Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
dayanamadım sezmen çok çirkin masaüstün var o ne öyle kapkara

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
hmm eski açık kaynakçı haps sahalara geri dönmüş
provakasyona gelmeyin derim :)

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
dayanamadım sezmen çok çirkin masaüstün var o ne öyle kapkara

içten eleştirin için teşekkürler Haps; lakin kişiye özel bir masaüstüdür bu. parlak renklerin gözlerimi yormasını engellemek için koyu renkleri tercih ediyorum.

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@sezmen Hocam masaüstün çok harika, beğendim. Bende Kubuntu kurmayı düşünüyorum. Şu ana kadar Ubuntu, Linux Mint, Pardus kurdum. Kubuntu'yu merak ediyorum. Performansı nasıldır? Ayrıca özelleştirme delisiyim ben. Özelleştirme konusunda nasıldır?

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
@sezmen Hocam masaüstün çok harika, beğendim. Bende Kubuntu kurmayı düşünüyorum. Şu ana kadar Ubuntu, Linux Mint, Pardus kurdum. Kubuntu'yu merak ediyorum. Performansı nasıldır? Ayrıca özelleştirme delisiyim ben. Özelleştirme konusunda nasıldır?

Beğenmenize sevindim. ben de kullandım onları. pardus geliştirilmeye devam edince yine kullanacağım. ama kubuntu çok başarılı bir KDE dağıtımı. özelleştirme için zaten KDEnin üstüne yok. sizi yansıtan bir masaüstüne kubuntu ile rahatlıkla sahip olabilirsiniz.

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu özelleştirme konusunda fakir kalıyordu, ya da ben Ubuntu'ya karşı fakir kalıyordum. Özelleştirme yapmak istiyordum, adamlar bana dünyanın kodunu verip, bunları gir diyorlardı.

Pardus'da ''Pardus Kaptan'' denen bir şey vardır. Kaptanı açtığınız zaman istediğiniz gibi özelleştiriyordunuz. Kubuntu'da böyle midir?

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Ubuntu özelleştirme konusunda fakir kalıyordu, ya da ben Ubuntu'ya karşı fakir kalıyordum. Özelleştirme yapmak istiyordum, adamlar bana dünyanın kodunu verip, bunları gir diyorlardı.

Pardus'da ''Pardus Kaptan'' denen bir şey vardır. Kaptanı açtığınız zaman istediğiniz gibi özelleştiriyordunuz. Kubuntu'da böyle midir?

Pardus kaptan ilk ayarları yapmak için güzel bir araçtı. kubuntuda ilk ayarlar için bir araç yok ama sistem ayarlarından tüm kişiselleştirmeleri rahatlıkla en ince detayına kadar yapabilirsiniz...

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok iyiymiş. Zaten Ubuntu 12.10 Ekimde çıkıyor. Tek başına Windows kullanmaktan sıkıldım.

Nereden indireceğim Kubuntu'yu? Birde ben çift işletim sistemi kurucam, sorun çıkmaz değil mi?

Bu arada çok teşekkür ederim yanıtın için. :)

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Çok iyiymiş. Zaten Ubuntu 12.10 Ekimde çıkıyor. Tek başına Windows kullanmaktan sıkıldım.

Nereden indireceğim Kubuntu'yu? Birde ben çift işletim sistemi kurucam, sorun çıkmaz değil mi?

Bu arada çok teşekkür ederim yanıtın için. :)
Kubuntu değilde ubuntu tabanlı netrunner var o daha hoşuma gitti benim onu öneriyorum http://www.netrunner-os.com/downloads/ buda adres

İki işletim sistemi sorun olmaz zira ben 5 sistem birden yükledim :)

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sorun derken açılışta bana hangi işletim sistemine geçeceğimi soracak değil mi? Bende Linux Mint'te sorun çıkmıştı çünkü.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
kurulum tamamlananamamış olabilir normalde sorun çıkmıyor kaç tane sistem varsa görüyor hangisini başlatmak istediğinizi soruyor ama arada kurulumda sorun olursa sorun çıkabiliyor. O sizin sorununuz arada benimde başıma geliyor ama büyük bir sorun değil.

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu an Ubuntu 12.04 kararlı sürümünü indirmeye başladım. Yeni sürümün klasik kahverengi ve koyu renklerden arındırılıp daha canlı bir işletim sistemi arayüzü olacağı söynemişti, ama internet'teki resimlere bakıldığı zaman 11.10'dan farklı bir görünüme sahip değil. Herhalde asıl yenilik ekimde çıkacak olan 12.10'da gelecek.

