Linux Kurmak İstiyorum

Hangi Linux Dağıtımı ?

• Kullanılan toplam oy
    78

D21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım bilgisayarında hem windows hemde linux olsun.ben öyle yapacağım.photoshop'u windows'dan yaparsın ;)

--- Mesaj Güncellendi ---

bu arada gnome ile kde arasında fark var mıdır ?

İş başında bilgisayarı kapatıp açmak... mümkün değil ben bunu sdn dışında internetten araştırıyorum, olumlu bir sonuca ulaşırsam burada paylaşırım cevap yazdığın için teşekkür ederim.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
o kısım tamamen zevk meselesi ben ikisinide çok seviyorum ama kimi gnome'yi tek geçer kimi KDE'yi
gnome indirmesi tamamlandı:clap:.Şimdi normal cd'ye yazıp kurabilirim değil mi ?:thumbup1:

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
gnome indirmesi tamamlandı:clap:.Şimdi normal cd'ye yazıp kurabilirim değil mi ?:thumbup1:
evet iso kalıbı olarak yazdırmayı ununtmayın kalıp yazdır seçeneği mevcuttur büyük ihtimal neroda kalıp, iso kalıbı, iso imajı vb. bir şey olması azım uzun süredir win. kullanmadığım için net bilgi veremiyorum.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
evet iso kalıbı olarak yazdırmayı ununtmayın kalıp yazdır seçeneği mevcuttur büyük ihtimal neroda kalıp, iso kalıbı, iso imajı vb. bir şey olması azım uzun süredir win. kullanmadığım için net bilgi veremiyorum.
arkadaşım bir türlü kuramadaım.kurmaya girdiğimde kurulacak diski seçtiğimde ''herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil.
Lütfen bölümleme menüsünü kullanarak bunu düzeltin.'' hatası veriyor.
Sanırım bunun için Windows 7 gerekiyor.İlk önce Windows 7 kurup sonra linux mint kursam olur mu ?

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaşım bir türlü kuramadaım.kurmaya girdiğimde kurulacak diski seçtiğimde ''herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil.
Lütfen bölümleme menüsünü kullanarak bunu düzeltin.'' hatası veriyor.
Sanırım bunun için Windows 7 gerekiyor.İlk önce Windows 7 kurup sonra linux mint kursam olur mu ?

Kurulumu yanlış yapıyorsun sanırım ext4 olarak seçtiğin yeri / olarak bağlaman lazım :) Benim tahminim bu yönde :) print screen eli bir ekran kaydı aıp koyarsan daha kolay yardımcı olunabilir :D

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
bende bu seçeneği görüyordum fakat devam et'e basmamıştım.Eğer basarsam herşeyim silinmez mi :huh:
ekrangrnts48.jpg

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bende bu seçeneği görüyordum fakat devam et'e basmamıştım.Eğer basarsam herşeyim silinmez mi :huh:
ekrangrnts48.jpg
format atarsan silinir :P bos bi disk secmen lazim. yada yeni bitane de olusturabilirsin. ayrica yanlisgorunuyo. burada swap bolumu de gerekirdi

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
format atarsan silinir :P bos bi disk secmen lazim. yada yeni bitane de olusturabilirsin.
zaten kurmadan önce yeni bir disk oluşturdum.o diski seçtiğimde ''herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil.
Lütfen bölümleme menüsünü kullanarak bunu düzeltin.'' hatasını alıyorum.

Kurulumu yanlış yapıyorsun sanırım ext4 olarak seçtiğin yeri / olarak bağlaman lazım :) Benim tahminim bu yönde :) print screen eli bir ekran kaydı aıp koyarsan daha kolay yardımcı olunabilir :D
hemen bir resim alıyorum.:)

disk tek parça mı?
hayır.3 parça
A:Linux:boş
C:Yerel disk:Windows 8'in bulunduğu
D:Yerel disk:Oyunlar filan var

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar bende bilgisayarıma linux kurmak istiyorum fakat birkaç sorum olacak :)
1.Linux'un kaç tane sürümü var.(mesela windows'daki gibi xp,vista,7 gibi)
2.Bilgisayarımda Windows 8 Consumer Preview var linux'un hangi sürümünü önerirsiniz.
3.İkisini bir arada kullanabilir miyim ?
4.Windows'daki gibi her programı kullanabilir miyim ?
5.Bilgisayarımın özellikleri:
İşlemci:i3 2310m 2.10 GHz
Ram:3 GB
Ekran kartı:Nvidia GT 520m
İşletim sistemi:Windows 8 Consumer Preview
Cevaplarınızı bekliyorum :)

1) Linux açık kaynak kodlu olduğu için çeşit çeşit firmanın çıkardığı onca işletim sistemi var... Ben bunlar arasından Ubuntu' yu size tavsiye ederim...

