Linux neden hala bilinmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@penguin, cevap vermeye bile değmez bu şahıs. Az önce Türk halkına Aziz Nesin'in bir sözüyle hakaret eden bir şahsa ne desen boş. Öğretmen olmuş ama adam olamamış. En gıcık kaptığım insan tipi. :) Sanki bilgisayar öğretmenleri her şeyi öğreniyorlar da.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
@penguin, cevap vermeye bile değmez bu şahıs. Az önce Türk halkına Aziz Nesin'in bir sözüyle hakaret eden bir şahsa ne desen boş. Öğretmen olmuş ama adam olamamış. En gıcık kaptığım insan tipi. :) Sanki bilgisayar öğretmenleri her şeyi öğreniyorlar da.
"Kötü söz sahibinindir." derler, arkadaşa hatırlatmak lazım.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@ffgul, devlet dairelerinde kullanılan Windows lisansı için cebinden para çıkması nasıl bir siyaset konusudur; merak ettim.

Öğretmen olabilirsin, ben de öğretmen okulunda son sınıfım. Senin üniversitede aldığın derslerin temellerini 4 yıldır alıyorum. Okuyup öğretmen olmakla bir şey olunmuyor. Format atmayı bilmeyen bilgisayar öğretmenliği adaylarını da tanıyoruz.

Linux'u ve açık kaynağı bilmediğin çok açık. Konuşmaya gerek yok. Git biraz kitap oku.

>>kafanızın basmadığı şey zaten bu yazdığım yazıları linux fanatikleri olduğunuz için o gözle bakıp okuduğunuz için anlayamıyorsunuz.
>>devletin pardusa değil işlemci ve donanım sektörüne yatırım yapması gerekiyor ben bunu diyorum..yapmazsa o paraları daha çok öder...anlayamadığı insanların bu zaten...:thumbup1:
>>görüyorum ki yazdığım yazıları anlayamamışsınız.Öğretmen olacağına da sevindim.Olduktan sonra konuşalım senle bunları gerçek hayatta öğreteceğin kişileri tanı ülkeni tanı sonra burda yazı yaz...
>>Çok özür dileyerek söylüyorum bekara karı boşaması kolaydır...
Aziz nesini de çok severim...Sözlerinede çok değer veririm.İnsanlar hakkında güzel tespitleri vardır....Burda yazan bazı fanatiklerde olduğu gibi...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems

haha al şimdi demezler mi linux windowsdan çok kullanılıyo :lol:
Öyle bir şey demiyorum :D

Yazdıklarımın hiç birini anlayamadığın çok iyi belli oluyor.(halbuki güncel örneklerle de açıkladım ilginç...fanatik taraflar gözümün önüne geldi yazılarınızı okurken)
>>Okuyamadığını yada okuduğunu anlamamak gibi bir durum var galiba sizde...
>>Şuan,Bilgisayar öğretmeni olduğumu söylemek zorunda kaldım allaha şükür bir öys sınavını ve 4 yıl üniversite okuyabilecek ve yüksek notlar alacak kadar okumam yazmam var.
Bunun yanı sıra linuxu bilmediğimi falan yazmışsın sadece gülüyorum..
>>Ama bilgisayarı öğrettiğimiz insanların bazılarında da bunu görüyorum.

>>"Sen nekadar anlatırsan anlat insanlar kapasiteleri kadar anlar" demiş ünlü bir yazar..çok doğrudur...

>>Burdaki konu sen yada ben değiliz.Olayı konu dışına çarptırmışsın.Benim fikirlerimin ne olduğunu yazdım ister beğenirsin ister beğenmessin bu zerre kadar önemli değil benim için...

>>Ayrıca linuxcuların bu kadar linux u sabiplenmeleri çok ilginç..Sanki ülke malıymış gibi sahipleniyorlar...kaldıki iyi olsa dünyanın %65 i xp değil linux kullanıyo olurdu...

>>Bunun yanı sıra devletimiz okul müfredatlarında windows göstermemizi istiyor!!!"Anlayana"

>>Ayrıca siyasete girmem deyip verdiğimiz paralardan bahsedip kendin siyaset hakkında dem vurmuşsun buda ilginç..

>>Ayrıca pentagonun pc lerinin windows olduğunu zaten söylemedim böyle de bi iddiaam yok..Anlayamadığın taraflardan biride zaten bu,yüzde yüz güvenlik diye bişey yoktur bilgisayar işletim sistemlerinde ister windows, ister linux,ister mac olsun...

