Linux Mint Debian Edition [LMDE]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsngrms
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LMDE 'ı denediniz mi?

• Kullanılan toplam oy
    84

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
windowsa da bekleriz:D:D
Sorun yok kur vede kullan:):)

Windows mu kur kullan :D pehh..
Önce sistemi kuracaksın, sonra:
ofis yazılımı
pdf okuyucu
video oynatıcı
bittorrent istemcisi
internet tarayıcı
cd-dvd yazma aracı
antivirüs ya da internet security
vs.vs.
daha neler neler kurman lazım
bir de güncelleştirmeler var zaten güncelleştirmeler 1 saati geçebiliyor
özellikle service pack kurulumu bilgisayarı esir alıyor resmen
oysaki Linuxta güncelleme yaparken işinizi de görebiliyorsunuz mavi bir ekran çıkıp 1 saat boyunca sana bilgisayarı kapatma demiyor...
Şimdi tekrar söyle bakalım şu Windows kur kullan mı? :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Açık kaynakçıların ilginç bir sloganı var:
Acaba gentoo yada slakware kursam bende linux ustası olabilir miyim?
En iyisi windowsda kalmak.. Sonra ekran kartını tanımaz ne gerek var:D:D
@hsngrms
user-online.png
:
Hocam 45 dakikada windowsum tam tekmil emrime hazır:):)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Açık kaynakçıların ilginç bir sloganı var:
Acaba gentoo yada slakware kursam bende linux ustası olabilir miyim?
En iyisi windowsda kalmak.. Sonra ekran kartını tanımaz ne gerek var:D:D
@hsngrms
user-online.png
:
Hocam 45 dakikada windowsum tam tekmil emrime hazır:):)
Allah aşkına yedekten yükleme ya da recovery yapmadan nasıl oluyorda 45 dk herşey kuruluyor? Kaç defa kurulum yaptım bölümdeki arkadaşlar hep bana gelir Win7 kurulumu için...
Bi de unutmuşum oyun oynayacaksa daha bunun directx i var :)
Ben Windowsa karşı değilim kendimde kullanıyorum, karşı olduğum şey birisinin Linuxu kötüleyip Windowsu mükemmel gibi göstermeye çalışması :)

Bu arada MacOS X kullanıcılarını tebrik etmek istiyorum :) Hiç bu tartışmalara girmedikleri için, Linux'un iyi yanları onlara batmadığı için.. Mac OS X in açıklarını Linux'a çamur atarak kapatmadıkları için :):)
Adamlar biraz burjuva takılıyor ama olsun hak ediyorlar :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Güncellemeler her sistemde var:)
Bizim işlem:
15 dakika windows 7 ;30 dakikada diğer oyun vede uygulamalar için yeterli.(oyun vede uygulamalar haricide hazır)...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Güncellemeler her sistemde var:)
Bizim işlem:
15 dakika windows 7 ;30 dakikada diğer oyun vede uygulamalar için yeterli.(oyun vede uygulamalar haricide hazır)...

Her sistemde var ama Linuxta güncelleme yapmak = bilgisayarı teslim etmek, değil :D
15 dakikada Win7'yi nasıl kuruluyor anlatır mısın? Paylaş ki bizde onu yapalım, şahsen flash diskten kurarken bile o hızı yakalayamadım :)
Ofis tek başına kurması 20 dk'yı bulan bir program + Güncelleme yaptıktan sonra yeniden başlatıyorsun bir daha güncelleme çıkıyor daha neler neler :)
Service Pack 1 DVD indirdim format atarsam uğraşmym diye DVDden yüklemesi bile en az 15 dk...

Sende kimsede olmayan süpersonic hızlı bir sistem varda ona göre mi konuşuyorsun yoksa? :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ah be kardeşim neden bu kadar çabuk vazgeçtin, seviniyordum bana yoldaş çıktı diye.. :D
Kartın zaten sıkıntı çıkarıyo hep bi de compizi açarsan olacağı belli tabi :P
İnternette takıldın mı hiç video falan izledin mi LMDE kurulu iken?

