Cloakengaged
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 147
"Kötü söz sahibinindir." derler, arkadaşa hatırlatmak lazım.@penguin, cevap vermeye bile değmez bu şahıs. Az önce Türk halkına Aziz Nesin'in bir sözüyle hakaret eden bir şahsa ne desen boş. Öğretmen olmuş ama adam olamamış. En gıcık kaptığım insan tipi.Sanki bilgisayar öğretmenleri her şeyi öğreniyorlar da.
@ffgul, devlet dairelerinde kullanılan Windows lisansı için cebinden para çıkması nasıl bir siyaset konusudur; merak ettim.
Öğretmen olabilirsin, ben de öğretmen okulunda son sınıfım. Senin üniversitede aldığın derslerin temellerini 4 yıldır alıyorum. Okuyup öğretmen olmakla bir şey olunmuyor. Format atmayı bilmeyen bilgisayar öğretmenliği adaylarını da tanıyoruz.
Linux'u ve açık kaynağı bilmediğin çok açık. Konuşmaya gerek yok. Git biraz kitap oku.
Öyle bir şey demiyorumhttp://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems
haha al şimdi demezler mi linux windowsdan çok kullanılıyo :lol:
Yazdıklarımın hiç birini anlayamadığın çok iyi belli oluyor.(halbuki güncel örneklerle de açıkladım ilginç...fanatik taraflar gözümün önüne geldi yazılarınızı okurken)
>>Okuyamadığını yada okuduğunu anlamamak gibi bir durum var galiba sizde...
>>Şuan,Bilgisayar öğretmeni olduğumu söylemek zorunda kaldım allaha şükür bir öys sınavını ve 4 yıl üniversite okuyabilecek ve yüksek notlar alacak kadar okumam yazmam var.
Bunun yanı sıra linuxu bilmediğimi falan yazmışsın sadece gülüyorum..
>>Ama bilgisayarı öğrettiğimiz insanların bazılarında da bunu görüyorum.
>>"Sen nekadar anlatırsan anlat insanlar kapasiteleri kadar anlar" demiş ünlü bir yazar..çok doğrudur...
>>Burdaki konu sen yada ben değiliz.Olayı konu dışına çarptırmışsın.Benim fikirlerimin ne olduğunu yazdım ister beğenirsin ister beğenmessin bu zerre kadar önemli değil benim için...
>>Ayrıca linuxcuların bu kadar linux u sabiplenmeleri çok ilginç..Sanki ülke malıymış gibi sahipleniyorlar...kaldıki iyi olsa dünyanın %65 i xp değil linux kullanıyo olurdu...
>>Bunun yanı sıra devletimiz okul müfredatlarında windows göstermemizi istiyor!!!"Anlayana"
>>Ayrıca siyasete girmem deyip verdiğimiz paralardan bahsedip kendin siyaset hakkında dem vurmuşsun buda ilginç..
>>Ayrıca pentagonun pc lerinin windows olduğunu zaten söylemedim böyle de bi iddiaam yok..Anlayamadığın taraflardan biride zaten bu,yüzde yüz güvenlik diye bişey yoktur bilgisayar işletim sistemlerinde ister windows, ister linux,ister mac olsun...
>>Şimdi gelelim ustada,ustad AZİZ NESİNİN türk halkı için söylediği sözler ne kadar doğrudur...Rahmetle anıyorum..
Haklısın sizin gibileri biz düzgün eğitememiş.Arada bazen oluyor böyle insanlar,kaçıyor sistemden....:thumbup:@penguin, cevap vermeye bile değmez bu şahıs. Az önce Türk halkına Aziz Nesin'in bir sözüyle hakaret eden bir şahsa ne desen boş. Öğretmen olmuş ama adam olamamış. En gıcık kaptığım insan tipi.Sanki bilgisayar öğretmenleri her şeyi öğreniyorlar da.
1.Linux fanatikleri diye bir şey yoktur. Linuxa gönül vermiş olan kişiler vardır>>kafanızın basmadığı şey zaten bu yazdığım yazıları linux fanatikleri olduğunuz için o gözle bakıp okuduğunuz için anlayamıyorsunuz.
>>devletin pardusa değil işlemci ve donanım sektörüne yatırım yapması gerekiyor ben bunu diyorum..yapmazsa o paraları daha çok öder...anlayamadığı insanların bu zaten...:thumbup1:
>>görüyorum ki yazdığım yazıları anlayamamışsınız.Öğretmen olacağına da sevindim.Olduktan sonra konuşalım senle bunları gerçek hayatta öğreteceğin kişileri tanı ülkeni tanı sonra burda yazı yaz...
>>Çok özür dileyerek söylüyorum bekara karı boşaması kolaydır...
Aziz nesini de çok severim...Sözlerinede çok değer veririm.İnsanlar hakkında güzel tespitleri vardır....Burda yazan bazı fanatiklerde olduğu gibi...
yok geçen ramboberk diyodu daÖyle bir şey demiyorum![]()
Öğretmen olmayacağım. Gördüğüm üzere öğretmen olanlar milletine hakaret edecek kadar bilgili (!) oluyorlar.
