Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Tamamen kendi insiyatifine kalmış. Ubuntu yada Debian tabanlı bütün dağıtımlar hemen hemen aynıdır. Tamamen kişisel tercihlere bakıyor bu, sorduğun sorunun bir cevabı yok. Hangisini sevdiysen onu kullan. Görünümünü seversin, hızını seversin vs...

Temalarımı yukarıda verdim ve bunun dışında sadece araştırman gerek. Eğer temalarımı nasıl yükleyeceğini anlayamadıysan yazılım merkezinden synaptic'i yükle (paket yöneticisi) ve depolarına bak, benim verdiğim PPA'ları göreceksin. Bunun dışında

Eyecandy for your GNOME-Desktop - gnome-look.org

Bunun dışında benim kanalımdan nasıl elle yükleyebileceğini de öğrenebilirsin.

Pek profesyonel diyemem kendime ve video ne kadar başarılı onu da bilmiyorum ama umarım yardımcı olur.
Çok teşekkürler.Ubuntu yüklemeyi düşünüyorum.Sizce en son Ubuntu sürümünü mü yüklemeliyim?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Çok teşekkürler.Ubuntu yüklemeyi düşünüyorum.Sizce en son Ubuntu sürümünü mü yüklemeliyim?
Bence LTS'de kalmalısın. 5 yıl desteği var malum. 1 kere yükle, 5 yıl sonra güncellersin ve güncellemeleri aldığına gerçekten mutlu olacağın sayılı sistemden biridir GNU/Linux bunu da ekleyim :D

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Az kaldı 4-5 saat sonra ben de bir ekran fotosu atacağım.:cool:

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,488
Bence LTS'de kalmalısın. 5 yıl desteği var malum. 1 kere yükle, 5 yıl sonra güncellersin ve güncellemeleri aldığına gerçekten mutlu olacağın sayılı sistemden biridir GNU/Linux bunu da ekleyim :D
LTS dağıtım kurup 5 yıl bu sürümü kullananı görmedim bugüne kadar trend rolling-release malum.
Serverda veya iş bilgisayarında kullanmayacaksanız LTS kullanmanın bir avantajı yok.

Ubuntu yerine türevi olan Minti tavsiye ederim, illa ubuntu kuracaksanız da son stabil sürümü kurabilirsiniz.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Benimde şu an İso'sunu indirdiğim Mint sürümü.;)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@eronis Ubuntu yükledim.Bir ekran görüntüsü de benden :D

Ekran Görüntüsü - 2016-12-03 18-51-30.png

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
ben de bi arch linux deniyorum yapabilirsem tabi

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
ben de bi arch linux deniyorum yapabilirsem tabi
Arch Linux biraz GNU/Linux'u öğrenmeye hevesli kişilerin ve GNU/Linux heveslilerinin genellikle bir oyuncak olarak kullandığı, sistemin her köşesine girip kişiselleştirme yaptığı bir sistem olarak anılır. Arch Linux harika bir deney alanı ve güzel bir oyuncaktır ama günlük kullanıma çok uygun değildir. Nedeni ise bir güncelleme sonrası paketler arasında uyumsuzluklar çıkabilir, downgrade kullanman gerekecek, bazen bir kernel güncellemesi sonrası wifi çalışmayacak, AUR'dan yüklemek istediğin şeyler hata verecek ve program kurmak bile bir öğrenmeye dönecek. Manjaro Arch'ı sadece son kullanıcının deneyebileceği seviyeye indirmeye çalışıyor ve bunu komut satırı değil, grafik arayüzü, kolay kurulum, hazır gelen paketler ile masaüstü ile yapıyor. Açıkçası yuvarlanan sürümleri bu yüzden eğer yukarıda saydıklarım gibi heves yada öğrenme isteği yoksa, sistemdeki her config dosyasını editlemekle, binevi deney yapmakla, sistemle uğraşmakla ilgilenmiyorsa kimseye tavsiye etmiyorum. Arch Linux biraza oyun hamuru gibidir, öyle diyim :)

Günlük kullanımda belli bir sürüm politikası olan dağıtımlar seçilmeli.
Örneğin, Ubuntu, Debian, openSUSE, Fedora, Solus, Mint, Mageia, Elementary,...