Zaten gözle görülür bi sorun yoktu ama ben kafaya takıyordum işte, mint de ubuntu da aynı video performansı açısından :)
mint'e daha iyi görüntü verir belki diye geçmiştim zaten aynı çıktı sonuçta geri döndüm, oturmuş bi sistemim de vardı zaten, he bir de mint de sağ tık Görüntü Tercihleri penceresi epey bi bozulmuştu sağa sola 5000 pikselin üzerinde uzuyordu, çekiyorum çekiyorum gelmiyor. Sinirlendim aga :D

Bi de faenza diye bi icon pack buldum tavsiye ederim :D

http://tiheum.deviantart.com/art/Faenza-Icons-173323228

contempt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@keyloger: Teşekkür ederim :)
@HapS: Daha prealpha'sı bile hazır değilmiş...
@contempt: LibreOffice bulunmakta ancak, Firefox 3.6 sürümünde, 4'e yükseltme olayını da bilmiyorum çünkü pek kullanmam Firefox'u :)
Bu arada netbook için 10 numara tercih bence çünkü hem USB'den sorunsuz kuruluyor hemde sistem kaynaklarını sömürmüyor, üstelik daha kurmadan herşeyi açıyor :) + Bir blog sitesinde netbookunda LMDE daha betayken deneyen ve memnun kalan birisi vardı adresi hatırlayamadığım için link veremiyorum :) Türkçe destek forumu da var ilgileniyorlar :) Bende elimden geldiğince kullanmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olurum :)
Aslında bu konu sabitlenmeli diye düşünüyorum o yüzden ilk mesaja eklemeler yapacağım, ekran görüntüleri ve indirme linkleri paylaşacağım :) Gördüğüm hataları ve nasıl düzelttiğimi vs. kısacası LMDE hakkında herşeyi bu konu altından paylaşmak istiyorum :)
Bu arada eskiden forumumuzun üyesi olan (banlanmış) ramboberk'i de Linux Mint Türkiye forumunda gördüm o da LMDE kullanmaya başlamış ve de memnun olduğunu söylüyor bakınız

Arkadaşım ben kurdum ama malesef mennum kalamadım. Gerçekten çok kasıntı oldu benim netbook ta. Aynı netbookta ubuntu ve opensuse kullanıyorum ama daha sorunsuz. Multimedia tuşlarımı bile görmedi Ses kısıp Açamıyorum :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Zaten gözle görülür bi sorun yoktu ama ben kafaya takıyordum işte, mint de ubuntu da aynı video performansı açısından :)
mint'e daha iyi görüntü verir belki diye geçmiştim zaten aynı çıktı sonuçta geri döndüm, oturmuş bi sistemim de vardı zaten, he bir de mint de sağ tık Görüntü Tercihleri penceresi epey bi bozulmuştu sağa sola 5000 pikselin üzerinde uzuyordu, çekiyorum çekiyorum gelmiyor. Sinirlendim aga :D

Bi de faenza diye bi icon pack buldum tavsiye ederim :D

http://tiheum.deviantart.com/art/Faenza-Icons-173323228

O 5000bin pikselin üstüne çıkma olayı bende de nete birşey uplarken çıktı küçülmüyoda ilginç ama çok önemli birşey değil işime engel olmadı sadece görüntü olarak komik bir durum oluşturuyor :D

Icon pack için teşekkürler, güzel birşeye benziyor Mint'e geçince yükleyeceğim :D

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

Arkadaşım ben kurdum ama malesef mennum kalamadım. Gerçekten çok kasıntı oldu benim netbook ta. Aynı netbookta ubuntu ve opensuse kullanıyorum ama daha sorunsuz. Multimedia tuşlarımı bile görmedi Ses kısıp Açamıyorum :D