Sizin gibi öğretmenler az bulunurtek bir kişi için bu mesleğe karşı ön yargılı davranma, bende öğretmenim ve burada bir meslektaşımın windows u savunmasına üzülüyorum.
ücretli yazılımlara verilen her kuruşun milli servetimizden çalınan para olarak görülmesini ve bu windows fanatikliğini bir kenara bırakmaları gerektiğini geçte olsa anlayacaklar!!!
dip not: sınıfımda pardus 2009.1 yüklü ve öğrencilerim bile artık pardus'u ve linux u biliyorlar, daha 3. sınıflar![]()
1- Efendim. Bu firmalar nasıl zıt yönlerini birleştirecektir?yorumlara vakit ayırıp okuyamadım ama konu ile ilgili şunları söyleyebilirim:
-linux un çok fazla çeşidi mevcut aralarında en üstünü şudur diyemiyoruz. hepsinin kendine has özellikleri var. linux geliştirme konusunda başı çeken bir kaç firma birleşerek bir linux yapmalı, linux dendiğindede akla bir isim gelmeli. faklı amaçlara hizmet eden başka linux sistemleri (sunucu, makineleri işleten) çıkarılabilir fakat, genel kullanıcıya hitabeden tek bir marka olmalı.
-çok fazla yeni sürüm linuxun bütün sürümleri hemen hemen her sene yeni bir versiyon çıkarıyor ve bu yeni sürümü kullanabilmek için eski sistemin yedeklenip, yeni sistemin kurularak yedeklerin geri yüklenmesi gerekiyor. linux kullanıcılarıda her sene zor bir ödev yükleniyor. sürekli yeni sürüm çıkarmak yerine otomatik güncelleştirmelerle kolaylıkla geliştirilebilen sistemler yapıp, yeniden kurma zorunluluğu olan sürümleri mümkünse 3-4 senede bir çıkarmalılar.
-windows uygulamalarına uyumsuzluk her ne kadar bazı programlar aracılığıyla windows uygulamalarının bir kısmının linux üzerinde de çalıştığı iddia edilsede bu işlem hala kesin olmamakla birlikte uzman derecede bilgi gerektirmekte. "linux kendine yeter" mantığı benimsenmemeli, linux sistemleri milyonlarca windows uygulamasını en sorunsuz şekilde çalıştırabilmek üzerine yoğunlaşmalıdır.
linux un yeterince başarıya ulaşamamasının nedenleri bunlardır diye düşünüyorum.
Sen bir de bilgisayar öğretmeniysen vah bizim çocuklarımıza. Madem bilmiyorsun, burda niye atıp tutuyorsun. Pardus, şu an kara geçmiş bir projedir, yani devletin ayırdığı bütçeden fazlası yine devlete dönmüştür.>>kafanızın basmadığı şey zaten bu yazdığım yazıları linux fanatikleri olduğunuz için o gözle bakıp okuduğunuz için anlayamıyorsunuz.
>>devletin pardusa değil işlemci ve donanım sektörüne yatırım yapması gerekiyor ben bunu diyorum..yapmazsa o paraları daha çok öder...anlayamadığı insanların bu zaten...:thumbup1:
>>görüyorum ki yazdığım yazıları anlayamamışsınız.Öğretmen olacağına da sevindim.Olduktan sonra konuşalım senle bunları gerçek hayatta öğreteceğin kişileri tanı ülkeni tanı sonra burda yazı yaz...
>>Çok özür dileyerek söylüyorum bekara karı boşaması kolaydır...
Aziz nesini de çok severim...Sözlerinede çok değer veririm.İnsanlar hakkında güzel tespitleri vardır....Burda yazan bazı fanatiklerde olduğu gibi...
bahsettiginize benzer bir sebepten dolayı Almanya "open suse" u geliştirip tamamen geçiş yapmıştır. yine benzer bir sebepten ötürü Fransa'da devlet daireleri kademeli olarak personeli zor durumda bırakmadan hangi dagıtım hatırlamıyorum ama linux'a geçmiştir.Windows'un ne yaptigi belli degil. Bir suru iddia var. Yapilan islerin kaydinin tutulup Microsoft'a gonderildigi soyleniyor. Eger oyleyse durum vahim. Kisisel bir kullanicinin bilgileri onemli olmayabilir ama devletin Windows kullandigini dusunursek durum gercekten vahim....
Hayirlisi bakalim..
Fransa'da devlet daireleri kademeli olarak personeli zor durumda bırakmadan hangi dagıtım hatırlamıyorum ama linux'a geçmiştir.
evet bilgi için teşekkür ederim fransız jandarmasıydı. hatta geçiş süreçleri birçok kurum tarafından örnek alınacak bir şekilde yönetilmiştir. eğer bununla ilgili bir yazı bulabilirsek forumda paylaşalım.Fransız Jandarma'sı Ubuntu'ya geçmişti. Ama hep merak ederim niye Mandriva'ya geçmemişlerdir diye. Zira Mandriva Fransız malıdır.
