- Reaksiyon puanı
- 12,108
Fazla estetik duruyor. Bende kurmak istiyorum ama biraz gözümü korkutmuyor değil.Başladığımız yere döndük .
Elementary os 6.1
Ekli dosyayı görüntüle 167482
Asıl Duvar Kağıdım : ooxhuav.png
Denemekten zarar gelmez hocamFazla estetik duruyor. Bende kurmak istiyorum ama biraz gözümü korkutmuyor değil.
Kesinlikle. Cumartesi gece bi' göz atacağım.Denemekten zarar gelmez hocam
Öncelikle kardeşim aleykümselam. Bu konunun yeri aslında bura değil ama yazmak istedim. Pardus gönüllü merkezine onaylanmana sevindim gerçekten.Pardus 21.1 XFCE
Öncelikle herkese iyi akşamlar .Biliyorsunuz ki yakın zaman da Pardus Gönüllü Merkezi açıldı ve bende oraya iyi kötü elimden geldiğince destek olabilmek için başvuru yaptım.Başvuru onaylandı ve ben onaylandığında Manjora kullanıyordum hızlı bir şekilde Pardus'a geçtim.
Öncelikle neden böyle bir şey yaptım kısaca anlatayım.
(Siz benden daha iyi biliyorsunuzdur ben sadece araştırmalarım sonucu yorum yapıyorum)
Pardus debian paket yöneticilerini kullanmaya başlayınca bir çok insan tarafından kopya dağıtım olarak gözüküyordu (Bende böyle düşünüyordum).Ancak genel olarak Linux dağıtımlarının birbirine benzediği ve aralarında çok bir fark olmadığı aklıma geldi.
Sonuç olarak her linux birbirine benziyordu ve 'yabancıların' yapmış olduğu linux'lar yerine iyi kötü üzerinde Türklerin emeği geçen Pardus'a karşı tüm ön yargılarım değişti.
Ve ortada bir ürün var ve geliştirmeye açık Pardus'da bizim de bir tuzumuz olsun,insanları Pardus'a(linux'a) kazandıralım diye böyle bir adım attım.
Tabi ki bende kendi paket yöneticileri üzerinden gitmelerini isterdim ancak olmadı herhalde.
Bazı insanlar Pardus'u çok kötü diye yorumluyor ama nedenini anlamıyorum.
Siz dediğim gibi benden daha iyi bildiğiniz şeyler vardır beni aydınlatırsanız sevinirim.
Demem o ki elimizden geldiğince Türk dağıtımlarına destek verelim -> Pisi ve Pardus
Hocam dediğim gibi ben bu konuda fazla bilgili değilim. Yaklaşık 8 aydır linux dünyasındayım.Siz ve bir çok hocamız benden çok şey biliyorlar. Genel olarak Pardus hakkında biraz sizden bilgi almak istedim.Öncelikle kardeşim aleykümselam. Bu konunun yeri aslında bura değil ama yazmak istedim. Pardus gönüllü merkezine onaylanmana sevindim gerçekten.
Dağıtımla ilgili düşüncelerini yada davranışlarını kimse yargılayamaz. Linux'ın olayı bu çünkü isteyen kendi dağıtımını yapar kendisi bile kullanır konu o değil zaten de Pardusa gelecek olursak şuradaki tüm linux kullanıcılarına sorsak 2013'te gidipte neden debian tabanına geçti keşke PiSi ile devam etseydi yani bağımsız kalsaydı dediğimde büyük bir çoğunluk bana hak verecektir neden çünkü asıl ulaşmamız gereken noktadaydık zaten. Paketleme konusunda başarılı olan bir teknolojiyi yani eopkg'yi gittik bıraktık ve hazıra konduk ve şu an Solus bunu bizden aldı ve adamlar ne kadar geliştirdiler üzüldüğümüz nokta burası.
Şu an Pardusla Debian kullanmak arasında bir fark göremiyorum ben. Sırf bu yüzden Pardustan bi ekip ayrılıp PiSi'yi oluşturmadı mı? Pardus tamamen hatalı demiyorum burada yeteri kadar o zamanlar devlet desteği de alamadı yada arkasında bir firma veya şirket yada sponsoru yoktu. Elimden geldiğince türk dağıtımlara destek verelim eyvallah ama daha ben PiSi'yi bilgisayarıma kuramadım bile nasıl destek verebilirim? Burada pisinin suçu falan yok adamlar küçük bir ekip ve ellerinden geleni yapıyorlar. Destek vereceksem sonuna kadar gerçek yerli ve milli olan PiSi Linux'a destek veririm. Bu Pardus yada Archmanı kötülemek anlamına gelmez. Debian kullanacağıma Pardus kullanırım yada Arch yükleyeceğime Archman kullanırım sonuçta içerisinde yerli yazılımlarda var ama tabanda bize ait olmalıydı burası kilit noktalardan 1 tanesi.
Herkesi bir dağıtım çeker. Benim sorunum Pardusla alakalı değil debianın paket yönetimini sevmiyorum rpm hoşuma gittiği için Fedoradayım. O zaman bende vatan hainiyim ABD'ye çalışıyorum. Tabi şu da var Fedora ilk çıktığında böyle değildi adamlar sahiplendiler Red Hat var arkasında ne oldu nerelere geldi biz de aynı şeyi yapmalıyız görevimiz ama bunu PiSi Linux ile yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
Makaleni gördüm tebrik ederim çok başarılı.Bu arada makalem yayınlandı Magazine sitesinde okuyan ve yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim
How I Customize Fedora Silverblue and Fedora Kinoite - Fedora Magazine
Are you using Fedora Silverblue or Fedora Kinoite and looking for some ideas about what you can try out on your system? This article might inspire you and help get you started.fedoramagazine.org