Kasıntı mı oldu? Ubuntunun hele de Susenin rahat çalıştığı sistemde bunun çook daha rahat çalışması lazım :) Ama bu Linuxlarında performansı, uyumu her sistemde farklılık gösteriyor...
Ubuntu benm laptopta boştayken 700-800 MB RAM ve % 5-15 CPU kullanırken, LMDE 290-300 MB RAM ve % 1-5 CPU kullanıyor, ne multimedia tuşlarda sorun çıktı ne de wirelessta ne de ekran kartında, ekran kartı için ekstradan driver bile kurmadım :)
Ama dedim ya her sistemde aynı olmuyor işte farklı konfigürasyonlar farklı sonuçlar doğuruyor :) Demek ki sana şuan için uymamış ama ilerde sistem iyice gelişince bu sorunların kalkacağına inanıyorum :)
Neyse sağlık olsun, kalan sağlar bizimdir :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Her sistemde var ama Linuxta güncelleme yapmak = bilgisayarı teslim etmek, değil :D
15 dakikada Win7'yi nasıl kuruluyor anlatır mısın? Paylaş ki bizde onu yapalım, şahsen flash diskten kurarken bile o hızı yakalayamadım :)
Ofis tek başına kurması 20 dk'yı bulan bir program + Güncelleme yaptıktan sonra yeniden başlatıyorsun bir daha güncelleme çıkıyor daha neler neler :)
Service Pack 1 DVD indirdim format atarsam uğraşmym diye DVDden yüklemesi bile en az 15 dk...

Sende kimsede olmayan süpersonic hızlı bir sistem varda ona göre mi konuşuyorsun yoksa? :D

Kendin dene bak bakalım m15 dakikada hoş geldiniz diyecek mi?:D:D
Tecrübelerimiz haricinde yorum yapmayız:):)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kendin dene bak bakalım m15 dakikada hoş geldiniz diyecek mi?:D:D
Tecrübelerimiz haricinde yorum yapmayız:):)

Herneyse artık konunun suyu çıkıyor bu başlığı Windows kullanıcıları ile tartışmak için açmadım
Yöneticilerden bir ricam olacak: karcx ve benim aramda geçen konu dışı mesajların silinmesini istiyorum
Saygılar

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Deneyen arkadaşlar neredesiniz ?
Memnun kaldığınız yönlerini, eksik bulduğunuz yönlerini paylaşırsanız sevinirim :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
LMDE'ye ilgi buraya kadarmış :) Ben yazmazsam konunun üstlere çıkacağı falan yok :)

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
çok tşk ederim sagol ubuntu 11.04 beta 1 kurdum malesef bir felaket unity bir bela hemde benim pc notebook fanları harıl harıl çalıştı aşırı ısında şimdi mint 10 lmde kurdum hiç bir şey kurmana gerek yok hepsi hazır bir tek jre günçelledim okadar çok tşk ederim bir sorun oldu rhytmbox radyo sorun çıkardı radyo kanalalrını ekliyorum aranıyor diyor çalma hatası veriyor müzikler çalıyor sadeçe radyoda codek hatası yok

---------- Post added at 17:56 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

sorun kendiliginden çözüldü şimdi sorun yok harika bu mint 10 çok tşk ederim.........

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
LMDE GNOME3 ile gelsin bak ilgi nasıl patlıyor....

Ubuntu'nun Unity'ye geçmesini ben LMDE açısından avantaj olarak görüyorum, Unity her ne kadar GNOME tabanlı olsada çok farklı olduğu ortada, bu geçiş büyük risk bence. Açıkça söylemek gerekirse eski halini daha çok seviyordum :) Benim gibi düşünen kaç kişi vardır sen tahmin et :)

Ekleme: Senin nicki görünce bende LMDE nickli hesap mı açsam diye düşündüm :D

çok tşk ederim sagol ubuntu 11.04 beta 1 kurdum malesef bir felaket unity bir bela hemde benim pc notebook fanları harıl harıl çalıştı aşırı ısında şimdi mint 10 lmde kurdum hiç bir şey kurmana gerek yok hepsi hazır bir tek jre günçelledim okadar çok tşk ederim bir sorun oldu rhytmbox radyo sorun çıkardı radyo kanalalrını ekliyorum aranıyor diyor çalma hatası veriyor müzikler çalıyor sadeçe radyoda codek hatası yok

---------- Post added at 17:56 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

sorun kendiliginden çözüldü şimdi sorun yok harika bu mint 10 çok tşk ederim.........