>>Şimdi gelelim ustada,ustad AZİZ NESİNİN türk halkı için söylediği sözler ne kadar doğrudur...Rahmetle anıyorum..

Bende bir kaç cevap vereyim.
4. Bu sana ve diğer windowsçulara söylenecek bir söz :)
6.Linux açık kaynaktır.Açık kaynak bize emanettir.Bir diğer sözle dünya malı :)
7. O meb zaten adam akıllı bir bilgisayar eğitimi veremez :thumbdown: Mac os ve Linuxda öğretilmeli :bored:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Öğretmen olmayacağım. Gördüğüm üzere öğretmen olanlar milletine hakaret edecek kadar bilgili (!) oluyorlar.

Şimdi yan çizmeni de anlıyorum. Geçmiş olsun. Soda iç. Hazımsızlığa iyi gelir.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Haklısın sizin gibileri biz düzgün eğitememiş.Arada bazen oluyor böyle insanlar,kaçıyor sistemden....:thumbup:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
>>kafanızın basmadığı şey zaten bu yazdığım yazıları linux fanatikleri olduğunuz için o gözle bakıp okuduğunuz için anlayamıyorsunuz.
>>devletin pardusa değil işlemci ve donanım sektörüne yatırım yapması gerekiyor ben bunu diyorum..yapmazsa o paraları daha çok öder...anlayamadığı insanların bu zaten...:thumbup1:
>>görüyorum ki yazdığım yazıları anlayamamışsınız.Öğretmen olacağına da sevindim.Olduktan sonra konuşalım senle bunları gerçek hayatta öğreteceğin kişileri tanı ülkeni tanı sonra burda yazı yaz...
Aziz nesini de çok severim...Sözlerinede çok değer veririm.İnsanlar hakkında güzel tespitleri vardır....Burda yazan bazı fanatiklerde olduğu gibi...
1.Linux fanatikleri diye bir şey yoktur. Linuxa gönül vermiş olan kişiler vardır :wink:
2. Bunu kime yazdın?
3. Tekrar söylerim linux fanatiği yoktur.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Öyle bir şey demiyorum :D
yok geçen ramboberk diyodu da :D 30-35 kişi üzerinden anket yapmış çoğunluğu linux diyince Türkiye'de çoğunluk linux kullanıyo diye konu açmışdı yok böle bi olay ya :lol:

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Öğretmen olmayacağım. Gördüğüm üzere öğretmen olanlar milletine hakaret edecek kadar bilgili (!) oluyorlar.

tek bir kişi için bu mesleğe karşı ön yargılı davranma, bende öğretmenim ve burada bir meslektaşımın windows u savunmasına üzülüyorum.

ücretli yazılımlara verilen her kuruşun milli servetimizden çalınan para olarak görülmesini ve bu windows fanatikliğini bir kenara bırakmaları gerektiğini geçte olsa anlayacaklar!!!

dip not: sınıfımda pardus 2009.1 yüklü ve öğrencilerim bile artık pardus'u ve linux u biliyorlar, daha 3. sınıflar :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Herkesin ilgi alanları farklıdır. O da farklı bir konudan bahsetse senin haberin olmayabilir. O kadar da abartmamak lazım....

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
tek bir kişi için bu mesleğe karşı ön yargılı davranma, bende öğretmenim ve burada bir meslektaşımın windows u savunmasına üzülüyorum.

ücretli yazılımlara verilen her kuruşun milli servetimizden çalınan para olarak görülmesini ve bu windows fanatikliğini bir kenara bırakmaları gerektiğini geçte olsa anlayacaklar!!!

dip not: sınıfımda pardus 2009.1 yüklü ve öğrencilerim bile artık pardus'u ve linux u biliyorlar, daha 3. sınıflar :)
Sizin gibi öğretmenler az bulunur :)

s3000

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yorumlara vakit ayırıp okuyamadım ama konu ile ilgili şunları söyleyebilirim:

-linux un çok fazla çeşidi mevcut aralarında en üstünü şudur diyemiyoruz. hepsinin kendine has özellikleri var. linux geliştirme konusunda başı çeken bir kaç firma birleşerek bir linux yapmalı, linux dendiğindede akla bir isim gelmeli. faklı amaçlara hizmet eden başka linux sistemleri (sunucu, makineleri işleten) çıkarılabilir fakat, genel kullanıcıya hitabeden tek bir marka olmalı.

