Linux neden hala bilinmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
next, next... bilgisayar kullanımında bunu yaparak kendini bilgisayar mühendisi sanıyorsan zaten pardus'u hiç elini sürme.
adam ben bilgisayar mühendisiyim dedi de ben mi görmedim acaba.

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Linuxta çeksin tutan mı var :)

Ona kalırsa herşey kopya ,, Önemli olan en iyi şekilde pazarlamak , vede en stabil kolay şekilde tüketiciye sunmak

Linuxda bir program yüklemek (bilmeyen birisi için ) eziyet

Karışık karışık matığı var

ama windowsda herşey İki tık kadar kolay :)

Farkı anladınmı

Zaten iyi bişey olsa Bedava vermezlerdi :D

Windowsa rakip ancak MacOs olur. Pardus, ubuntu hikayeden ibaret.

ceplerinden para vererek aldıkları bir işletim sistemini bu kadar savunurken, ücretsiz kullanılabilecek işletim sistemlerini kötüleyen kişilere tahammül edemiyorum. ve aşağıdaki arkadaşın yorumuda tam yerinde olmuş...

Varsa yoksa face ve msn kullanıp, bilgisayarını 4GB bellekle, en az 2 çekirdekli işlemciyle ve 1GB ekran kartıyla oyun konsoluna çevirenlerin, kendisine bilgisayar profesörü dediği bir ülkede, linux bilmesende olur. :)

bu arkadaşta devletin okullara gönderdiği pardus kurulu gelen bilgisayarların kullanılmadığını, kullanımının zor olduğunu söylemiş. bende diyorum ki next next komutları ile bilgisayar kullananlar kendini bilgisayar mühendisi sanıyorlar, böyle düşünen varsa zaten linux kullanmasın.

umarım açıklayıcı olabilmişimdir...

devlet okullara gönderdiği tüm pc lere pardus kurmuş göndermiş...:)
ama kullanan kimse yok..Kullanılması da çok zor...windows hazır geliyo elinin altına...pardus ayarla ayarla bitmez şimdi

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
anlaşılan linux için iyi bi reklam şart

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Gönül İsterki Linux Üzerine İnşaa Edilmiş Bir Sistem Değil Sıfırdan Biz Yazsaydık Ve Ulaştırabildiğimiz Kadar İnsana Ulaştırabilseydik

Çok Büyük Bir Kesim Linux Üzerine İnşaa Edilmiş Bir İşletim Sistemini "Milli İşletim" Sistemi Olarak Kabul Etmiyor

Geliştiricilerimiz Boşa Zaman Kaybediyor . Linux Dağıtımı Olarak Kalacak "Pardus" (Bu Benim Kişisel Düşüncem)

Bir Çok Kişide Üstüne Düşmediğinden Teknoloji ile Alakalı İnsanlar Biliyor Sadece Pardus'u
İyi güzel demişsin de, sistem kaynaklarını doğru ve düzgün bir şekilde kullanan, gerekli sistem çağrılarını içeren bir işletim sistemi çekirdeği yazıp buna uyumlu yazımların geliştirilmesi çok zor ve uzun bir süreç. Elde en açığından hazır olan ve içi tamamen değiştirilebilen Linux çekirdeği olunca Pardus da onun üzerine geliştiriliyor.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
İşletim sisteminden kastedilen çekirdektir. Örneğin Windows'un kullandığı NT çekirdeği gibi. Pardus, Linux çekirdeğini kullanan bir dağıtımdır.
Eğer öyleyse Pardus'un sitesinde işletim sistemi yazıyor..

Turkey's national operating system developed by TÜBİTAK/UEKAE

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
arkadaşlar neden hala pardus işletim sistemimi değilmi tartışması yapılıyor anlamıyorum

pardus nedir

pardus şudur pardus linux çekirdeği kullanan hiçbir dağıtımı temel almamış özgür bir linux dağıtımıdır.

