Linux Mint Hiç Bir Şey Açmıyor

BilaDeR SEn haYıRDır?!

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
22
memnun kalmadım tekrar windows 8.1 yüklemek istiyorum rufus indirdim açtım karşımda dosyaları var açılmıyor yani aynı zamanda usb yi biçimlendirme daha doğrusu program olmadan yazdırabilirim sandım denedim bişey olmadı usb artık gözükmüyor

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü_2021-05-01_02-29-15.png
    Ekran görüntüsü_2021-05-01_02-29-15.png
    87.3 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:

olge

Asistan
Reaksiyon puanı
185
Merhaba, hiçbir şey açmıyor derken .exe dosyalarından bahsediyorsan, hayır linux .exe dosyalarını Wine adlı program ile çalıştırabilir. Yine de kararından emin isen Windows'a WoeUSB-ng adlı yazılım ile geri dönebilirsin. Terminali açıp vereceğim komutları yaz.
sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0
sudo pip3 install WoeUSB-ng

Bu komutlardan sonra WoeUSB-ng'yi çalıştırabilirsin. İstersen terminale woeusbgui yazarak da programı çalıştırabilirsin. Kullanmak istediğin çoğu uygulamanın illa Linux versiyonu muhakkak bulunmakta fakat yoksa dediğim gibi Wine adlı program ile .exe dosyalarını çalıştırmak mümkün. Wine'a istersen Linux Mint'in uygulama mağazasından erişebilir, Ubuntu - WineHQ Wiki adresinden de sitedeki komutları terminale yazarak kurabilirsin.

Edit: Eğer USB belleğini görmüyorsa hiçbir yazılım, Linux Mint'in dosya yöneticisi Nemo'da sıfırlama seçeneği de ayrıca mevcut, USB belleğine sağ tık yap eğer Nemo'da gözüküyorsa Format adlı seçenek varsa onu seçersen USB belleğini sıfırlayacaktır.