Linux Dosya İzinleri

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Linux'ta flash diskteki programı dosyayı çalıştıramıyorum Permission denied hatası verdi chmod +x dosyaadı yaptım kâr etmedi kendi yazdığım programı açamıyorum ya home dizininde sorun yok ama flash'a atınca böyle oluyor nedense

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Onun bir ayarı vardı ama unuttum. Genelde ubuntu da o sorun çıkıyor. Tamamen güvenlik amaçlı.

chown ile dosyanın kullanıcısını değiştir, root yetkisine ihtiyacın olabilir.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Onun bir ayarı vardı ama unuttum. Genelde ubuntu da o sorun çıkıyor. Tamamen güvenlik amaçlı.chown ile dosyanın kullanıcısını değiştir, root yetkisine ihtiyacın olabilir.
chown ile kullanıcı değiştirdim yine açılmadı root olup öyle açmaya çalıştım yine açılmadı

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Program ne tür bir hata veriyor ? onu da yazabilirsen, sorunun nedeni anlaşılabilir.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Dosyayı sağ tıkla ve "özellikler"e gir ve "izinler" bölümüne bir bak. Oradaki çalıştırılabilir kutucuğunu, işaretli değilse işaretle.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Dosyayı sağ tıkla ve "özellikler"e gir ve "izinler" bölümüne bir bak. Oradaki çalıştırılabilir kutucuğunu, işaretli değilse işaretle.
Textbox yok dropdown menu var erişimde okuma yazmayı seçince yine yok seçiliyor otomatik olarak
99m35s.png

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
1. "Dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver" kutucuğunu işaretle

2. "Grubu" ve "Diğerleri" için okuma izni ver.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
1. "Dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver" kutucuğunu işaretle

2. "Grubu" ve "Diğerleri" için okuma izni ver.
İşaretledim çift tıklayınca çalıştırılabilir dosyaları için hiçbir uygulama kurulu değil.
Bu dosyayı açmak için bir uygulamayı aramak ister misiniz? yazıyor evet diyorum açacak program bulunamadı diyor okuma izinlerini vermeye çalışırkende seçiyorum sonra kendisi otomatik yok'u seçiyor bana seçtirtmiyor izinleri

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Flash disk hangi dosya sistemini kullanıyor?

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Dosya sistemi ext3/4 olmadığından chmod u+x komutu işe yaramıyor ve programı çalıştıramıyor olabilir misin?

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Dosya sistemi ext3/4 olmadığından chmod u+x komutu işe yaramıyor ve programı çalıştıramıyor olabilir misin?
bilmem belki o yüzdendir dosya sistemini değiştiremem Windows'la da işim oluyor ara sıra

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Falsh disk'i iki bölüme ayır ve bir bölümü EXT2/3/4 (her hangi birisi) olarak biçimlendir. Bu şekilde her iki sistemdede kullanabilirsin. Ancak EXT2/3/4 formatlı bölüm root yetkisi iile biçimlendirilmiş olduğunda, sadece root olarak erişime izin verecektir. Kopyalama işlemleri için root izni gerekcektir. Programın kullanıcıya ait olması durumunda, çalıştırmada sorun olmaz.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Falsh disk'i iki bölüme ayır ve bir bölümü EXT2/3/4 (her hangi birisi) olarak biçimlendir. Bu şekilde her iki sistemdede kullanabilirsin. Ancak EXT2/3/4 formatlı bölüm root yetkisi iile biçimlendirilmiş olduğunda, sadece root olarak erişime izin verecektir. Kopyalama işlemleri için root izni gerekcektir. Programın kullanıcıya ait olması durumunda, çalıştırmada sorun olmaz.
Deneyeceğim sağol