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Linux öyle Windows gibi rahat kullanılamaz bir karizması var diyorsunuz sonra kimse Linux'u tanımayınca neden tanımıyor? diyorsunuz. Tanımazlar tabii ki. İnsanların kullandığı uygulamalar hep Windows'da çalışıyor. Linux'da sadece derme çatma altarnetifleri var. Görsellik açısından Linux kötü. Linux çok fazla teknik içerik içeriyor. Örneğin Windows'da sistem dosylarının adı insanların anlayabileceği dilde. Linux'da ise tamamen özel isimler...

Orta düzey bir bilgisayar kullancısı Linux işletim sistemlerinden birini kurduğunda önce biraz heyecanlanır. Biraz karıştırır. Sonra Winamp yüklemek ister olmaz, MSN'e girecektir ama olmaz. Dosyaların resimlerine bakarak o dosyanın .txt mi yoksa sistemin açamadığı bir data olup olmadığını dahi anlayamaz. Simgeler birbirine karışır. Pencerelerin renk düzeni kötü olduğu için kafası karışır. Aynı anda 2 pencere açıp bir pencereden diğer pencereye veri aktarırken kafası karışır çünkü pencere isimleri fantezilerle doludur. Mp3 arşivinden bir şarkıya tıklar. Medya oynatıcısı şarkıyı çalmaz sadece çalma listesine alır, yetmezmiş gibi ses kalitesi de düşüktür vs.vs Alternatifi olan programa bakar ki çok karma karışık ve kötü dizayn, daha sonra yapacak bir şey bulamaz yalnızca internete girmek zorunda kalır. Ama orda da görürkü Windows'taki web gezinim keyfini alamaz. Çünkü göze farklı gelir ve kullanıcıyı yorar.

Linux bilgisayar programcıları için cazip gelebilir. Asla bir ev kullanıcısına hitap edememez bu şartlarda. Windows'un aslan payı uzun yıllar düşmeyecek gibi.

Bu arada Pardus Türk yapımı deniyor ama Pardus'un çeşitli sürümlerini defalarca kullanmama rağmen alt yapısının tamamının hatta üst yapısının bazı kısımları ingilizce. Türk ürünü ise TÜRKÇE olsun kardeşim. !

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Sonra Winamp yüklemek ister olmaz, MSN'e girecektir ama olmaz. Alternatifi olan programa bakar ki çok karma karışık ve kötü dizayn, daha sonra yapacak bir şey bulamaz yalnızca internete girmek zorunda kalır. Ama orda da görürkü Windows'taki web gezinim keyfini alamaz

İlginç...

Görsellik açısından Linux kötü.

Buda çok ilginç.

Linux'da sadece derme çatma altarnetifleri var.

Hiç düzenli olarak Linux kullandınız mı?

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
İlginç...

Buda çok ilginç.

Hiç düzenli olarak Linux kullandınız mı?

İlginç demek bir çözüm getiriyor mu? Linux kullandım daha doğrusu kullanmaya çalıştım. O kendini kullandırmadı. Ev kullanıcısı düzeyinin üstündeyim. Biraz anlarım bilgisayardan. Ben programlama yapmıyorum. Rahatlık ve hoş bir kullanıcı deneyimi veren bir işletim sitemi bekliyorum. Şu anda Windows 7'de mutluyum. İnternette dolaşırken gördüğüm her programı kurup deneyebiliyorum. Bir filmi başka bir formata çevirmek için yüzlerce codec çevirme programından istediğimi seçebiliyorum. Linux'ta bunları yapmak sorun. Bilgisayara program yüklemek zor. Bu Linux'un suçu değil. Başarısızlığı...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