2) http://www.ubuntu.com/

3) Evet kullanabilirsiniz... Windows çalışırken Wubi ile indirmiş olduğunuz Ubuntu kurulum dosyasını istediğiniz konuma kayıt ettirebilir, Ubuntu' nun kullanmasını istediğiniz GB ı seçebilirsiniz... Wubi kurulumu tamamlar ve size her pc açılışında işletim sistemini seçebileceğiniz bir ekran sunar... Ubuntu' yu kaldırmak isterseniz, Windows' ta tıpkı sıradan bir programı kaldırır gibi kaldırırsınız...

4) Her programı kullanamazsınız, örneğin messenger' ı kullanamayacaksınız... Linux' un kendi messengerını kullanacaksınız, a-msn di sanırım... (Çoğaltılabilir, birçok seçenek mevcut)

5) O bilgisayar ile linux uçar... Fakat Wubi işin içinde olduğu için uçtuğunu anlamazsınız, Wubi ile nedir-nasıldır diye göz gezdirirsiniz kaldırırken kafanız rahat olur diye yazdım... Ha kurmak zorunda mısınız ? Değilsiniz... Eğer .iso dosyası olarak indirip cd ye yazdırırsanız kurulum yapmadan cd den çalıştırarak Ubuntu da gezinmeye başlayabiliriz...

Üstelik Ubuntu açıldığında tıpkı Windows 7' de olduğu gibi internetinize anında bağlanır ve gezintiye başlayabilirsiniz :D

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
evet arkdaslar hatanin resmini cektim.
bu arada diskin nasil kullanacagi bolumunde ext 3 u sectigimde baglama noktasini secerken;
/boot,/ home,/tmp,/usr,/var,/svr,/opt,/usr/local secenekleri var.hangisini secmeliyim.
S62Tz.png

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
1) Linux açık kaynak kodlu olduğu için çeşit çeşit firmanın çıkardığı onca işletim sistemi var... Ben bunlar arasından Ubuntu' yu size tavsiye ederim...

2) http://www.ubuntu.com/

3) Evet kullanabilirsiniz... Windows çalışırken Wubi ile indirmiş olduğunuz Ubuntu kurulum dosyasını istediğiniz konuma kayıt ettirebilir, Ubuntu' nun kullanmasını istediğiniz GB ı seçebilirsiniz... Wubi kurulumu tamamlar ve size her pc açılışında işletim sistemini seçebileceğiniz bir ekran sunar... Ubuntu' yu kaldırmak isterseniz, Windows' ta tıpkı sıradan bir programı kaldırır gibi kaldırırsınız...

4) Her programı kullanamazsınız, örneğin messenger' ı kullanamayacaksınız... Linux' un kendi messengerını kullanacaksınız, a-msn di sanırım... (Çoğaltılabilir, birçok seçenek mevcut)

5) O bilgisayar ile linux uçar... Fakat Wubi işin içinde olduğu için uçtuğunu anlamazsınız, Wubi ile nedir-nasıldır diye göz gezdirirsiniz kaldırırken kafanız rahat olur diye yazdım... Ha kurmak zorunda mısınız ? Değilsiniz... Eğer .iso dosyası olarak indirip cd ye yazdırırsanız kurulum yapmadan cd den çalıştırarak Ubuntu da gezinmeye başlayabiliriz...

Üstelik Ubuntu açıldığında tıpkı Windows 7' de olduğu gibi internetinize anında bağlanır ve gezintiye başlayabilirsiniz :D

Ben artik linux mint kurmaya calisiyorum onu tavsiye ettiler. ama yinede saol.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bağlantı noktası olarak sadece /yazman yeterli.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
devam et de sorun olmaz önemli bir şey değil

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
o zaman yola devam :mrgreen:

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Canımı çektireceksiniz şimdi...

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
İndirdiğin chrome ile sistem aynı bit mi mesela ikisi de64 bit yada ikiside 32 bit öyle ise ve kurulmuyorsa, Yazılım yönetici ile depodan chromium kurmayı dene

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
İndirdiğin chrome ile sistem aynı bit mi mesela ikisi de64 bit yada ikiside 32 bit öyle ise ve kurulmuyorsa, Yazılım yönetici ile depodan chromium kurmayı dene
Saol.Yazılım yöneticisinden sorunsuz bir şekilde kurdum.

bir sorum daha olacak :)
google chrome'a uygulamalardan ulaşabiliyorum ama windows'daki gibi bunu masaüstüne kısayol olarak ekleyemez miyim ?
ekleniyorsa nasıl ekleyebilirim ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
masaüstüne hiç kısayol koymadım (yani hiç ihtiyaç duymadım denemedim) ama sol üst köşeye fare ile dokunup menüye girdiğinde çıkan soldaki dock'a ekleyebilirsin

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
masaüstüne hiç kısayol koymadım (yani hiç ihtiyaç duymadım denemedim) ama sol üst köşeye fare ile dokunup menüye girdiğinde çıkan soldaki dock'a ekleyebilirsin
Evet onu bende öğrendim ama ben masaüstüne eklemek istiyorum.Nasıl yapabilirim.