Bir faydamız oldu ise ne mutlu :) LMDE gerçekten çok güzel bir sistem, gelecekte Ubuntu'nun yerini alırsa kimse şaşırmasın :) Ama şöyle birşeyde var işletim sistemleri nedense arkalarında bir şirket olmadığı zaman gerçek anlamda gelişemiyorlar çünkü gönüllü insanlar daima geliştirme işine zaman ayıramayabiliyorlar bu durumda sistemin geride kalmasına neden olabiliyor ancak arkada bir şirket olursa geliştirmeye belirli bir kaynak ve insan gücü ayrıldığı için durum biraz daha iç açıcı oluyor :) Ama bunun da getirdiği ayrı bir sıkıntı var ki o da genelde senin benim istediğim değil de şirketin istediği oluyor bu da son kullanıcıyı her zaman memnun etmeyebilir :)

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Maalesef haklısın hsngrms

LMDE arkasında ubuntunun şirketi gibi bir şirket olsaydı LDME hem şimdiye kadar kararlı sürümünü çıkarırdı hemde ubuntu gibi 6 ayda bir sürüm yenilerdi. Ve tüm yenilikleri içinde barındırırdı.

Bence Mint kendi yoluna çıkmadan bunları iyi düşünmesi gerekiyor.
Çünkü Mint çok iyi bir dağıtım, kalitelerini bozmamaları gerekiyor

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
İndireyim'de kurar mıyım bilemedim... :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İndireyim'de kurar mıyım bilemedim... :)

Denemekten zarar gelmez :)
Benim en çok hoşuma giden yüksek özellikli bilgisayarlarda bile minimal sistem kullanımı, daha önce hiçbir tam işletim sistemi (puppy, slax gibi sistemleri saymıyorum yani) 300 mb altı ram ile çalışmamıştı sistemimde :)

Maalesef haklısın hsngrms

LMDE arkasında ubuntunun şirketi gibi bir şirket olsaydı LDME hem şimdiye kadar kararlı sürümünü çıkarırdı hemde ubuntu gibi 6 ayda bir sürüm yenilerdi. Ve tüm yenilikleri içinde barındırırdı.

Bence Mint kendi yoluna çıkmadan bunları iyi düşünmesi gerekiyor.
Çünkü Mint çok iyi bir dağıtım, kalitelerini bozmamaları gerekiyor

İki arada bir derede kalmak sözü bu kadar mı uyar duruma;
Ya tam bağımsızlık ama az-yavaş gelişme,
Ya da yarı bağımsız hatta bağımlı ama süper-hızlı gelişme.
:)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Denemekten zarar gelmez :)
Benim en çok hoşuma giden yüksek özellikli bilgisayarlarda bile minimal sistem kullanımı, daha önce hiçbir tam işletim sistemi (puppy, slax gibi sistemleri saymıyorum yani) 300 mb altı ram ile çalışmamıştı sistemimde :)

Vakit olmayınca geliyor... Uzun süre Arch kullandım, makinamı değiştirirsem yine Arch kullanırım KDE ile birlikte... Şimdi bazı uyumsuzluk sorunlarından KDE ağır kalıyor, bu sebeple ubuntu'yla idare ediyorum... :)

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
LMDE çıkana kadar, Ubuntu + Gnome3 tadından yenmiyor :)

Bana göre şuan için en iyi masaüstü GTK3

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Denedim. Hayli güzel. Fakat Debian ve Xfce bize ters. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Vakit olmayınca geliyor... Uzun süre Arch kullandım, makinamı değiştirirsem yine Arch kullanırım KDE ile birlikte... Şimdi bazı uyumsuzluk sorunlarından KDE ağır kalıyor, bu sebeple ubuntu'yla idare ediyorum... :)

Ben sıfırdan kurmayı sevmiyorum
Hazır olsun herşey hemen işimi halledeyim
LMDE öyle işte kurması max 15 dk ve herşey içinde geliyor direkt
Bence muhteşem :)

Arch ile GNOME kullanılmıyor mu?