Orta Düzey bir Windows kullanıcısı için diyor..
Bence bir çok kullanıcı o nedenlerden ötürü geri dönüyor zaten Windows'larına..
Windows'u orta düzey öğrenmiş bir adam. Her şeyini windowsunda halledebilirken.. Ne diye linux sistem öğrenmeye çalışsın ki.. Boş vakit lazım, öğrenme hevesi lazım (linuxda karşılaşılan bazı durumlarda heves kırılabilir), sabır lazım vs.. Normal işleri yolunda giden orta düzey hiç bir Windows kullanıcısında da bulamazsınız bunları.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Linux öyle Windows gibi rahat kullanılamaz bir karizması var diyorsunuz sonra kimse Linux'u tanımayınca neden tanımıyor? diyorsunuz. Tanımazlar tabii ki. İnsanların kullandığı uygulamalar hep Windows'da çalışıyor. Linux'da sadece derme çatma altarnetifleri var. Görsellik açısından Linux kötü. Linux çok fazla teknik içerik içeriyor. Örneğin Windows'da sistem dosylarının adı insanların anlayabileceği dilde. Linux'da ise tamamen özel isimler...

Orta düzey bir bilgisayar kullancısı Linux işletim sistemlerinden birini kurduğunda önce biraz heyecanlanır. Biraz karıştırır. Sonra Winamp yüklemek ister olmaz, MSN'e girecektir ama olmaz. Dosyaların resimlerine bakarak o dosyanın .txt mi yoksa sistemin açamadığı bir data olup olmadığını dahi anlayamaz. Simgeler birbirine karışır. Pencerelerin renk düzeni kötü olduğu için kafası karışır. Aynı anda 2 pencere açıp bir pencereden diğer pencereye veri aktarırken kafası karışır çünkü pencere isimleri fantezilerle doludur. Mp3 arşivinden bir şarkıya tıklar. Medya oynatıcısı şarkıyı çalmaz sadece çalma listesine alır, yetmezmiş gibi ses kalitesi de düşüktür vs.vs Alternatifi olan programa bakar ki çok karma karışık ve kötü dizayn, daha sonra yapacak bir şey bulamaz yalnızca internete girmek zorunda kalır. Ama orda da görürkü Windows'taki web gezinim keyfini alamaz. Çünkü göze farklı gelir ve kullanıcıyı yorar.

Linux bilgisayar programcıları için cazip gelebilir. Asla bir ev kullanıcısına hitap edememez bu şartlarda. Windows'un aslan payı uzun yıllar düşmeyecek gibi.

Bu arada Pardus Türk yapımı deniyor ama Pardus'un çeşitli sürümlerini defalarca kullanmama rağmen alt yapısının tamamının hatta üst yapısının bazı kısımları ingilizce. Türk ürünü ise TÜRKÇE olsun kardeşim. !

kardeşim linux kullanmadan yorum yapmayın kullandımda beğenmedim diye :cursing:

senin bu saydıklarının hiç biri linux u anlatmıyor sen sadece kötülemeye çaılmışsın elinden geldiği kadar :cursing:

tabii linux u sahipsiz sandın değilmi :thumbup1:

maalesef yanıldın :thumbup:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
senin bu saydıklarının hiç biri linux u anlatmıyor
hayır adam sıradan herşeyini windowsda halledebilen orta-düzey Windows kullanıcısının
linuxa geçince gördüklerini anlatmış..

sen sadece kötülemeye çaılmışsın
senin yapmadığın bir şey... windowsu kurdukdan 40 saniye sonra virüs bulaşıyor diyen adam sen değildin sanırım hatırlatırım

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Pardus kullandınız sanırım ve programlama gibi şeylerle uğraşmadığınızı söylüyorsunuz.Yani normal bir ev kullanıcısının ihtiyaç duyduğu programları kullanırsınız.Müzik dinlersiniz,film izlersiniz,format çevirmekten bahsediyorsunuz.İnternete bağlanırsınız,az çok grafik işleriyle uğraşırsınız resim kesme biçme işleri.

