Linux mint vs ubuntu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NxeS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Acer Aspire 5742g 6gb ram ile birlikte kullanıyorum.
Linux mint xfce kullandım hızlı çalışsın diye fakat çok boş. Birşeyi kurmak için bütün paketleri kurmam gerekiyor. Linux mint mi yoksa Ubuntu mu?

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Bence mint 20 cinnamon çünkü tasarımını falan daha çok beğeniyorum daha azda kaynak tüketiyor ama Ubuntuda gelişmiş ve süper bence.

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Bence mint 20 cinnamon çünkü tasarımını falan daha çok beğeniyorum daha azda kaynak tüketiyor ama Ubuntuda gelişmiş ve süper bence.
Cinnamon boşta ne kadar kullanıyor hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linux mint xfce 370-450 MB arası

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Cinnamon boşta ne kadar kullanıyor hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linux mint xfce 370-450 MB arası
Ben 19 kullanmıştım en son sanırsam 450 ile 750 arası değişiyordu tam net hatırlayamıyorum Ubuntuda 1gb üstü idi windows 10da 2.4 gb kullanıyor yani mint cinnamon kullanmak ram açısından avantajlı ama ramin 6gb az değil ubuntuda deneyebilirsin farklılık olur.

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Ben 19 kullanmıştım en son sanırsam 450 ile 750 arası değişiyordu tam net hatırlayamıyorum Ubuntuda 1gb üstü idi windows 10da 2.4 gb kullanıyor yani mint cinnamon kullanmak ram açısından avantajlı ama ramin 6gb az değil ubuntuda deneyebilirsin farklılık olur.
Ubuntu denedim biraz ağır geldi sisteme. Linux mint cinnamon denedim sonra dedim ki xfce boş olduğu için daha hızlıdır. Xfce kullandım fakat bir yükleme yaparken 40 tane paket kurmak gerekiyor. Cinnamon deneyeyim birde.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
XFCE - Xfacia ya mecbur değilsiniz.
Aşağıdaki linkte ekran görüntüsü paylaştığım Debian 10 + KDE 425 MB RAM kullanıyor.
KDE'yi düşük donanımlı sistemler için hızlandırabiliyorsunuz. XFCE'den daha da güzel çalışıyor.

Manjaro KDE'yi öneririm

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Aşağıdaki linkte ekran görüntüsü paylaştığım Debian 10 + KDE 425 MB RAM kullanıyor.
KDE'yi düşük donanımlı sistemler için hızlandırabiliyorsunuz. XFCE'den daha da güzel çalışıyor.

Manjaro KDE'yi öneririm

Manjaro dedin simdi hangisini kursam kararsız kaldım. ??

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119

gen2

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Hocam windows çok kullandığın programları hızlı açılması için rame yüklüyor oyle gördüğünüz her şeyi kafanıza takmayın, linuxta bu özellik yok o yüzden windowsda browser falan gibi programlar daha hızlı açılıyor.

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Hocam windows çok kullandığın programları hızlı açılması için rame yüklüyor oyle gördüğünüz her şeyi kafanıza takmayın, linuxta bu özellik yok o yüzden windowsda browser falan gibi programlar daha hızlı açılıyor.
Linux daha hızlı Windows a göre

Ademdmrrrr

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Ubuntu kur gitsin 2GB RAMli çöp bilgisayarımda bile kasmıyor.

şiddetehayırrr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28

Manjaro KDE'yi öneririm

Yeni açtıģım konuya bakarmısınız