eronis
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 4,382
Mükemmel diyen yok zaten, sen linux'tan soğumuşsun birazŞu Linux'un mükemmelliği bir bizi vurmuyor anlaşılan.
HP Laserjet P1102Millet driver basmadan yazıcı tanıtıyor, biz HP'nin zindanlarında Linux driverı karıştırırız.
HP Deskjet 2360
İkisi de takar takmaz çalışıyor.
Benim Asus F5SL bilgisayarımla yaklaşık yaşıtlar ama benim bilgisayarımda sıkıntı yok. Her şey çalışıyor. Donanımı satın almadan önce araştırmamanın bedeli bu malesef.Ya da şu benim gariban Acer TravelMate 5735Z 8 yıllık diye mi kimse takmıyor?
Ve Windows'ta daha internet explorer'ı ve bir dünya gereksiz yazılımı kaldıramıyoruz bile Birinde elini kirletmen gerek, istiyorsan. Diğerinde kirletemiyorsun da çünkü yapabileceğin bir şey yok.Linux'ta her şeyin bir çözümü var artık, doğru. (Allah'a şükür.) Ama illa ki bazı çözümler için insanın elini kirletmesi, bir takım şeylerle uğraşması gerekiyor.
HP Linux ile en sorunsuz firmalardan birisidir. 1 numara dell tabii, 2 numara lenovo (Thinkpad) ve 3. ise HP, sonra Asus, Acer diye gidiyor.. Zaten HP laptop alanlar Linux kurduğu zaman çıkan hatalarla gözlerinden kanlar akmaya başlıyor en sonunda. Ama çözümü var mı? Var. Forumlarda çözüm için yalvarıp iki gün sonra belki bir cevap almak, aldığın cevabın da maşallahı var bilmiyorsan uğraş dur.
Ubuntu sertifikalı masaüstlerinin listeleri;
Ubuntu Desktop certified hardware | Ubuntu
Eğer Ubuntu dışında bir dağıtım kullanıyorsan belki, Ubuntu'da en son ne zaman elimi kirtlettiğimi dahi hatırlamıyorum.Linux'ta her şeyin bir çözümü var artık, doğru. (Allah'a şükür.) Ama illa ki bazı çözümler için insanın elini kirletmesi, bir takım şeylerle uğraşması gerekiyor. Windows üzerinde bir adam eski bir yazılımı sağ tık - uyumluluk olarak çalıştırıyorsa Linux üzerinde adam make ile yazılımı baştan derlemek zorunda kalıyorsa üzgünüm, bu konuda Windows fersah fersah öndedir. (Kimi zaman sadece çift tık bile yetiyor.)
Forumlarda çözüm için yalvarıp iki gün sonra belki bir cevap almak, aldığın cevabın da maşallahı var bilmiyorsan uğraş dur. Zamanın çok şey olduğu ticari yerlerde bilgisayarda saçma sapan bir hata çıkarsa ve adam profesyonel destek alamazsa eli direkt Windows cdsine ve Microsoft Türkiye'nin numarasına gider, ben size diyeyim.
Microsoft türkiyenin yada herhangi bir forumun bana Windows hakkında verebileceği destek benim kendi başıma linux'ta yapabileceklerimin ve google aramalarımın yarısı etmez. Forum ve topluluktan yardım istersem zaten eğer çok spesifik bir sorunum yoksa (dağıtımdan kaynaklı bir sorun ise) zaten cevabını saatler içinde alıyorum.
İşin aslı, sunum konusunda Linux'u suçlayamam. LibreOffice'ın ve Microsoft Office'in dangalaklığı bu iş. LibreOffice'de hazırladığım sunum Microsoft Office'de açtığımda eksikçeydi. Eh, sekreterler ve memurlar eğer Microsoft Office gibi profesyonel olarak sıkça kullanılan kaliteli bir yazılımda kendi belgelerini tam olarak alamazlarsa bu ciddi kayıplara neden olur, adam da Linux'a küfredip bırakıp her şeyi.
Bildiğim kadarı ile italyanın askeri daireleri Microsoft Office'den, libre office'e geçiş yaptı. Libre Office daha yaygın kullanılsa MS Office'den daha iyi çünkü kendisi bedava bir yazılım. Microsoft Office ile yapıp libre ile yapamayacağın da hiçbir şey yok.
Ve bu arada, teyzeye display serverlı dos olayında gayet ciddiydim. Sadece Internet yazacağınız zaman browserı açacak bir script hazırlayın olsun bitsin teyzenin işi. Hatta grafik arayüzünde simge kovalamaktan çok daha basit bulacaktır bu işi.
Sana basit gelebilir ama o teyzeye basit gelmeyecektir çünkü o menülere, grafik arayüze alışmıştır ve bu arayüzü kafa karıştırıcı bulacak ve bu ne? bilgisayarıma ne yaptın ? Eski haline getir çabuk ! diyecektir