• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Linux kurmaya karar verdim!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnLT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ubuntu'yu(wubi) bi ara bende denemistim. Aslinda guzeldi. Ama widowsta aliskanlik yapan seyleri bulamayinca biraz eksiklik oluyor. Aslinda her seyin de bi muadili var ama... Biraz daha gelistirilse bence Windows'a her konuda fark atar. Aslinda tekrar bilgisayarima kurup kullanmak istiyorum. Hem o zaman bilgisayarda ayni anda 3 isletim sistemi vardi ve sistem kasiliyordu o yuzden de kaldirmistim. Hayirli olsun.

Nasil 2.50 de yatip geri 4'te kalkabiliyorsun. Gerci arada bende oyle yapiyorum ama simdi okuyunca garibime gitti :-)

Aslinda hazirlayinca forumda bi baslik altinda paylassan daha faydali olabilir diye dusunuyorum ama sen bilirsin yine de...

Bilgisayarında 3 sistem var diye yavaşlama olmaz ki? (Eğer yeterli derecede ayarlayabildiysen.)

Gece 11'i biraz geçiyordu sanırım, uyuyakalmışım. 2:50'de uyandım. Ben normalde 4 saat uyur, pat diye açarım gözlerimi. :) (4 yıl önce günde 4 saatten fazla uykunun gereksiz olduğunu duymuştum. O günden beri biyolojik saatimi buna ayarladı beynim.) Kalan zamanda ya tavana bakarım ya da test çözerim (ya da en doğrusunu söylemek gerekirse, bilgisayarımı açarım). Dün 11 civarında uyuyakalınca yaklaşık 4 saat sonra uyandım işte. Ardından saatimi 4'e kurup uyudum. 4'te tekrar uyandım, biraz oyalanıp tekrar uyudum. :)

Anlatım konusuna gelirsek, forumda açacaktım zaten o konuyu. :)

Jea konudaki yorumları okudum ve karar verdim Ubuntu kurmaya anlatımını bekliyorum.

Sanal makine üzerinde gerçekleştireceğim bende.

Peki, sizi zorlamak istemem. Ama başta da dediğim gibi, sanal makine üzerinde tam verim almak imkansız. Bunun bilincinde kullanırsanız, Ubuntu'yu gerçekten sevebilirsiniz.

Ben ekran görüntüsü kaydeden bir yazılım bakınayım. Resimli anlatımlarla uğraşamayacağım açıkçası. :D Direk görüntülü bir anlatım olsa iyi olur.

Bilgisayarında 3 sistem var diye yavaşlama olmaz ki? (Eğer yeterli derecede ayarlayabildiysen.)

Gece 11'i biraz geçiyordu sanırım, uyuyakalmışım. 2:50'de uyandım. Ben normalde 4 saat uyur, pat diye açarım gözlerimi. :) (4 yıl önce günde 4 saatten fazla uykunun gereksiz olduğunu duymuştum. O günden beri biyolojik saatimi buna ayarladı beynim.) Kalan zamanda ya tavana bakarım ya da test çözerim (ya da en doğrusunu söylemek gerekirse, bilgisayarımı açarım). Dün 11 civarında uyuyakalınca yaklaşık 4 saat sonra uyandım işte. Ardından saatimi 4'e kurup uyudum. 4'te tekrar uyandım, biraz oyalanıp tekrar uyudum. :)

Anlatım konusuna gelirsek, forumda açacaktım zaten o konuyu. :)
Bilmiyorum bilgisayar yavaslayinca ben 3 isletim sisteminin ayni anda kurulu olmasina vermistim. Birde Ubuntu Wubi(sanirim dogru yazdim) idi. Ona da verdim. Ama tekrar denemek istiyorum.

Aslinda bende ideal uykunun 5 saat oldugunu duymustum :) Ama biyolojik olarak kendinizi 4 saate ayarladiysaniz sorun yok, kulaga az gelsede... Ben de ne hikmetse cok uyumak istememe ragmen erken yatip 7-8 saat uyuyamiyorum.

Forumdaki anlatim konusu icinde tesekkurler. Faydali olacaktir..