-çok fazla yeni sürüm linuxun bütün sürümleri hemen hemen her sene yeni bir versiyon çıkarıyor ve bu yeni sürümü kullanabilmek için eski sistemin yedeklenip, yeni sistemin kurularak yedeklerin geri yüklenmesi gerekiyor. linux kullanıcılarıda her sene zor bir ödev yükleniyor. sürekli yeni sürüm çıkarmak yerine otomatik güncelleştirmelerle kolaylıkla geliştirilebilen sistemler yapıp, yeniden kurma zorunluluğu olan sürümleri mümkünse 3-4 senede bir çıkarmalılar.

-windows uygulamalarına uyumsuzluk her ne kadar bazı programlar aracılığıyla windows uygulamalarının bir kısmının linux üzerinde de çalıştığı iddia edilsede bu işlem hala kesin olmamakla birlikte uzman derecede bilgi gerektirmekte. "linux kendine yeter" mantığı benimsenmemeli, linux sistemleri milyonlarca windows uygulamasını en sorunsuz şekilde çalıştırabilmek üzerine yoğunlaşmalıdır.

linux un yeterince başarıya ulaşamamasının nedenleri bunlardır diye düşünüyorum.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
yorumlara vakit ayırıp okuyamadım ama konu ile ilgili şunları söyleyebilirim:

-linux un çok fazla çeşidi mevcut aralarında en üstünü şudur diyemiyoruz. hepsinin kendine has özellikleri var. linux geliştirme konusunda başı çeken bir kaç firma birleşerek bir linux yapmalı, linux dendiğindede akla bir isim gelmeli. faklı amaçlara hizmet eden başka linux sistemleri (sunucu, makineleri işleten) çıkarılabilir fakat, genel kullanıcıya hitabeden tek bir marka olmalı.

-çok fazla yeni sürüm linuxun bütün sürümleri hemen hemen her sene yeni bir versiyon çıkarıyor ve bu yeni sürümü kullanabilmek için eski sistemin yedeklenip, yeni sistemin kurularak yedeklerin geri yüklenmesi gerekiyor. linux kullanıcılarıda her sene zor bir ödev yükleniyor. sürekli yeni sürüm çıkarmak yerine otomatik güncelleştirmelerle kolaylıkla geliştirilebilen sistemler yapıp, yeniden kurma zorunluluğu olan sürümleri mümkünse 3-4 senede bir çıkarmalılar.

-windows uygulamalarına uyumsuzluk her ne kadar bazı programlar aracılığıyla windows uygulamalarının bir kısmının linux üzerinde de çalıştığı iddia edilsede bu işlem hala kesin olmamakla birlikte uzman derecede bilgi gerektirmekte. "linux kendine yeter" mantığı benimsenmemeli, linux sistemleri milyonlarca windows uygulamasını en sorunsuz şekilde çalıştırabilmek üzerine yoğunlaşmalıdır.

linux un yeterince başarıya ulaşamamasının nedenleri bunlardır diye düşünüyorum.
1- Efendim. Bu firmalar nasıl zıt yönlerini birleştirecektir?
2- Linux kolay olarak yükseltilebilir.Hiçbir veri kayıbı olmadan.
3- Windows uygulamaları için wine var.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Fazla sürüm olması olumsuz bir yön değil olumlu bir yöndür aslında.İnsanları tek bir sisteme bağımlı kılmak mı, seçim şansı vermek mi daha iyidir?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Sen bir de bilgisayar öğretmeniysen vah bizim çocuklarımıza. Madem bilmiyorsun, burda niye atıp tutuyorsun. Pardus, şu an kara geçmiş bir projedir, yani devletin ayırdığı bütçeden fazlası yine devlete dönmüştür.

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Windows'un ne yaptigi belli degil. Bir suru iddia var. Yapilan islerin kaydinin tutulup Microsoft'a gonderildigi soyleniyor. Eger oyleyse durum vahim. Kisisel bir kullanicinin bilgileri onemli olmayabilir ama devletin Windows kullandigini dusunursek durum gercekten vahim....

Hayirlisi bakalim..
bahsettiginize benzer bir sebepten dolayı Almanya "open suse" u geliştirip tamamen geçiş yapmıştır. yine benzer bir sebepten ötürü Fransa'da devlet daireleri kademeli olarak personeli zor durumda bırakmadan hangi dagıtım hatırlamıyorum ama linux'a geçmiştir.