LMDE çıkana kadar, Ubuntu + Gnome3 tadından yenmiyor :)

Bana göre şuan için en iyi masaüstü GTK3

LMDE çıkana kadar derken? Yeni versiyon mu bekliyorsun?
Mint artık senede bir yeni sürüm çıkaracak bu yılın sonuna kadar bekleme bence :)
Zaten rolling release olduğu için kur kalsın sene sonunda yenisine kavuşmuş olursun :D

Denedim. Hayli güzel. Fakat Debian ve Xfce bize ters. :)

Beğenmene sevindim :)
XFCE ters ise LMDE GNOME kullan, illaki XFCE kullanmak zorunda değilsin, zaten LMDE XFCE hala RC sürümde...
Sadece Debian'ı sevmiyorsan sorun yok, Debian tabanlıları da sevmiyorsan sen kaybedersin :P

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Beğenmene sevindim :)
XFCE ters ise LMDE GNOME kullan, illaki XFCE kullanmak zorunda değilsin, zaten LMDE XFCE hala RC sürümde...
Sadece Debian'ı sevmiyorsan sorun yok, Debian tabanlıları da sevmiyorsan sen kaybedersin :P

Topluca söyleyeceğim. GTK tabanlı herşeyden nefret ediyorum. :D

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Neden? Ne de güzel şey bu GTK :P
Gayet güzel LMDE Kullanıyorum Linux Mint 10 herkese göre degişir tabi bana göre benim sistemime göre gayet iyi Windows 7 de Ram % 50 aşagı düşmüyor
Mintte % 14 -20 arası benim için en ideali şimdilik bu ubuntu 11.04 beta 2 kurdum oda çok ram yiyor wimdows 7 den çok fazla enson 11.04 beta 2 yi sevmedim windows vista gibi

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
http://twitter.com/#!/tamersahin hacker tamer sahin boyle demiş aynen katılıyorum linux mint gibisi yok :) usta kullanıclılardan

Merak edip araştırdım kim bu Tamer Şahin diye, boş adam değilmiş :) İyi demiş :D

Gayet güzel LMDE Kullanıyorum Linux Mint 10 herkese göre degişir tabi bana göre benim sistemime göre gayet iyi Windows 7 de Ram % 50 aşagı düşmüyor
Mintte % 14 -20 arası benim için en ideali şimdilik bu ubuntu 11.04 beta 2 kurdum oda çok ram yiyor wimdows 7 den çok fazla enson 11.04 beta 2 yi sevmedim windows vista gibi

Ubuntu artık sistem canavarı oldu çıktı bende 10.10 Windows kadar harcamasa da yine de kullanımı LMDE'nin iki katıydı, iyiki Linux Mint Debian ile tanıştım, gerçekten aradığımı buldum bu sistemde :)
Hani hep derler ya sana uygun dağıtımı bulman için denemen lazım diye aynen öyle :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Arch ile GNOME kullanılmıyor mu?

Kullanılıyor, kullanılmaz mı hiç... Arch ile kullanılmayan yok.. Bir dee kullanıcı depoları var ki 10 numara...

Bir kere tadına baksanız başka sisteme kesinlikle geçmezsiniz... Benim gibi zorunlu kalmazsanız... :)

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Arch kurmakta zor be üstad
Ubunutunun bebek işi installerından sonra Arch sıkıntı yaratmasın bize?