Linux Deepin 9.12 Beta 1

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
deepin.png

Linux Deepin, kullanım kolaylığı ve konforu sağlamak maksadıyla, sıklıkla tercih edilen yazılım uygulamalarının ve yapılandırmalarının tercih edilerek oluşturulduğu bir Çin dağıtımıdır. 9.12 versiyonu proje isminin Hiweed Linux'tan Linux Deepin'e çevirilmesinden bu yana çıkan ilk halka açık sürümdür ve 5 tane alfa testinden sonra ilk beta versiyonu olan sürüm şu anda duyurulmuştur. Proje isminde ve logosunda değişiklik olmasına rağmen aynı sloganı devam ettirmektedirler. Dahası, dağıtım hafif ve hızlı olma isteğini de devam ettirmektedir. Linux Deepin 9.12 Ubuntu 9.10'un yazılım arşivi tabanlıdır ve i386 mimarisi için derlenmiştir. USB 3.0 desteği ve Xfce 4.6.1 genişletilmiş masaüstü deneyimi ile Linux kernel 2.6.31 kullanmaktadır.

İndirme linki: Deepin-9.12-beta1.iso (695 MB, MD5, torrent)

deepingrnm.png

Kaynak: FedoraTR

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Linux Mint' e de çok benziyor :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dil desteği var umarım?

Bende onu araştırıyordum. :) Ama Ubuntu tabanlı olduğunu fark ettim. Yani varmış. Şu sıralar zaten mantar gibi Ubuntu tabanlı dağıtım çıkıyor. :) Ekstra özelliği çin fontlarına geniş desteği imiş. Bizim pek işimize yarayacak gibi durmuyor şimdilik. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bende onu araştırıyordum. :) Ama Ubuntu tabanlı olduğunu fark ettim. Yani varmış. Şu sıralar zaten mantar gibi Ubuntu tabanlı dağıtım çıkıyor. :) Ekstra özelliği çin fontlarına geniş desteği imiş. Bizim pek işimize yarayacak gibi durmuyor şimdilik. :)

Öyle deme, Japonca'dan sonra Çince öğrenmek isteyen biri var karşında. :)

Acaba bu aralar neden sürekli Ubuntu tabanlı dağıtım çıkıyor dersin? :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Öyle deme, Japonca'dan sonra Çince öğrenmek isteyen biri var karşında. :)

Acaba bu aralar neden sürekli Ubuntu tabanlı dağıtım çıkıyor dersin? :)

Şimdi windowsçular gibi sende ubuntuculuğa başlama =))

Son kullanıcıya yönelik olarak geliştiriliyor olması bu konudaki en büyük artısı bence ;)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Şimdi windowsçular gibi sende ubuntuculuğa başlama =))

Son kullanıcıya yönelik olarak geliştiriliyor olması bu konudaki en büyük artısı bence ;)

O konuda bana laf yok. :) Fanatikse fanatik, aynı zamanda Windows 95 ve 3.1 fanatiği olduğumu bilseydin böyle demezdin. :)

Bazı konularda takıntılarım vardır, bu 3 şey de onlardan birkaçı sadece.

Ubuntu'nun bu kadar çok yaygın olmasının ardında Canonical'ın desteğini alıyor olması da var bence. Ticari olarak desteklenen bir sürüm, Microsoft'a kafa tutabilecek tek Linux dağıtımı hatta.

Ha bir de KDE, XFCE gibi farklı masa üstü ortamları eklenmiş şekilde gelen dağıtımları da özgürlükler dünyasının sınırlarını zorluyor tabi. Bugün bir Pardus, KDE ile geliyor. Ben isterdim ki Pardus'un yanında Gardus ve Xardus gibi sürümler de gelsin. :) Aynısı diğer sistemler için de geçerli. Bunu en iyi yöneten ve geliştiren şüphesiz Ubuntu. Ayrıca Ubuntu'nun kelime anlamına da dikkat etmek gerekir. Bir anlamı Linux dünyasının felsefesini açıklıyorken, diğer anlamı da insanların içinde hayatları boyunca en az bir kere hissettikleri bir duygunun tercümanı. Her şeyi geçtim, Ubuntu for human beings bir kere. :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Yanlız tek ticari olarak desteklenen dağıtım Ubuntu değil. :)

Fedora, Redhat tarafından; openSUSE, Novell taradından destekleniyor, tabi örnekler artırılabilir. :wink:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yanlız tek ticari olarak desteklenen dağıtım Ubuntu değil. :)

Fedora, Redhat tarafından; openSUSE, Novell taradından destekleniyor, tabi örnekler artırılabilir. :wink:

Biliyorum ama bir Novell, bir Redhat böyle iyi bir pazarlama stratejisi güdemiyor. Aslında orada kastettiğim evine kadar CD'lerin bedava gelebilmesini sağlayacak bir pazarlama anlayışına sahip olmaktı.

Canonical Linux dünyası için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Biliyorum ama bir Novell, bir Redhat böyle iyi bir pazarlama stratejisi güdemiyor. Aslında orada kastettiğim evine kadar CD'lerin bedava gelebilmesini sağlayacak bir pazarlama anlayışına sahip olmaktı.

Canonical Linux dünyası için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.

Canonical'a havadan para geldi ya ne yapacaklarını şaşırıyorlar :PAma tabi eve kadar ücretsiz yolluyor olmaları insanları gerçek anlamda etkiliyor :cool:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
pardus da yolluyordu ne olacak simdi ,hain güdükler :)