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Fransa'da devlet daireleri kademeli olarak personeli zor durumda bırakmadan hangi dagıtım hatırlamıyorum ama linux'a geçmiştir.

Fransız Jandarma'sı Ubuntu'ya geçmişti. Ama hep merak ederim niye Mandriva'ya geçmemişlerdir diye. Zira Mandriva Fransız malıdır.

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Fransız Jandarma'sı Ubuntu'ya geçmişti. Ama hep merak ederim niye Mandriva'ya geçmemişlerdir diye. Zira Mandriva Fransız malıdır.
evet bilgi için teşekkür ederim fransız jandarmasıydı. hatta geçiş süreçleri birçok kurum tarafından örnek alınacak bir şekilde yönetilmiştir. eğer bununla ilgili bir yazı bulabilirsek forumda paylaşalım.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Sen bir de bilgisayar öğretmeniysen vah bizim çocuklarımıza. Madem bilmiyorsun, burda niye atıp tutuyorsun. Pardus, şu an kara geçmiş bir projedir, yani devletin ayırdığı bütçeden fazlası yine devlete dönmüştür.
Anlayamayanlardan biri daha...
>>Allaha şükür bilmediğimiz bi şey yok.Araştırmamız tam...
>>Vay halimize demişler benim için..Sadece gülüyorum..Çoğunuz dünyadan bir habersiniz...Bizim okullarımızda microsoft gösteriliyor çünkü MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BUNU EMREDİYOR.
>>Gelelim sonrasına Kamu sınavlarına girecek insanlarımız Yani kpss ye hepsinde milli eğitim onaylı sertifika gerekiyor yani isteniyor.(Hadi bunada hayır diyin...)
>>Evet şimdi sertifikada ne isteniyor bilgisara girişle başlanıyor..M.word,excel,p.point gibi dersler verilir...Varmı aralarında linux ben söylüyeyim YOK...
>>Neden yok çünkü bu sertifika alındıktan sonra denklik sınavınıda yine bazı okullarımız veriyor.Peki niye?
>>Çünkü yurt dışındaki işyerlerinde geçerli olması için.Neden mi çünkü yurt dışında çalıcak insanlardan bu proğramları bilmesi isteniyor...
>>Hayatın gerçekleri bunlar...Siz istedğiniz kadar linux deyin...Devletimiz bunu böyle koymuş...Ne zaman linux gösterilir derseniz o biraz zor.
>>Çünkü ilk yazımım başındada söylediğim gibi devlet ne zaman kore gibi donanım işine girerse o zaman gerçek estetik yapılmamış bir türk işletim sistemide gerçekleşir...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
>>Vay halimize demişler benim için..Sadece gülüyorum..Çoğunuz dünyadan bir habersiniz...Bizim okullarımızda microsoft gösteriliyor çünkü MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BUNU EMREDİYOR.
>>Gelelim sonrasına Kamu sınavlarına girecek insanlarımız Yani kpss ye hepsinde milli eğitim onaylı sertifika gerekiyor yani isteniyor.(Hadi bunada hayır diyin...)
>>Evet şimdi sertifikada ne isteniyor bilgisara girişle başlanıyor..M.word,excel,p.point gibi dersler verilir...Varmı aralarında linux ben söylüyeyim YOK...
>>Neden yok çünkü bu sertifika alındıktan sonra denklik sınavınıda yine bazı okullarımız veriyor.Peki niye?
>>Çünkü yurt dışındaki işyerlerinde geçerli olması için.Neden mi çünkü yurt dışında çalıcak insanlardan bu proğramları bilmesi isteniyor...
>>Hayatın gerçekleri bunlar...Siz istedğiniz kadar linux deyin...Devletimiz bunu böyle koymuş...Ne zaman linux gösterilir derseniz o biraz zor.
>>Çünkü ilk yazımım başındada söylediğim gibi devlet ne zaman kore gibi donanım işine girerse o zaman gerçek estetik yapılmamış bir türk işletim sistemide gerçekleşir...
MEB'nin yaptığı her şey doğru olsaydı eğitim sistemimiz bu halde olmazdı, tabii şimdi sen eğitim sistemimiz de mükemmel dersin. Sertifika olayına gelince, sertifikaların nasıl verildiğini herkes biliyor konuşturma şimdi beni.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
MEB eğitim olarak microsoft diyorsa sende ekliyebilirsin.
http://www.ozgurlukicin.com/haber/ogretmenlere-pardus-egitimi/ Site pardus'a pardus TÜBİTAK'a TÜBİTAK devlete aittir.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
MEB'nin yaptığı her şey doğru olsaydı eğitim sistemimiz bu halde olmazdı, tabii şimdi sen eğitim sistemimiz de mükemmel dersin. Sertifika olayına gelince, sertifikaların nasıl verildiğini herkes biliyor konuşturma şimdi beni.

