Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ben Fedora KDE sürümünü beğenmedim.
İçerisinde qt5 altyapısının gtk2 ve gtk3 programlarıyla uyumluluk sağlayan breeze paketleri yok.
Paket yöneticisinde var tabi ama dağıtımda olmaması KDE cephesindeki gelişmelerden pek haberdar olmayan geliştiriciler tarafından derlendiği izlenimini verdi.
Yalnız şu an diğer dağıtımlardan daha stabil bile olduğu söylenebilir.
Ya da belki Fedora hala aynıdır, diğer dağıtımlar Fedora'ya yaklaşmıştır, bilemedim şimdi. :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
GNOME (Fedora Workstation) ana sürümdür Fedora'da ve en sağlıklı bu sürüm çalışacaktır. Aynı Ubuntu'da en sağlıklı sürüm Unity, Manjaro'da Xfce olması gibi.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,488
Merakımdan soruyorum netbook ta ubuntu performansı nasıl mesela youtube 1080 p videolarda donma gibi şeyler yapıyor mu?

2011-2012 sonrası çıkan celeron işlemcilerde 1080p x264'yi sorunsuz izlersiniz. Browserda donma varsa şayet SMplayer + SMtube programları ile youtube videolarını doğrudan izleyebilirsiniz. Benim işlemcim de Celeron 1005M 1080p izlerken işlemci kullanımı % 35 civarında.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bugün biraz oyun oynayasım var :D

Screenshot from 2016-12-21 13-27-33.png

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
KDE kullananlar KDE Neon denesinler.
Bizzat KDE ekibi tarafından yapılan bir işletim sistemi ve ileriki aylarda DistroWatch üzerinde ilk 10'a girebileceğini düşünüyorum.
Minimal bir sistem yani temel birkaç proram hariç (Firefox, Gwenview, VLC) hiçbirşey yok.
Çok hızlı ve performanslı. Sadece 300-400mb arası ram harcıyor başlangıçta.
Dün denedim.
İlk izlenimlerim olumlu.
Ben Linux Miny 17.3 Mate 64bit sürümünü yüklediğimde boşta ram kullanımı yaklaşık 200-300Mb'tı.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ben Linux Miny 17.3 Mate 64bit sürümünü yüklediğimde boşta ram kullanımı yaklaşık 200-300Mb'tı.
Evet zaten Linux Mint KDE'yi öneriyorum.
İşin gerçeği ben de açılır açılmaz RAM oranına bakmadım, bir miktar işlem yaptıktan sonra baktım.
Ancak Linux Mint 17.3 KDE 4 kullanıyor, bu da bir miktar fark oluşturabilir.
Ben de zaten ikincil sistem olarak Linux Mint 18 KDE x64 kullanıyorum, hatta az sonra bir resim atayım hehe. :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Evet zaten Linux Mint KDE'yi öneriyorum.
İşin gerçeği ben de açılır açılmaz RAM oranına bakmadım, bir miktar işlem yaptıktan sonra baktım.
Ancak Linux Mint 17.3 KDE 4 kullanıyor, bu da bir miktar fark oluşturabilir.
Ben de zaten ikincil sistem olarak Linux Mint 18 KDE x64 kullanıyorum, hatta az sonra bir resim atayım hehe. :)
Ama ben "Linux Mint 17.3 Mate" dedim KDE demedim yani.Bir de gözlemlerime dayanarak Linux Mint 17.3 Mate'in normal Ubuntu'dan daha az ram harcadığını söyleyebilirim.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ama ben "Linux Mint 17.3 Mate" dedim KDE demedim yani.Bir de gözlemlerime dayanarak Linux Mint 17.3 Mate'in normal Ubuntu'dan daha az ram harcadığını söyleyebilirim.
Evet Mate kısmını KDE olarak gördüm, sağır duymaz uydururmuş. :D
Mate zaten XFCE ve LXDE'den sonra en hafif masaüstü. (Belli seviye kullanıcı kitlesine ulaşmış masaüstleriyle karşılaştırıldığında)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Selam dünyalılar ! 2017'nin ilk ekran görüntüsünü yollamaktan GURUR duyarım ! :D
Screenshot.png

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hayırlı olsun.KDE masaüstü mü bu?Hangi Linux?Pisi Linux'a benziyor.Bir de boşta RAM kullanımı kaç Mb?
Kubuntu 16.04
Screenshot.png