Anlayamayanlardan biri daha...Sen bir de bilgisayar öğretmeniysen vah bizim çocuklarımıza. Madem bilmiyorsun, burda niye atıp tutuyorsun. Pardus, şu an kara geçmiş bir projedir, yani devletin ayırdığı bütçeden fazlası yine devlete dönmüştür.
MEB'nin yaptığı her şey doğru olsaydı eğitim sistemimiz bu halde olmazdı, tabii şimdi sen eğitim sistemimiz de mükemmel dersin. Sertifika olayına gelince, sertifikaların nasıl verildiğini herkes biliyor konuşturma şimdi beni.Anlayamayanlardan biri daha...
>>Allaha şükür bilmediğimiz bi şey yok.Araştırmamız tam...
>>Vay halimize demişler benim için..Sadece gülüyorum..Çoğunuz dünyadan bir habersiniz...Bizim okullarımızda microsoft gösteriliyor çünkü MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BUNU EMREDİYOR.
>>Gelelim sonrasına Kamu sınavlarına girecek insanlarımız Yani kpss ye hepsinde milli eğitim onaylı sertifika gerekiyor yani isteniyor.(Hadi bunada hayır diyin...)
>>Evet şimdi sertifikada ne isteniyor bilgisara girişle başlanıyor..M.word,excel,p.point gibi dersler verilir...Varmı aralarında linux ben söylüyeyim YOK...
>>Neden yok çünkü bu sertifika alındıktan sonra denklik sınavınıda yine bazı okullarımız veriyor.Peki niye?
>>Çünkü yurt dışındaki işyerlerinde geçerli olması için.Neden mi çünkü yurt dışında çalıcak insanlardan bu proğramları bilmesi isteniyor...
>>Hayatın gerçekleri bunlar...Siz istedğiniz kadar linux deyin...Devletimiz bunu böyle koymuş...Ne zaman linux gösterilir derseniz o biraz zor.
>>Çünkü ilk yazımım başındada söylediğim gibi devlet ne zaman kore gibi donanım işine girerse o zaman gerçek estetik yapılmamış bir türk işletim sistemide gerçekleşir...
MEB eğitim olarak microsoft diyorsa sende ekliyebilirsin.Anlayamayanlardan biri daha...
>>Allaha şükür bilmediğimiz bi şey yok.Araştırmamız tam...
>>Vay halimize demişler benim için..Sadece gülüyorum..Çoğunuz dünyadan bir habersiniz...Bizim okullarımızda microsoft gösteriliyor çünkü MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BUNU EMREDİYOR.
>>Gelelim sonrasına Kamu sınavlarına girecek insanlarımız Yani kpss ye hepsinde milli eğitim onaylı sertifika gerekiyor yani isteniyor.(Hadi bunada hayır diyin...)
>>Evet şimdi sertifikada ne isteniyor bilgisara girişle başlanıyor..M.word,excel,p.point gibi dersler verilir...Varmı aralarında linux ben söylüyeyim YOK...
>>Neden yok çünkü bu sertifika alındıktan sonra denklik sınavınıda yine bazı okullarımız veriyor.Peki niye?
>>Çünkü yurt dışındaki işyerlerinde geçerli olması için.Neden mi çünkü yurt dışında çalıcak insanlardan bu proğramları bilmesi isteniyor...
>>Hayatın gerçekleri bunlar...Siz istedğiniz kadar linux deyin...Devletimiz bunu böyle koymuş...Ne zaman linux gösterilir derseniz o biraz zor.
>>Çünkü ilk yazımım başındada söylediğim gibi devlet ne zaman kore gibi donanım işine girerse o zaman gerçek estetik yapılmamış bir türk işletim sistemide gerçekleşir...
MEB eğitim olarak microsoft diyorsa sende ekliyebilirsin.
http://www.ozgurlukicin.com/haber/ogretmenlere-pardus-egitimi/ Site pardus'a pardus TÜBİTAK'a TÜBİTAK devlete aittir.
Ama bu arkadaş heralde windows eğitimi verecekAyrıca geçenlerde öğretmenlere Pardus eğitimi verilecek diye bir haber okumuştum. Yanılmıyorsam bilgisayar öğretmenlerine verilecek.
MEB'nin yaptığı her şey doğru olsaydı eğitim sistemimiz bu halde olmazdı, tabii şimdi sen eğitim sistemimiz de mükemmel dersin. Sertifika olayına gelince, sertifikaların nasıl verildiğini herkes biliyor konuşturma şimdi beni.
Ama bu arkadaş heralde windows eğitimi verecek![]()
MEB eğitim olarak microsoft diyorsa sende ekliyebilirsin.
http://www.ozgurlukicin.com/haber/ogretmenlere-pardus-egitimi/ Site pardus'a pardus TÜBİTAK'a TÜBİTAK devlete aittir.