Peki bu sizin dediğiniz internetten her programı indiriyorum dediğiniz olayı Linux'un kendi deposundan faydalanarak yapabileceğinizi biliyor musunuz? Kullandığınıza göre biliyor olmalısınız.Uygulamalar kesinlikle derme çatma değildir, sadece size öyle gelmiş bununda sebebi sabrınızın olmaması.Eğer biraz kurcalasaydınız uygulamaları anlardınız kalitelerini.Bir Photoshop'ta ne yapabiliyorsanız Gimp'te de onu yapabilirdiniz ama bırakmışsınız.Linux kendini kullandırmamazlık yapmaz siz sabretmemişsiniz belliki.

Görüntü kötü dediniz.Neresi kötü bu arada? Bu da sizin Windows alışkanlığınız olmasın?

İnternette gezerken bile fark var diyorsunuz.Bu en ilginç olanıydı açıkçası.İnternet aynı internet.Firefox aynı firefox veya Chromium.Hatta Windows üzerinde çalıştığından daha iyi bir şekilde çalışıyor özellikle Firefox.Bu da sizin Windows alışkanlığınızdan dolayı bir sorun.

Tabi kimseye zorla Linux kullanın demiyoruz ama sizin saydığınız kullanamama nedenleri ile Linux'un kesinlikle uzaktan yakından alakası yoktur.Sizin saydığınız nedenler sadece Windows alışkanlıklarınızdır.Linux'u kullanmak için biraz daha çabalasaydınız eminim şimdi bu Linux kullandırmadı cümlesini kurmazdınız.

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
kardeşim linux kullanmadan yorum yapmayın kullandımda beğenmedim diye :cursing:

senin bu saydıklarının hiç biri linux u anlatmıyor sen sadece kötülemeye çaılmışsın elinden geldiği kadar :cursing:

tabii linux u sahipsiz sandın değilmi :thumbup1:

maalesef yanıldın :thumbup:

Somut ve oldukça yüzeysel örnekler verdim fakat verecek cevabınız " kullanmadan konuşma " oldu. Eminin olun sizden çok kullanmışımdır. 8 saat uyku dışında kalan zamanımın %80'i bilgisayar başında geçiriyorum.

Bütün tartışmalar bir yana dünyada bir gerçek var Eğlence. İnsanların bir robot değil. Her insan da çalışmıyor. Eğlence demek oyun demek. Oyun demek bilgisayar demek. Oyun ve bilgisayar yan yana gelince Linux ordan uzaklaşır. Oyun oynanamayan bir işletim sistemi satamaz tabii ki. En büyük etmenlerden biridir bu.

Artık şunu kabul edin. Linux normal kullanıcalara göre değil. İnsanların %70'i de normal kullanıcı olduğu için Linux geri kalan kesimin belli bir kısmına hitap ediyor. Neden bu tartışma? Linux ve Windows ayrı ayrı değelendirilmeli. Windows'un binlerce kötü yanı olabilir. Ancak Linux'un da insanlara zor gelecek binlerce yanı var.

Söylemeden edemeceğim bir şey de var, neymiş efendim Windows insanlara zorla IE kullandırıyormuş. Artık kullancıya soracakmış hangi tarayıcı olsun diye. ****. İşletim sitemi Windows, adam kendi malına kendi programını koyar. Neden burda Windows yazıyor haksız rakabet neden Linux yazmıyor gibi bir şey bu, neden Paint var istemiyorum Photoshop CS5 olsun! Bu haksız rakabettir !!! denirse yakında hiç şaşmam. Microsoft'un başında olsam bu mevzuyu çıkaranlara bi ****.

