Cinnamon boşta ne kadar kullanıyor hocam?Bence mint 20 cinnamon çünkü tasarımını falan daha çok beğeniyorum daha azda kaynak tüketiyor ama Ubuntuda gelişmiş ve süper bence.
Ben 19 kullanmıştım en son sanırsam 450 ile 750 arası değişiyordu tam net hatırlayamıyorum Ubuntuda 1gb üstü idi windows 10da 2.4 gb kullanıyor yani mint cinnamon kullanmak ram açısından avantajlı ama ramin 6gb az değil ubuntuda deneyebilirsin farklılık olur.Cinnamon boşta ne kadar kullanıyor hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Linux mint xfce 370-450 MB arası
Ubuntu denedim biraz ağır geldi sisteme. Linux mint cinnamon denedim sonra dedim ki xfce boş olduğu için daha hızlıdır. Xfce kullandım fakat bir yükleme yaparken 40 tane paket kurmak gerekiyor. Cinnamon deneyeyim birde.Ben 19 kullanmıştım en son sanırsam 450 ile 750 arası değişiyordu tam net hatırlayamıyorum Ubuntuda 1gb üstü idi windows 10da 2.4 gb kullanıyor yani mint cinnamon kullanmak ram açısından avantajlı ama ramin 6gb az değil ubuntuda deneyebilirsin farklılık olur.
forum.shiftdelete.net
Manjaro dedin simdi hangisini kursam kararsız kaldım. ??XFCE - Xfacia ya mecbur değilsiniz.
Aşağıdaki linkte ekran görüntüsü paylaştığım Debian 10 + KDE 425 MB RAM kullanıyor.
KDE'yi düşük donanımlı sistemler için hızlandırabiliyorsunuz. XFCE'den daha da güzel çalışıyor.
Manjaro KDE'yi öneririm
![]()
Linux ekran görüntülerinizi paylaşın
Masaüstünde görmek isterim menüyü biraz daha şeffaf yapabiliyormuyuz https://i.hizliresim.com/siL8g8.png Böyle gözüküyor.forum.shiftdelete.net
Uzun yıllar bu soruyu soran arkadaşlara Minti tavsiye ettik. Artık Manjaroyu öneriyoruz.Manjaro dedin simdi hangisini kursam kararsız kaldım. ??
Mininmal kde de hiçbir uygulama olmuyor mu?Uzun yıllar bu soruyu soran arkadaşlara Minti tavsiye ettik. Artık Manjaroyu öneriyoruz.
Saygılar
Bütün temel uygulamalar vardır office dahil ancak KDevelop vs gibi özel ilgi gerektiren uygulamalar yoktur.Mininmal kde de hiçbir uygulama olmuyor mu?
Normal manjaro ile ne farkı var?Kullanabilirim dersen, Manjaro Openbox...
![]()
Downloading File /openbox - Manjarolinux Community - OSDN
Free download page for Project Manjarolinux Community's openbox.Manjaro Linux Community Editions. Releases of Manjaro Linux with alternative Desktop Environments and Window Managers. Maintained...osdn.net
Hocam windows çok kullandığın programları hızlı açılması için rame yüklüyor oyle gördüğünüz her şeyi kafanıza takmayın, linuxta bu özellik yok o yüzden windowsda browser falan gibi programlar daha hızlı açılıyor.Ben 19 kullanmıştım en son sanırsam 450 ile 750 arası değişiyordu tam net hatırlayamıyorum Ubuntuda 1gb üstü idi windows 10da 2.4 gb kullanıyor yani mint cinnamon kullanmak ram açısından avantajlı ama ramin 6gb az değil ubuntuda deneyebilirsin farklılık olur.
Linux daha hızlı Windows a göreHocam windows çok kullandığın programları hızlı açılması için rame yüklüyor oyle gördüğünüz her şeyi kafanıza takmayın, linuxta bu özellik yok o yüzden windowsda browser falan gibi programlar daha hızlı açılıyor.
Linux daha hızlı Windows a göre
[/Preload edilmiş program hangi işletim sisteminde olursa olsun daha hızlı açılır söylediğin şey fizik kanunlarına ters
nasıl yani bende 3gb ram var biraz kastıUbuntu kur gitsin 2GB RAMli çöp bilgisayarımda bile kasmıyor.
Herkesin donanımı bir değil.nasıl yani bende 3gb ram var biraz kastı
Yeni açtıģım konuya bakarmısınızXFCE - Xfacia ya mecbur değilsiniz.
Aşağıdaki linkte ekran görüntüsü paylaştığım Debian 10 + KDE 425 MB RAM kullanıyor.
KDE'yi düşük donanımlı sistemler için hızlandırabiliyorsunuz. XFCE'den daha da güzel çalışıyor.
Manjaro KDE'yi öneririm
![]()
Linux ekran görüntülerinizi paylaşın
Masaüstünde görmek isterim menüyü biraz daha şeffaf yapabiliyormuyuz https://i.hizliresim.com/siL8g8.png Böyle gözüküyor.forum.shiftdelete.net
hangi konu?Yeni açtıģım konuya bakarmısınız
Bir suru konu actim en sondan 2 3 une bakabilirsiniz biri filmlerle biri oyun markasiyla biride herhalde tabletle ilgiliydihangi konu?
Yardım ihtiyacınız varsa konuyu söylemeniz gerekir siz istediniz diye tüm konuları tarayıp bakamam...Bir suru konu actim en sondan 2 3 une bakabilirsiniz biri filmlerle biri oyun markasiyla biride herhalde tabletle ilgiliydi