sezmen
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 200

Kubuntu 11.10 + KDE 4.8.2
oooo harika olmuş
dayanamadım sezmen çok çirkin masaüstün var o ne öyle kapkara
@sezmen Hocam masaüstün çok harika, beğendim. Bende Kubuntu kurmayı düşünüyorum. Şu ana kadar Ubuntu, Linux Mint, Pardus kurdum. Kubuntu'yu merak ediyorum. Performansı nasıldır? Ayrıca özelleştirme delisiyim ben. Özelleştirme konusunda nasıldır?
Ubuntu özelleştirme konusunda fakir kalıyordu, ya da ben Ubuntu'ya karşı fakir kalıyordum. Özelleştirme yapmak istiyordum, adamlar bana dünyanın kodunu verip, bunları gir diyorlardı.
Pardus'da ''Pardus Kaptan'' denen bir şey vardır. Kaptanı açtığınız zaman istediğiniz gibi özelleştiriyordunuz. Kubuntu'da böyle midir?
Kubuntu değilde ubuntu tabanlı netrunner var o daha hoşuma gitti benim onu öneriyorum http://www.netrunner-os.com/downloads/ buda adresÇok iyiymiş. Zaten Ubuntu 12.10 Ekimde çıkıyor. Tek başına Windows kullanmaktan sıkıldım.
Nereden indireceğim Kubuntu'yu? Birde ben çift işletim sistemi kurucam, sorun çıkmaz değil mi?
Bu arada çok teşekkür ederim yanıtın için.![]()
Yenisi LTS sürümü yani nerdeyse tüm Ubuntu kullanıcıları bu sürümü kullanacak yeniliklere baktığımda bir yerde daha çok bilgisayar a destek vardı.Müzik oynatıcısı değişmiş,Yazılım merkezi geliştirilmiş artık daha hızlı açılıyor(eskiden 10 saniye sürerken şimdi 1 saniye sürmüyor),HUD diye bir olay varki başlı başına bir yenilik kullanışlı ama alışmak lazım,Unity geliştirilmiş soldaki bar a sık kullanılanlar felan eklenmiş yani misal müzik oynatısının simgesine sağ tıkladığınızda oynat veya durdur gibi seçeneklerinin olması gibi benim bildiklerim bu kadar zaten ubuntu değil Lubuntu kullanıyorum onu merak ediyorum ona bir bakmalıŞu an Ubuntu 12.04 kararlı sürümünü indirmeye başladım. Yeni sürümün klasik kahverengi ve koyu renklerden arındırılıp daha canlı bir işletim sistemi arayüzü olacağı söynemişti, ama internet'teki resimlere bakıldığı zaman 11.10'dan farklı bir görünüme sahip değil. Herhalde asıl yenilik ekimde çıkacak olan 12.10'da gelecek.
Bu devirde ne açılış hızı önemli ne kapanış windows 8 de 20 saniyede falan açılıyor açılış çok önemli olsa bilgisayara basıldığı anda açılan Linux sistemleri var.Sen diğer özellikleri söyle nasıl olmuş yeni bir şey varmıUbuntu kendini aşmış. Windows açılış süresi: 38 saniye / Ubuntu Açılış Süresi 8-9 saniye sürdü. Kapanışı ise sayamadım. Bilgisayarı kapat dediğim anda kapandı. 2-3 saniye falan sürdü herhalde. Müthiş bir hız farkı var.
Tek sorun: Özelleştirme 0
Netrunner geliştiricisi Blue System aynı zamanda LinuxMİNT KDE'ninde destekçisi.Bildiğim kadarıyla yatırımcı buldular, destek devam edecek![]()
blue systems diye bir şey de nedir bunlar ismi bile duyulmamış ayrıca linux mint in KDE si de bunların mış ama canonical gibi olacaklarını sanmam shuttleworth zeki adamdır bu işletim sistemi tutmaz dediyse tutmazBildiğim kadarıyla yatırımcı buldular, destek devam edecek![]()
Netrunner geliştiricisi Blue System aynı zamanda LinuxMİNT KDE'ninde destekçisi.
@sezmen neden kubuntu kullanıyorsunuz ki KDE yi iyi sunamıyor hem bu son desteklenen sürümü desteği de çekiliyor
bu konuda size katılmıyorum. gayet başarılı bir kde dağıtımı bence kubuntu. ayrıca bu son desteklenen sürümü bile olsa tam 5 yıl destek devam ediyor. o zamana kadar kim öle kim kala...
ayrıca sizce hangi kde dağıtımını kullanmalıyım?