Geçenlerde Istanbul diye bir program yüklemiştim, o aklıma geldi. Onunla denedim ancak performans berbat. Zaten jeton sonradan düştü, ben Linux'ta iken anlatım yapmaya kalktım. :) Windows'u açıp orada SnagIt'imle yapayım bu işi en iyisi.

Aklima geldide Linux'te ses codec lerini yuklemek icin ne kadar ugrasmistim. O kod senin bu kod benim dememistim... Tabi acemilikte vardi... Ama butun donanimlari tanimasi cok guzeldi. Yaziciyi bile tanimisti, kendi cabalariyla :-)

Geçenlerde Istanbul diye bir program yüklemiştim, o aklıma geldi. Onunla denedim ancak performans berbat. Zaten jeton sonradan düştü, ben Linux'ta iken anlatım yapmaya kalktım. :) Windows'u açıp orada SnagIt'imle yapayım bu işi en iyisi.

Kurulum görüntülerini mi kaydedeceksiniz? Eğer öyle ise VMware öneririm. (muhtemelen biliyorsunuzdur) Video da kaydedebilirsiniz.

Video olarak kaydetmeyi planlıyorum. VirtualBox kullanıyorum, sade ve kullanışlı geliyor bana. :)

Jea sonra kuracağım o zaman iletişime geçeriz teşekkürler.

Aslinda windows altinda calisan programlar linux altinda da calissa linux te buyuk patlama olacak ama tabi sistemler farkli. Ben sadece olsa diye dusundum...

Aklima geldide imsansiz midir boyle bi sey?

Ben ekran görüntüsü kaydeden bir yazılım bakınayım. Resimli anlatımlarla uğraşamayacağım açıkçası. :D Direk görüntülü bir anlatım olsa iyi olur.
Ben bir ara sizlere sormuştum hatırlar mısın bilmem jeaquares.Yani sitede bana önerilen birkaç program var.Ama ekranı kaydeden hiç bir programdan verim alamadım.
Bilgisayarıma güveniyordum ama hangisini denediysem de performans yerlerde...
Kayda değer birşey bulabilirsen adını bana da söyleyiver bir zahmet.
Kolay gelsin...

Ben pardusu kurdum. Birşeyler ettim masaüstündeki herşey kaboldu.Alttaki araç çubukları felan herley.Bunları geri nasıl getirebilirim :)

Gene kurcaladım geri geldiler :D

Kurcalamaya devam.

Ben pardusu kurdum. Birşeyler ettim masaüstündeki herşey kaboldu.Alttaki araç çubukları felan herley.Bunları geri nasıl getirebilirim :)

Gene kurcaladım geri geldiler :D

Kurcalamaya devam.

Büyük ihtimal görev yöneticini silmiş, paneli kaldırmış veya masaüstü/dizin görünüm öğesini kaldırmışsınız. Bir daha ki sefere böyle bir sorun yaşayıp geri getiremezseniz veya gerekli yardımda gelmezse /home/kullanıcı_adı/.kde4 dizinini silin ve sistemi yeniden başlatın.

Ufak bir hatırlatma: ".kde4" dizini görünmez olduğundan Dolphin'den Görünüm»Gizli Dosyaları Göster'e tıklayın yada "Alt+." tuşu ile gizli dosyları göstermesini sağlayın.

hadi ya, gercekmakinadami denedin yoksa sanal dami?

gerçek makinada denedim benim sanal la manal la işim olmaz

cok garip donanim prblemimi olustu yoksa debian fazla sorun cikaran bi sistem deildir

valla bende anlamadım

genelde yüklediğim işletim sistemleri çalışır ama bu çalışmadı bende bi anlam veremedim daha sonra lnux mint kurdum bundada ubuntu gibi ati ekran kartı sürücüsü kurunca ekran pır pır edip duruyo beni uyuz ediyo acaba bu sorun sadece gnome damı var yoksa kde de yaparmı?

sorun sanirim ekran akrti surucusunden kaynaklaniyor
arayuzlerden degil

yani bu sorun linux kullanan herkeste oluyormu yoksa sadece benimi buluyo?

herkesin basini bir sekilde gelir ama yabanci kaynakalrdaki destek turkce kaynakalrdaki destekten fazla oldugu icin onalr daha cabuk cozum bulabliyor