@ufuk179 Dediğiniz gibi kulağımı düz tutarken elimi apış arasından uzatıp falso vererek kulak tutma çabasına girmek saçma geliyor. Linux'u biliyorum. Ubuntu ve Pardusu çok uzun süreler kullandım. Bir zaman sonra internette dolaşmaktan başka yapacak bir şey bulamıyorsunuz. Sizin mesleğiniz gereği Linux işinize geliyor olabilir. Diğer insanlara cazip gelmiyor.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Sizin saydığınız nedenler sadece Windows alışkanlıklarınızdır.Linux'u kullanmak için biraz daha çabalasaydınız eminim şimdi bu Linux kullandırmadı cümlesini kurmazdınız.
eh.. zaten orta-düzey diyoruz. orta-düzey bir kullanıcı alışmışdır kullandığı platforma. windows kullanan orta-düzey dediğimiz için windowsu az-çok öğrenmiş püf noktalarını bulmuş bir insana göre linux'dan bahsediyoruz..

Microsoft'un başında olsam bu mevzuyu çıkaranlara bi hareket çekerdim de neyse.
puhahaha :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya millet boşverin. Bu konunun sonu yok. Adamlar 2 gün Linux kullanamayıp burada konuşuyorlar. Windows'la tembelleşen bir uygarlığa (!) Linux'u anlatmak imkansız. Sallayın gitsin.

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Geçen gün telefonum bozuldu ve telefonun içindeki flash dosyalarını değiştirmem gerek. İlgili program ile Windows üzerinden sorunu düzeltebiliyorum. Ancak Linux için değil o programı bulmak telefonumun Linux için PC Suit programı olup olmadığından dahi emin değilim.

İşte milyonlarca örneklerden birisi. Linux işe Windows genele hitap eder.

Ya millet boşverin. Bu konunun sonu yok. Adamlar 2 gün Linux kullanamayıp burada konuşuyorlar. Windows'la tembelleşen bir uygarlığa (!) Linux'u anlatmak imkansız. Sallayın gitsin.

Ben sözde hiç bilmediğim için onca şey söylebiliyorum Linux için. Siz DUAYENİ olduğunuz içinse tek kelime edemiyorsunuz değil mi??. "Boşverin" diyorsunuz. Bence siz hiçbir şey bilmiyorsunuz. Linux'u üste çıkarmayı bir kenara bıraktım daha savunamıyorsunuz bile.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Adamlar 2 gün Linux kullanamayıp burada konuşuyorlar. Windows'la tembelleşen bir uygarlığa (!) Linux'u anlatmak imkansız.

Windows kullananlara "köle" diyorsun. Ama bir "köle" tembel değildir.
2 gün Linux kullandım

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
iki gün kullandığınız dağıtım hangisi acaba :huh:
ubuntu 17 saat civarı.
pardus 6 saat civarı.
opensuse 1.5 saat civarı.
başka da bişey kullanmadım ati ekran kartımı birgün nvidia ile değiştirirsem belki daha uzun kullanırım

edit : tam 2 gün değil 1 günden fazla :lol:

Ben 7 yaşımdan beri Windows'la tanışığım. Aramızdaki fark bu. O yüzden sus artık.
aa ne tesadüf bende 7

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Somut ve oldukça yüzeysel örnekler verdim fakat verecek cevabınız " kullanmadan konuşma " oldu. Eminin olun sizden çok kullanmışımdır. 8 saat uyku dışında kalan zamanımın %80'i bilgisayar başında geçiriyorum.

Bütün tartışmalar bir yana dünyada bir gerçek var Eğlence. İnsanların bir robot değil. Her insan da çalışmıyor. Eğlence demek oyun demek. Oyun demek bilgisayar demek. Oyun ve bilgisayar yan yana gelince Linux ordan uzaklaşır. Oyun oynanamayan bir işletim sistemi satamaz tabii ki. En büyük etmenlerden biridir bu.

Artık şunu kabul edin. Linux normal kullanıcalara göre değil. İnsanların %70'i de normal kullanıcı olduğu için Linux geri kalan kesimin belli bir kısmına hitap ediyor. Neden bu tartışma? Linux ve Windows ayrı ayrı değelendirilmeli. Windows'un binlerce kötü yanı olabilir. Ancak Linux'un da insanlara zor gelecek binlerce yanı var.

