• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Linux için şaşırtan karar!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Linux için şaşırtan karar!

Microsoft, Linux sürümleri olan Ubuntu, Fedora ve SUSE'yi Windows Store çatısı altına toplanıyor. Build 2017 konferansında gerçekleştirilen açıklama heyecan yarattı.

Linux sürümlerinin Windows Store’a gelmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Dediğim çıkıyor gibi,Microsoft işini sağlama almak istiyor ama keşke Win7'ye de destek gelse o yönden.:) :(

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
İnşaAllah güzel olur. :)
@eronis siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce iyi olur mu?

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Windows'a entegre Linux sanal makinesi yapıp, Linux'ü ayrı bir işletim sistemi değil, bir windows uygulaması gibi göstermeye çalışıyorlar. Bakın dual-boot felan riskli işler, Linux'u bir uygulama gibi windows'a kurun hem siz zahmete girmeyin hem de biz sizden araklamak istediğimiz bilgileri kolayca alalım. Olur, ama yemedik. Lakin tersi güzel oluyor. Yani Linux içinde windows kullanmak.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Windows'a entegre Linux sanal makinesi yapıp, Linux'ü ayrı bir işletim sistemi değil, bir windows uygulaması gibi göstermeye çalışıyorlar. Bakın dual-boot felan riskli işler, Linux'u bir uygulama gibi windows'a kurun hem siz zahmete girmeyin hem de biz sizden araklamak istediğimiz bilgileri kolayca alalım. Olur, ama yemedik. Lakin tersi güzel oluyor. Yani Linux içinde windows kullanmak.
Acaba sanal makinenin zararı var mı? ben Linux Ubuntu kullanıyorum Wmware ile!

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Acaba sanal makinenin zararı var mı? ben Linux Ubuntu kullanıyorum Wmware ile!
Microsoft ve ABD istihbaratı ile paylaşmaktan rahatsızlık duymayacağınız hassas verileriniz yoksa zararı yok tabi ki. Donanım olarak soruyorsanız donanıma da bir zararı yok. Sadece sistem belleğiniz ve işlemci gücünüz yeterli değilse, kasma yapabilir. Hepsi bu.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Microsoft ve ABD istihbaratı ile paylaşmaktan rahatsızlık duymayacağınız hassas verileriniz yoksa zararı yok tabi ki. Donanım olarak soruyorsanız donanıma da bir zararı yok. Sadece sistem belleğiniz ve işlemci gücünüz yeterli değilse, kasma yapabilir. Hepsi bu.
Her sistem kontrol edilir çünkü sistemi biz yapmıyoruz onlar yapıyorlar normal olarak bizimle ilgili her şeyi görmeleri mümkün oluyor.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Her sistem kontrol edilir çünkü sistemi biz yapmıyoruz onlar yapıyorlar normal olarak bizimle ilgili her şeyi görmeleri mümkün oluyor.
Ben açık kaynak sistemlere diğerlerine nazaran daha çok güveniyorum. Mesela OpenBSD'ye arka-kapı (backdoor) açmaları için FBI geliştirici ekibinden istekte bulunmuştu. Eğer kendileri yapabilseydi böyle bir istekte bulunmazlardı. Yine yakın geçmişte açık kaynak bir dosya şifreleme programı (TrueCrypt) ABD Ulusal Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatlarının baskısıyla geliştirilmekten vazgeçildi.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
568
Ben açık kaynak sistemlere diğerlerine nazaran daha çok güveniyorum. Mesela OpenBSD'ye arka-kapı (backdoor) açmaları için FBI geliştirici ekibinden istekte bulunmuştu. Eğer kendileri yapabilseydi böyle bir istekte bulunmazlardı. Yine yakın geçmişte açık kaynak bir dosya şifreleme programı (TrueCrypt) ABD Ulusal Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatlarının baskısıyla geliştirilmekten vazgeçildi.

Merhaba,

Microsoft satın aldı diye biliyorum TrueCrypt'i. Baskı olayına katılyıorum ve sanırım 7.1 ya da 1a versiyondan sonrası da sakıncalı.

Saygılarımla

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,036
AppStore da Ubuntu göremedim. Bazı bilgi kaynaklarına kolay ulaşım sağlayan bilindik diğerleri gibi HYML tabanlı uygulamalar var.