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
teşekkürler @eronis zaten kurmaktan vazgeçtim çünkü kuramadım :( dediğin gibi pek bana göre değil sen video paylaşmışsın ordan arayüz felan hoşuma gitti bi deneyim dedim :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
teşekkürler @eronis zaten kurmaktan vazgeçtim çünkü kuramadım :( dediğin gibi pek bana göre değil sen video paylaşmışsın ordan arayüz felan hoşuma gitti bi deneyim dedim :)
Evet, zamanında az Arch'ta koşturmadım ama artık yediğim tokatlarla dersimi aldım :D

Benim 3 tane bilgisayarım var.
1- Toplama masaüstü bilgisayarım
i3 2100
HD 5670
4GB DDR3 1333Mhz

2- Asus Netbook'um (TP200SA)
N3050 (Celeron)
32GB eMMC (Hafıza)
2GB DDR3 1600Mhz

3- Asus Notebook'um (F5SL) - Şu sıralar ben kullanmıyorum, annem internetteki oyunları için kullanıyor
T5750 (Core 2 Duo)
AMD Mobility HD 3470
4GB DDR3 1333Mhz

Bu bilgisayarların hepsine Arch kurup, bunları güncelleyip, bakım yaptığımı düşünsene ? KABUS ! Hepsine kısayoldan Ubuntu 16.04 kurdum ve annem dahil kendi bilgisayarından oldukça memnun. Sadece ekranı sorunlu olduğu için biraz söylendi (O laptop'u bırakma sebeplerimden biri). Ayrıca ev halkının kullanabileceği bir işletim sistemi Ubuntu. Pek çok cihazda kullanabilirim kendisini. Evdeki bütün cihazların tek bir işletim sisteminde olması benim için daha avantajlı. Uzun süre dnf kullanmış birisi apt komutunu yazarken garipser ya. Bu yüzden Ubuntu'ya geçme kararı aldım. Elbette tek seçebileceğim dağıtım Ubuntu değildi, 2. seçebileceğim dağıtım Fedora idi. Eski bir Fedora kullanıcısı olarak ilk denediğim GNU/Linux dağıtımını kurmayı başta istedim ama her 9 ay ile 1.5 sene arasında eğer sistemleri güncellemem gerekecekse ne anladık o işten ? Ubuntu ile 4 yıl rahatım, 5. yılı doldurmaya gerek yok :D

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
dediğini kulağına küpe etcem ama gnome bana göre değil ben unity, lxde, xfce yanlısıyım bu üçü arasında gider gelirim büyük ihtimal ama gnome biraz zor dediğim gibi ubuntudadan da şaşmam çünkü ilk adımlarımı ubuntuda attım ve alıştım o yüzden benim için ubuntu en iyisi :D:D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Sıkıntılı yani.:eek:
16.04'ün duvar kağıtları değil hocam bunlar ayrı. Bu duvar kağıtları sistemle birlikte geliyorsa ve böyle sıkıntıları varsa sisteme dahil ederler mi ? Ben anlatırken karıştırdım, o yüzden iş hacıvat karagöze döndü :D

Free stock photo of desktop backgrounds, fog, foggy

O çok büyük dediğim resim bu. Bunun küçültülmüşünü indirmenizi tavsiye ederim. Orjinal boyutu 6012x2832 dir ve bu çok büyük.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@eronis Ubuntu'yu biraz özelleştirdim.Buyrun ekran görüntüsü:(NOT:Sol taraftaki simgelere bakın.) :D

Ekran Görüntüsü - 2016-12-03 20-20-14.png
Ekran Görüntüsü - 2016-12-03 20-20-44.png
Ekran Görüntüsü - 2016-12-03 20-21-02.png