Linux indirmem lazım ama hiç bilmiyorum nolur yardım edin !!!

mondal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Patronum Linux kurmam gerektiğini söyledi ama hiç bilmiyorum nerden indiricem nasıl yüklüycem internetten baktım cd ye veya usbye indirmem lazım yazıyor ama hangi siteden indirip yüklemem lazım ve indirdiğim dosyayı mı direk yüklemem lazım csye öyle mi kurmam lazım lütfen bir cevap verin :unsure:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
önce bütün dosyalarının yedeklerini al.
linuxı iso formatında indir. sonra unetbootin programını indir. o programdan iso yu seç bellleği de seç içine yükler.
sonrada usb takılı şekilde bilgisayarı yeniden başlat del tuşu ile bios'a gir boot sıralamasını bul usb belliği öne al. f10 ile kaydedip yeniden başlat.
mavi bir menü çıkacak en üstdeki default u seç sonrası kurulum ekranıdır.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,008
Dvd'den kurulum yapsa daha basit olmazmı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
DVD, USB bellek aynı şekilde kolay boot menüden seçip başlattın mı kolay...

mondal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Linki incelidim de buradan mı indirmem gerekiyor ilgilendiğin için çok sağol

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dediklerini aynen yapcam fazladan bir şey yapmama gerek yok dimi şirket pcsi olmasa bu kadar paniklemezdim ilgelendiğin için çok sağol

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şirket bilgisayarı patron bugün geldi 3 saat içinde atmam gerektiğini söyledi cd bulmam imkansız maalesef

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Ne biçim patronmuş öyle, Linux'ten anlamıyor sanki. Ben olsam bir hafta süre veririm. Önce Virtual Box'ta, sanal makinede, kurulumu dene. Sonra tüm verileri harici bir diske YEDEKLEYEREK ve o diski bilgisayardan ayırarak dene. Sonra nereye gitti bu C sürücüsü, D sürücüsü deme. Ha harici disk yok derse patronun, veriler uçar muçar de. Önemli değil derse, işte o zaman çok heyecanlı, boza boza öğreniyor insan. (Günde 3-4 format attım bu kurulumu düzgünce yapmayı öğreninceye kadar)

mondal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sağol kardeşim onu konuyu alla havale ettim ben birazdan başlycam inşallah

MehmetF4tih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
En sağlam USB eğer imkanın var ise formatla geç. Kurulumu basittir internetten bakabilirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım sanırım linux u hiç kullanmamışsın.o patronuna söyle bilmediği her deliğe burnunu sokmasın

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Linux derken ilk önce hangisini kullanmak istenildiğine karar verilmeli değil mi ? Ne tür işler için nasıl bir Linux dağıtımı isteniyor ? Bunlara karar verdikten sonra uzman arkadaşlar uygun bir Linux dağıtımı ve nasıl kurulacağı konusunda yardımcı olurlar herhalde. Ben de acemiyim Linux konusunda. Son bir aydır Ubuntu, ElemantaryOS ve Linux Mint denedim. Kurulum konusunda korkularım vardı ama çok kolay. Zaten Türkçe olduğu için sorun yaşanmıyor pek(tabi doğrudan mevcut sistemin üstüne kurulacaksa). Neredeyse Windows'taki gibi next next next olayı gibi. :) Kolay gelsin.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Hangi Linux sürümünü kullanacağınıza karar veremiyorsanız buradaki canlı sihirbaz yardımıyla size en uygun Linux dağıtımını belirleyebilirsiniz. Sorulara ihtiycınıza göre doğru cevaplar verdiğinizde en uygun sürüm size teklif edilecek ve bu teklifin nedenleri size açıklanacaktır.

Bana Linux dağıtımlarından Open Suse önermişti anket sonucunda :)