--- Gönderi Güncellendi ---
Hem görselini ubuntudan daha çok seviyorum
Linux dağıtımlarının görünümleri %100 kişiselleştirilebilirdir. Ubuntu'da daha güncel paketlerin olacağı için daha geniş bir tema yelpazen olacak aslında. Bunun dışında i3'den tut, cinnamon, xfce, lxde, gnome, kde,... ne kullanırsan kullan Debian'da olup Ubuntu'da olmayan bir ortam yok. Dağıtımı görünüşlerine göre seçmeyin, çünkü zaten istediğiniz dağıtıma istediğiniz masaüstünü ve temaları giydirebilirsiniz. Senin masaüstünün aynısını Ubuntu ile taklid edebilirim ve farkı anlamazsın. Dağıtımın kendisi önemli.

hemde çok akıcı bir linux
Masaüstünden masaüstüne değişir, eğer Unity ile Xfce'yi kıyaslayıp Debian'a akıcı diyorsan yanılıyorsun derim. Debian Stable eski paketleri kullanır dolayısıyla paketler daha düşük versiyon olduğu için eski bilgisayarlarda daha iyi çalışabilir, Windows 7'nin, Windows 98 yada Windows XP'nin eski bilgisayarlarda çok hızlı çalışması gibi. Ama eski paketlerin de bir dezavantajı var, son yenilikleri göremezsin. Debian Testing kullanıyorsan da Ubuntu'dan eksisi şudur ki Ubuntu test edilmiş bir sistemken sen bir yarı yuvarlanan sürüm dağıtım kullanıyorsun ve yine dezavantajdasın çünkü Ubuntu kullanıcıları senden daha kararlı bir işletim sistemi sahibiler.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Kubuntu 16.04
Ekli dosyayı görüntüle 15480
--- Gönderi Güncellendi ---

Linux dağıtımlarının görünümleri %100 kişiselleştirilebilirdir. Ubuntu'da daha güncel paketlerin olacağı için daha geniş bir tema yelpazen olacak aslında. Bunun dışında i3'den tut, cinnamon, xfce, lxde, gnome, kde,... ne kullanırsan kullan Debian'da olup Ubuntu'da olmayan bir ortam yok. Dağıtımı görünüşlerine göre seçmeyin, çünkü zaten istediğiniz dağıtıma istediğiniz masaüstünü ve temaları giydirebilirsiniz. Senin masaüstünün aynısını Ubuntu ile taklid edebilirim ve farkı anlamazsın. Dağıtımın kendisi önemli.

Masaüstünden masaüstüne değişir, eğer Unity ile Xfce'yi kıyaslayıp Debian'a akıcı diyorsan yanılıyorsun derim. Debian Stable eski paketleri kullanır dolayısıyla paketler daha düşük versiyon olduğu için eski bilgisayarlarda daha iyi çalışabilir, Windows 7'nin, Windows 98 yada Windows XP'nin eski bilgisayarlarda çok hızlı çalışması gibi. Ama eski paketlerin de bir dezavantajı var, son yenilikleri göremezsin. Debian Testing kullanıyorsan da Ubuntu'dan eksisi şudur ki Ubuntu test edilmiş bir sistemken sen bir yarı yuvarlanan sürüm dağıtım kullanıyorsun ve yine dezavantajdasın çünkü Ubuntu kullanıcıları senden daha kararlı bir işletim sistemi sahibiler.
Sizce Kubuntu 16.04 mü Linux Mint 18 Mate mi daha iyidir?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
KDE'yi sevdim ama Unity'den kalma alışkanlıklarımı değiştiremedim ve tekrar Unity'e döndüm :)

Screenshot from 2017-01-03 01-13-03.png

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Screenshot from 2017-01-09 18-05-03.png

Screenshot from 2017-01-09 18-06-19.png

Screenshot from 2017-01-09 18-05-44.png

2017 için Fedora'ya bir şans verme kararı almıştım ve bir sanal makinede bir süre test ettim (Aralığın ortalarından beri) ve artık kendi makineme kurma kararı aldım. Fedora 25'de neredeyse 1. haftamı doldurdum, şimdiye kadar olduça kararlı ve hızlı bir sistem :) <3

