MustiRG07
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,798
AynenBizim için çözülmüş olabilir, fakat Linux konısunda nokta kadar bilgisi olmayan insan sayısını da bilmiyoruz.
AynenBizim için çözülmüş olabilir, fakat Linux konısunda nokta kadar bilgisi olmayan insan sayısını da bilmiyoruz.
Bu konuda onu da paylaşmış oldum. İlk mesajda mevcut.Hocam önerdiğiniz linux dağıtımı var mı?
4GB Ram pentium işlemci 2gb ekran kartım varBu konuda onu da paylaşmış oldum. İlk mesajda mevcut.
* Ubuntu
* Linux Mint
* Manjaro
Şimdilerde Arch Linux tabanlı Garuda Linux kullanıyorum.
Sorduğun soruya isabetli cevaplar verebilmek için şu detayları da bilmek gerekir:
* Donanım nasıldır?
* Ne amaçla Linux kullanacaksın?
Sorun 2 : Grub silinince Windows gidecek, açılmayacak. Ayrıca Sorun 1 ile birleşince daha da vahim.
Çözüm 1 : "Dönülmez akşamın ufkundayım" şarkısını mırıldanmamak için varsa verilerinizi yedekleyin.
64 bit Ubuntu/Mint/Debian tabanlı dağıtımlardan istediğini yükle, güle güle kullan.4GB Ram pentium işlemci 2gb ekran kartım var
Günlük Kullanım için kullanacağım.Windows 7nin yanına kurmak istemekteyim
Şu dağıtımda KDE masaüstünü çok güzel hazırlamışlar, USB üzerinde kenarda tutulabilir..Flash bellekte Manjaro KDE'yi hazırladım tam anlamıyla hazır olduğumda geçiyorum ve acayip heyecanlıyım çünkü
Çok teşekkürler. Hakikaten harika duruyor ve adamlar maşallah bütün arayüzler var LXQT'den başlayıp KDE'ye kadar geliyor. Bunu yüklerim büyük ihtimal. KDE arayüzünü harika yapmışlar dediğiniz dağıtım Dragonized Edition en baştaki sanırım.Şu dağıtımda KDE masaüstünü çok güzel hazırlamışlar, USB üzerinde kenarda tutulabilir..
Zaten Arch Linux ve Manjaro tabanlı geliyor.Garuda Linux | Downloads
Garuda Linux comes with a variety of desktop environments like KDE, GNOME, Cinnamon, XFCE, i3wm, Sway and Hyprland to choose from.garudalinux.org
? DistroWatch.com: Garuda Linux
En hafif Linux dağıtımı hangisidir?
Dağıtımdan ziyade kullanılan masaüstü veya pencere yöneticisi önemli. Örnek olarak GNOME kullanan bir dağıtıma JWM kurarsan o da hafif olur.En hafif Linux dağıtımı hangisidir?
şuan daha lınuxa geçeli 3 4 gün oldu
Çözüm 5 : Yükleyeceğiniz dağıtımın Windows işletim sistemi ile aynı dili konuşmadığını hesaba katın. Dosya sistemi farklı, bölümlendirme farklı yani başka bir dünya karşınıza çıkacak.
Konu başlığına bakarsak, kimlerin bu konunun muhatabı olduğunu teyit ederiz.Linux'ta bilen için Windows'a geçmek sorun değil.
UEFI menüsünde kalıyor olabilir, fakat UEFI bölümü kalıntılarını temizlemek isteyenleri düşünün. Bu konu zaten insanlar kayıp yaşamasın diye düşünülerek açıldı. Bilenlere, tecrübesi olanlara zaten diyecek bir şey yok.Grub silinince nasıl Windows gidiyor anlamadım. Bende Grub yok oldu fakat Boot menüsünde Ubuntu ve Windows olarak iki ayrı seçenek var hep vardı bunları kullanarak girebiliyorum.
Hocam bu konu Linux yükleyip kullanmaya devam etmek isteyenler ve memnun olanlar için değil.Millet ne dertliymis linuxdan ben bı ara kullandım hicde sorun yaşamadım ikisinide kurdum PC ye lazım olanda linux istediğimde pcyi bios ekranindan başlatıyor dum gayette düzgün çalışıyordu millet hem linux hem windows dizede tahsiyem o HDD yi 3 e bölün biri windows biri linux biride depolama olsun