• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

Kusura bakma Üstteki sorularını görünce hiç kullanmamışsın sandım. Kolay gelsin o zaman. Soruların olursa bizim foruma da bakabilirsin. Ben sık sık kontrol ediyorum.

Ubuntu güzel ama KDE kullanmak istiyorum. Ben çok mu oldum acaba :) Geriye dönüp baktım da epey soru sormuşum.

Sora sora Bağdat bulunur merak etme. :) Kde çok güzelleşti bu arada. Artık hiç çökmüyor üstelik çok hızlı. Sana bir de tavsiye kde4 yükleme; kdebase yükle. Böylece bir sürü fazla şeyi yüklemekten kurtulursun.
Kod:
pacman -Ss kde
komutunu verip tüm uygulamaları görebilirsin. Böylece sana lazım olanları yüklersin.

Yusufsan hiçbir kde programı kurmayıp ubuntuya sadece kde masaüstü ortamını kuracak bi kod var mı, ben şu anki mevcut programlarımla mutluyum ama kde ortamı da olsun istiyorum, pek yerim yok o yüzden program yüklenmesin fazladan :)

Kadıköyrap, nasıl olacağını bilmiyorum ama ne işine yarayacak ki böyle bir şey. Yani Kde açıp Gnome uygulamalarını kullanmayı düşünüyorsan verim alamazsın. Ne bileyim müzik dinlersin multimedia tuşların çalışmaz vs.

Bir ara Ubuntu'ya Kubuntu-desktop paketini yüklemiştim ama yanılmıyorsam tüm Kde'yi kurmuştu.

Programlar masaüstü ortamına bağımlı mı çalışıyor ki, kötü bi olaymış bu..
Evet kde-desktop ben de kurmuştum ve kaldırdım içinden şu an sadece Ktorrent kaldı.

ramboberk resim aslında büyük ama neden küçük göründü sitede anlayamadım bu arada tahmin ettiğin gibi win ler sanal bu görüntüyü gösterdiğim winzortçu arkadaşlar oldukça etkileniyorlar :)

---------- saat 22:26 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:18 eklenmişti ----------

__kadıköyRAP__ ben de günde 16 saat kadar ubuntu kullanıyorum bence ubuntuyu değiştirme derim şu anda memnunum rahatım yerinde diyorsun ozaman düzenini bozma, ubuntuyada kde yüklemeye kalkmanı bende tavsiye etmem uyumsuzluklar oluşabilir tekrar kaldırmasıda sancılı olur.

Ubuntu 10.04 deniyordum ama yok yok ben Gnome'da yapamıyorum onu anladım:D ve Arch kurulumunu gerçekleştirdim ,birde KDE kurdum ,kaymaklı ekmek kadayıfı oldu :P

2njy978.png

Ben KDE'li de GNOME'lu da kurdum ama elbette ki KDE'li sevmiyorum. :D Ben de GNOME'lusunu başlatırım. :P

Arkadaşlar arch da program kurulumu nasıldır, depolardan falan mı kuruluyor yoksa uçbirimden mi hallediliyor?

Kurulumun tamamen konsolda gerçekleşmesi ve kurulumu tamamladıktan sonra masaüstü ortamını da konsoldan kurmak zorunda olman. :)

Tamam keyloger yeni bi konu açmak istemedim bununla ilgili şu sıralar kurmayacağım çünkü sadece genel bi soru sordum, resimlere yapılan bi yorum olarak düşünebilirsin :)