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ekli dosyayı görüntüle 15808
Ekli dosyayı görüntüle 15809
Ekli dosyayı görüntüle 15810
2017 için Fedora'ya bir şans verme kararı almıştım ve bir sanal makinede bir süre test ettim (Aralığın ortalarından beri) ve artık kendi makineme kurma kararı aldım. Fedora 25'de neredeyse 1. haftamı doldurdum, şimdiye kadar olduça kararlı ve hızlı bir sistem :) <3
Ubuntu mu Fedora mı?Benim laptobumda hem Windows 7 hem de Kubuntu yüklü.Şahsen Kubuntu biraz değişik geldi.Masaüstü ortamından olabilir.Hani ben Linux Mint'te Mate masaüstü ortamını ve Ubuntu'da Gnome masaüstü ortamını kullanıyordum ya ondan değişik gelmiş olabilir.Sizce Fedora yüklemeli miyim?Bir de yüklediğiniz Fedora'nın sürümü kaç?İyi günler.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ubuntu mu Fedora mı?Benim laptobumda hem Windows 7 hem de Kubuntu yüklü.Şahsen Kubuntu biraz değişik geldi.Masaüstü ortamından olabilir.Hani ben Linux Mint'te Mate masaüstü ortamını ve Ubuntu'da Gnome masaüstü ortamını kullanıyordum ya ondan değişik gelmiş olabilir.Sizce Fedora yüklemeli miyim?Bir de yüklediğiniz Fedora'nın sürümü kaç?İyi günler.
Is Fedora For Me - FedoraProject

Buradaki 1 soruya bile evet diyebiliyorsan Fedora'yı denemeni tavsiye ederim.(Bir sanal makine iş görür)

• Yazılımların son kararlı sürümlerini kullanma fikri cezbedici geliyor mu ?
  • Geleceğin standartları haline gelecek teknolojileri kullanan bir platformu kullanmayı ister misin ?
  • Bilgisayarının işletim sisteminin versiyonunu en az yılda 1 kere yükseltmek senin için uygun mu ? (Fedora 6 ayda bir sürüm çıkarır ve sürüm başı -sürüm x diyelim- x+2 sürümü çıktığında x sürümünün desteği biter. Kısaca Fedora 25 çıktı ve Fedora 23'ün desteği bitti.
  • Yazılımda özgürlük ve gelişimi umursuyor musun ?
  • Linux topluluğuna kod yazarak, döküman çıkararak, çeviri yaparak, herhangi bir şekilde destek olmak ister misin ? (Fedora'ya yapılan herhangi bir katılım, yardım bütün GNU/Linux dağıtımlarında kullanılacağı için sadece tek bir dağıtıma değil, bütün GNU/Linux camiasına katkıda bulunuyorsun.)
Kimler Fedora kullanıyor ?
  • Linux'un yaratıcısı ve kernelin birincil denetimini yapan kişi, Linus Torvalds
  • NASA sistemleri
  • Dünyanın en güçlü 2. süper bilgisayarı Road Runner
  • Evo smart oyun konsolu
  • Robotlar

Road Runner;
Roadrunner - BladeCenter QS22/LS21 Cluster, PowerXCell 8i 3.2 Ghz / Opteron DC 1.8 GHz, Voltaire Infiniband | TOP500 Supercomputer Sites

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Is Fedora For Me - FedoraProject

Buradaki 1 soruya bile evet diyebiliyorsan Fedora'yı denemeni tavsiye ederim.(Bir sanal makine iş görür)

• Yazılımların son kararlı sürümlerini kullanma fikri cezbedici geliyor mu ?
  • Geleceğin standartları haline gelecek teknolojileri kullanan bir platformu kullanmayı ister misin ?
  • Bilgisayarının işletim sisteminin versiyonunu en az yılda 1 kere yükseltmek senin için uygun mu ? (Fedora 6 ayda bir sürüm çıkarır ve sürüm başı -sürüm x diyelim- x+2 sürümü çıktığında x sürümünün desteği biter. Kısaca Fedora 25 çıktı ve Fedora 23'ün desteği bitti.
  • Yazılımda özgürlük ve gelişimi umursuyor musun ?
  • Linux topluluğuna kod yazarak, döküman çıkararak, çeviri yaparak, herhangi bir şekilde destek olmak ister misin ? (Fedora'ya yapılan herhangi bir katılım, yardım bütün GNU/Linux dağıtımlarında kullanılacağı için sadece tek bir dağıtıma değil, bütün GNU/Linux camiasına katkıda bulunuyorsun.)
Kimler Fedora kullanıyor ?
  • Linux'un yaratıcısı ve kernelin birincil denetimini yapan kişi, Linus Torvalds
  • NASA sistemleri
  • Dünyanın en güçlü 2. süper bilgisayarı Road Runner
  • Evo smart oyun konsolu
  • Robotlar

Road Runner;
Roadrunner - BladeCenter QS22/LS21 Cluster, PowerXCell 8i 3.2 Ghz / Opteron DC 1.8 GHz, Voltaire Infiniband | TOP500 Supercomputer Sites
Teşekkürler.AKK olmasa Fedora'yı belki indirirdim.Galiba yine AKK taşmış.

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Yeni ekipmanımdan fotoğrafım ile ubuntu 16.04.1
Ekran_G_r_nt_s_2017_01_12_20_38_32.png