Söylemeden edemeceğim bir şey de var, neymiş efendim Windows insanlara zorla IE kullandırıyormuş. Artık kullancıya soracakmış hangi tarayıcı olsun diye. Hay aklınıza tüküreyim. İşletim sitemi Windows, adam kendi malına kendi programını koyar. Neden burda Windows yazıyor haksız rakabet neden Linux yazmıyor gibi bir şey bu, neden Paint var istemiyorum Photoshop CS5 olsun! Bu haksız rakabettir !!! denirse yakında hiç şaşmam. Microsoft'un başında olsam bu mevzuyu çıkaranlara bi hareket çekerdim de neyse.

@ufuk179 Dediğiniz gibi kulağımı düz tutarken elimi apış arasından uzatıp falso vererek kulak tutma çabasına girmek saçma geliyor. Linux'u biliyorum. Ubuntu ve Pardusu çok uzun süreler kullandım. Bir zaman sonra internette dolaşmaktan başka yapacak bir şey bulamıyorsunuz. Sizin mesleğiniz gereği Linux işinize geliyor olabilir. Diğer insanlara cazip gelmiyor.

yazdıklarına dikkat et!!!

medeni bir insan gibi tartışacaksan tartış!!!

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
windows ile linux arasında husumet olmasını istemiyoruz bu yüzden bunu vermek istedim

qzn29h.jpg

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

Burdaki insanlara demiyor zaten. Saçma nedenlerden dolayı Microsoft'a dava açan zihniyete diyor. Firma kendi işletim sisteminde kendi tarayıcısını yüklü gönderiyor diye dava açdılar bencede haklı tükürmekte.

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10

:) Aman küfür etmişim. :clap:

Arkadaşım diyecek bir şeyiniz yoksa bırakın işten anlayanlar yanıt versin. Sanki sana dedim aklına tüküreyim diye. Böyle diyerek +puan vb. bir şeyler filan alınıyor mu bilmiyorum ama ne alacaksan al konuyu dağıtma ve git. Ortalığı karıştıran sensin. Ordan aradın aradın bir cümleyi bulup geldin. Çok medenisin.

Cloakengaged'ın dediği gibi yazdıklarımın tamamını bile okumamışsınız. Size dediğimi zannederek bodozlama daldınız.

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
:) Aman küfür etmişim. :clap:

Arkadaşım diyecek bir şeyiniz yoksa bırakın işten anlayanlar yanıt versin. Sanki sana dedim aklına tüküreyim diye. Böyle diyerek +puan vb. bir şeyler filan alınıyor mu bilmiyorum ama ne alacaksan al konuyu dağıtma ve git. Medeniyetsizlik yapıp ortalığı karıştıran sensin. Ordan aradın aradın bir cümleyi bulup geldin. Çok medenisin.

medeniyeti senden öğrenecek değilim!!!

bizde hata, sana bazı şeyleri anlatmaya çalışıyoruz :thumbdown:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

bizde hata, sana bazı şeyleri anlatmaya çalışıyoruz

serkans saçmaladığının farkındasın umarım gereksiz dikkat çekip yer dolduruyorsun..
adam küfür flnda etmemiş.. sadece kendi işletim sistemine kendi yazılımını kuran firmaya dava açdıkları için hay aklınıza tüküreyim demiş. bu abartılacak birşey değil kişiselleştirip konuyu kapattırmaya mı çalışıyorsun..

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10

bizde hata, sana bazı şeyleri anlatmaya çalışıyoruz :thumbdown:

Arkadaşım yazdıklarımı okumamışsın. O cümleyi görmüşsün hemen atladın.

Ben de bunu istiyorum. Linux iyi diyorsanız yazdıklarıma karşı bir şey söyleyin. Benim Microsoft'a dava açanların aklına tükürüşüm, benim ağızımla benim tükrük bezlerimle ilgili.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...