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu an Ubuntu 12.04 kararlı sürümünü indirmeye başladım. Yeni sürümün klasik kahverengi ve koyu renklerden arındırılıp daha canlı bir işletim sistemi arayüzü olacağı söynemişti, ama internet'teki resimlere bakıldığı zaman 11.10'dan farklı bir görünüme sahip değil. Herhalde asıl yenilik ekimde çıkacak olan 12.10'da gelecek.
Yenisi LTS sürümü yani nerdeyse tüm Ubuntu kullanıcıları bu sürümü kullanacak yeniliklere baktığımda bir yerde daha çok bilgisayar a destek vardı.Müzik oynatıcısı değişmiş,Yazılım merkezi geliştirilmiş artık daha hızlı açılıyor(eskiden 10 saniye sürerken şimdi 1 saniye sürmüyor),HUD diye bir olay varki başlı başına bir yenilik kullanışlı ama alışmak lazım,Unity geliştirilmiş soldaki bar a sık kullanılanlar felan eklenmiş yani misal müzik oynatısının simgesine sağ tıkladığınızda oynat veya durdur gibi seçeneklerinin olması gibi benim bildiklerim bu kadar zaten ubuntu değil Lubuntu kullanıyorum onu merak ediyorum ona bir bakmalı

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hım, heyecanlandım. :D Zaten sadece internet'teki ekran görüntülerine bakarak yorum yaptım. Şu an, kuruluma geçeceğim. Uzun zamandır Ubuntu kullanmıyordum, özledim kendisini. :)

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu ve OpenSUSE idi sanırım Linux dünyasının Microsoft ve Apple ları olarak bilinir bende fazla sevmiyorum Ubuntu yu Unity i falan LXDE ve Gnome daha bir hoşuma gidiyor şu günlerde de Windows 8 i deniyorum bir yandan bu sefer yapmışlar diyorum bir yandanda bu kadar hırsızlık olmaz diyorum stallman,linus falan microsoft a dava açsa açık kaynak ı alp paralı karşılığı satıyor diye köşeyi dönerler ama ...

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu kendini aşmış. Windows açılış süresi: 38 saniye / Ubuntu Açılış Süresi 8-9 saniye sürdü. Kapanışı ise sayamadım. Bilgisayarı kapat dediğim anda kapandı. 2-3 saniye falan sürdü herhalde. Müthiş bir hız farkı var.

Tek sorun: Özelleştirme 0

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu kendini aşmış. Windows açılış süresi: 38 saniye / Ubuntu Açılış Süresi 8-9 saniye sürdü. Kapanışı ise sayamadım. Bilgisayarı kapat dediğim anda kapandı. 2-3 saniye falan sürdü herhalde. Müthiş bir hız farkı var.

Tek sorun: Özelleştirme 0
Bu devirde ne açılış hızı önemli ne kapanış windows 8 de 20 saniyede falan açılıyor açılış çok önemli olsa bilgisayara basıldığı anda açılan Linux sistemleri var.Sen diğer özellikleri söyle nasıl olmuş yeni bir şey varmı :)

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=65532]sezmen[/MENTION] neden kubuntu kullanıyorsunuz ki KDE yi iyi sunamıyor hem bu son desteklenen sürümü desteği de çekiliyor

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bildiğim kadarıyla yatırımcı buldular, destek devam edecek :)
blue systems diye bir şey de nedir bunlar ismi bile duyulmamış ayrıca linux mint in KDE si de bunların mış ama canonical gibi olacaklarını sanmam shuttleworth zeki adamdır bu işletim sistemi tutmaz dediyse tutmaz :D
[h=1][/h]

--- Mesaj Güncellendi ---

Netrunner geliştiricisi Blue System aynı zamanda LinuxMİNT KDE'ninde destekçisi.

Evet karizmaxi nin dediği gibi iyi bir işletim sistemi yapsalar dahi arkalarındaki cannonical kadar sağlam olmayınca kimsenin kullanacağını sanmam

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
@sezmen neden kubuntu kullanıyorsunuz ki KDE yi iyi sunamıyor hem bu son desteklenen sürümü desteği de çekiliyor

bu konuda size katılmıyorum. gayet başarılı bir kde dağıtımı bence kubuntu. ayrıca bu son desteklenen sürümü bile olsa tam 5 yıl destek devam ediyor. o zamana kadar kim öle kim kala...
ayrıca sizce hangi kde dağıtımını kullanmalıyım?

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu konuda size katılmıyorum. gayet başarılı bir kde dağıtımı bence kubuntu. ayrıca bu son desteklenen sürümü bile olsa tam 5 yıl destek devam ediyor. o zamana kadar kim öle kim kala...
ayrıca sizce hangi kde dağıtımını kullanmalıyım?

KDE dağıtımlarını fazla kullanmadım ama Kubuntu nun o kadar iyi bir dağıtım olmadığını forumlarda yazılanlarla görülüyor onun yerine Pardus,openSuse tavsiye edilir distrowatch a da bakarsanız Kubuntu 29.sırada gibi bir şey Kubuntu sadece ülkemizde ünlü diyebiliriz yani

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
kubuntu ubuntunun KDE arayüzlü olanı ve bu bir artı. pardus ve opensuse de kullandım. pardusun gönlümüzdeki yeri tabi ki başka. yeni sürüm çıkarırsa zaten tek geçerim KDE dağıtımları arasında. ama şu anki süreç malumunuzdur.
ben KDE ve kubuntuya bir şans tanımanız kanısındayım. ama önyargısız olarak bir süre kullanmalısınız kubuntuyu. hangi dağıtımı kullanıyorsunuz bilmiyorum. ama ona gösterdiğiniz özen ve sabrı biraz olsun kubuntuya gösterirseniz inanın memnun kalacaksınız. selamlarımla...