz olarak, üçüncü şahıs ya da kurumlar aracılığıyla çoğaltılmış ise ve bu şekilde temin edilip kullanılıyorsa bunun adına da "yazılım korsanlığı" denir. Korsan yazılım, lisans belgesi taşımayan, üretici firmadan izinsiz olarak, yasadışı yöntemlerle çoğaltılmış yazılımlara verilen addır. Bu tür yazılımların ticaretini, dağıtımını yapmak ve kullanmak "korsan yazılımcılık" kapsamına girer.
Evet, yukarıdaki açıklamaya bakarak korsan yazılımın ne olduğunun anlaşıldığına inanıyorum.
Yıllar önce bilgisayarı yeni aldığımda yazılımın ne olduğu, nasıl kurulacağı ya da kaldırılıacağı hakkında hiç bir bilgim yoktu. Bilgisayara kurulu olarak gelen programlarla idare ediyordum. Sonra bir gün bir arkadaş tarafından crackle tanıştırıldım. Crack denilen şey, o güne kadar trial (demo) olarak kullandığım yazılımları tam süreme çeviriyordu. Açıkçası bu çok hoşuma gitmişti. Epey bir süre endişesiz olarak programları bu şekilde kullanmaya devam ettim. Fakat gün geldi korsan yazılım tabiri ile karşılaştım. Meğer biz programları crackli olarak kullanınca korsan yazılım kullanmış oluyormuşuz. Bu çok kötü bir şeydi ama ne yazık ki o kullandığımız programları satın alma gücümüz de yoktu. İnternette biri şöyle demişti, "Bilgisayarımda kullandığım programların fiyatlarını araştırdım, toplam 30.000 $ ettiğini gördüm." Evet, gördüğünüz gibi satın alma gücümüz dışında bir rakam bu. Fakat diğer yandan da hem insanlara dürüst olmaları gerektiğini anlatacaksınız hem de korsan yazılım kullanacaksınız. Bu apaçık bir çelişkiydi ve vicdanen rahatsızlık veriyordu.
O zamanlar Windows'a rakip olan bedava bir işletim sistemi Linux'u duymuştum. Bilgisayara Linux kurunca bedava olan programlar kendiliğinden kuruluyormuş. Bir kaç kez denedim Linux'u, fakat hem Windows'tan çok farklı oluşu hem de herşeyin Windows'taki tıklamalar yerine komutla çalıştırılıyor olması nedeniyle kullanamadım ve Windows'a devam ettim.
İtiraf etmem gerekiyor, Windows ve dolayısıyle korsan kullanmaya devam ederken buna meşruluk aramadım değil. Bulabildiğim tek bahane, satın alma gücümüzün yetersiz olmasıydı. Fakat takdir edersiniz ki, bu sadece kendimizi kandırmaktan başka bir şeye yaramayacak kadar ucuz bir bahane. Birisi kalkıp da "Kardeşim, satın alım gücün yoksa programı kullanma ya da demo olarak kullan" dese verecek hiç bir cevabım olmayacağının farkındayım.
Zaten yapılan yanlışı kabullenip çözüm aramak yerine o yanlışa meşruluk aramak onurlu insanların yapacağı bir şey olmamalı değil mi? Genelde insanımız bu hataya çokça düşüyor. Hatayı kabullenmenin zorluğu karşısında olmayacağını bile bile o hataya meşruluk aramaya başlıyor. Hamdolsun ben bu hataya düşmedim. Korsan yazılım kullanırken hep içim sızladı, vicdanımdaki rahatsızlık nedeniyle hiç rahat olamadım. Bunun için de korsandan kurtulmak için arayışlarım hep devam etti.
Nihayet Ubuntu ile karşılaştım. Aslında Türk İşletim Sistemi diye lanse edilen "Pardus" u daha önce duymuştum ama Pardurs'u bilgisayara kurunca Windows'a göre çok acemice bir işletim sistemi olduğunu gördüm ve vazgeçtim. Halen daha "Pardus" hakkındaki bu görüşüm devam ediyor.