>>Sizin konuşmanız bir şeyi değiştirmez..konuşabildiğiniz kadar konuşun...Sizin değil devletin dediği oluyor...Yani MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZIN..O nedenle sizin fikirleriniz yanlız sizi bağlar...Kpss gibi sınavlara girecek olanların ise bu fikirleriniz hiç bağlamıyor onları...
>>Ben ülkenin gerçekleriyle konuşuyorum.Siz ise kendi bastırılamayan linux aşkınızla konuşuyorsunuz...
>>Gerçekler bambaşka insanların yurt dışı eğitimlerinde sertifikalndırmalar BAZI OKULLARIN yani MİLLİ EĞİTİMİN YAPTIĞI sınavlardır başarı gösterenlere ki buna DENKLİK denir bilmediğiniz belli...DENKLİK SINAVLARINI her okul yapamaz avrupa birliğinin şartlarına uyan okullar buda çok azdır ülkemizde,bu okullarımız yapıyor..Burda sorulan soruları bilmediğinizde belli,Keşke buraya yazıyazanlar biraz müfredat bilseler ama bildikleri kesin....
>>Aranılan denklik WİNDOWS üzerinedir.Çünkü avrupa birliği bu şartı getirmiştir.
>>Araştıranlar görür...
>>Buda demek oluyorki.Avrupa uyum yasaları önceliği windowsa vermiştir...
>>Bazı ülkelerin kurumlarının linux kullanması o ülkenin tamamını temsil etmez...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya yürü git be. Sen de hocaysan ben okumayayım, okulu bırakayım.

Bu milletin öğretmeniysen ki öğretmen kelimesinin kutsallığını çok iyi biliyorum, milletine hakaret etmeyeceksin. O 2-3 mesaj önce düzenlediğin mesajını ben gördüm. Nasıl bir öğretmen (!) olduğunu göstermiş oldun. 24 yaşındaymışsın, daha çok toysun, biraz daha oku ama Aziz Nesin okuma, Atatürk'ün yazılarını oku. Bu milletin tarihini oku da akıllan biraz. Kalkıp da milletine laf eden, milletinin paralarını soyan bir sisteme destek veren ve Linux'tan haberi olmayan bir bilgisayar öğretmeni olamaz. Keşke Kaldırım Mühendisliğini yazsaymışsın.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
MEB eğitim olarak microsoft diyorsa sende ekliyebilirsin.
http://www.ozgurlukicin.com/haber/ogretmenlere-pardus-egitimi/ Site pardus'a pardus TÜBİTAK'a TÜBİTAK devlete aittir.

>>İç işleyişi bilmediğiniz o kadar belli oluyor ki...
>>Bu eğitimler sık sık olur..İsteyen öğretmenlerimiz talep ederek katılır...
>>Bu olay donanım üzerinden eğitimden tutunda,windowsun office proğramları ve proğramcılık üzerine iç hizmet eğitimi adı altında bakanlık kanalıyla ilçe milli eğitim müdürlüklerinden yazı gelerek isteyen öğretmenler katılarak yapılır.
>>Bu kimi zaman izmirde kimi zaman istanbul,ankara ve aydın gibi illerde olur....Katılım zorunluluğu YOKTUR...
>>Kaldı ki bu iç hizmet eğitimleri uzun süredir yapılıyor...Müfredatlar bunlara bağlı olarak değişmez.
>>Örnek vereyimde bilgiyi tam öğrenin.Geçen yıl yazın accses eğitimleri yapıldı.Periyodik olarak yapılır...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Biz ne diyoruz sen ne diyorsun iyi sen Microsoft amcanın peşinden git öğrencilerine de öğret, sonra niye biz yazılımda gerideyiz diye gelip buraya yazarsın. Benim babam da coğrafya öğretmeni merak etme az buçuk bilirim, bu eğitimlere de angarya gözüyle baktıklarını kenidisi söylüyor. Senin hocalık yaptığın dönemde öğrenci olmayacağım, Allah'a şükür. Bir de saygı bekliyorsun, önce git açık kaynak ne demek onu öğren.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...