Gelelim Ubuntu'ya, duymayanlarınızın "Bu da nedir?" diyeceğini zannediyorum. Linux'un değişik bir versiyonu olan Ubuntu'yu bilgisayara kurunca görsellik açısından Windows'a çok benzediğini gördüm. Demek aradan geçen yıllar boyunca Linux epeyce mesafe almış. Bildiğiniz gibi bilgisayara Windows kurunca hiç bir program yüklenmez. Gerekli olan programları daha sonra kendimiz yüklemek zorundayız. Oysa bilgisayara Ubuntu'yu kurunca Windows'ta kullandıklarımızın benzeri olan pek çok bedava program da otomatik olarak kurulmuş oluyor. Ayrıca Ubuntu sürücülerin tamamını otomatik olarak tanıdı. Windows'taki gibi sürücü filan yüklemedim. Sadece kamerayı tanımadı.
Fakat yine de insan kendini bir ormanda yalnız kalmış olarak hissediyor. Çünkü Ubuntu her ne kadar görsel olarak Windows'a çok benzse de bazı yerlerde komut kullanmak gerekiyor. Bir örnek vermem gerekirse, Windows'ta dns numarası eklemek ve değiştirmek çok bait bir iki tıklama ile yapılabilirken, Ubuntu'da bunun için mutlaka bir kaç komut girmek gerekiyor.
Bu nedenle şimdilik bilgisayarda hem "Ubuntu" hem de "Windows" kurulu. Windows'ta kullandığım bazı programların karşılığını henüz Ubun'tuda bulamadım. Bazı programlar da çok değişik. Örneğin Windows'ta çokça kullandığım Photoshop'un benzeri olan programa alışmak baya zaman alacak.
Korsan yazılımdan rahatsız olan ve de buna meşruluk aramayan, arasa da bulamayacak olan herkese Ubuntu'yu kurmalarını ve denemelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Biliyorum Ubuntu'ya alışmak zor olacak, ayrıca da zaman alacak ama diğer yandan bilgisayarı kullanırken korsan yazılımdan uzak olup, vicdan azabı çekmemiş olacaksınız. Sadece bu nedenle dahi Ubunutu denemeğe değer diye düşünüyorum. Şahsen tüm zorluklarına rağmen ben Ubuntu'ya devam edeceğim. Çünkü "dik durma" iddiası ile korsan yazılımın bir arada çok çirkin durduğunun farkındayım. Zamanında beni bu konuda uyaran olmadı ve epey kul hakkı yemiş oldum. Bu nedenle ben herkesi uyarmak istedim.
Başlıktaki sorumun cevabına gelince, sebebi ne olursa olsun korsan yazılım kullanmak asla caiz değildir ve hiç kimse de buna meşruluk bulamaz.
Allah aşkına keyloger, eski sürüm dediğin 3.0.10, yeni sürüm dediğin 3.0.12.![]()
Merhaba Linux Severler...
Bende bilgisayar yaşantım içinde pek çok kez linux dünyasına girmeye yeltendim. Gerek donanımsal gerek kullanmak zorunda bıraklıldığım(!) yazılımlar yüzünden , geçiş denemelerim uzun süreli başarılara dönüşemedi. Kısa zamanda yine windows dünyasına geçmek durumunda kaldım.
Şimdi yine biryerlerden başlamam gerek diyorum ve ubuntu'nun yeni sürümünü indirmeye başladım. Umarım bu seferki denemem başarılı olur ve kalıcı bir linux kullanıcı olurum
Başlık ve konu için özel teşekkürlerim Jeaquares'e .
hocam opensuse veya mandriva denemek istersen biz de buradayız![]()
Sen sus.
O benim müşterim. Linux'u tekelleştiriyorum! :w00t:
az önce elime geçen bir resmi yayınlamak istiyorum
Ubuntucular kızacak ama
![]()
bu arada korsana isyan çekmiş bir program
![]()