ubuntu ile denedim ubuntu olsun... GMAX3100 ile bile sorunsuz çalışıyor ( intel'in çakma ekran kartı + T2330 işlemci 64B versiyon ) 12.04 iyi çalıştı... ( çalışıyor ) silip yerine LinuXMint 13 kursam mı diye düşünüyorum...
Fedora Türkçe kullanılamıyor sıkıntı çıkarıyor inglizce kullanacaksan deneyebilirsin ama Türkçesinde dilden dolayı sorunlar yaşadım.Fedora nasıl ?
İkisini birden görse bile Grub kurulumu ve sonrası açılışta sorunlar yaşayabilirsin. Benden sana tavsiye kurulum yapacağın zaman lazım olmayan diski sök öyle yap hiç başın ağrımasın boşa.şu sıralar bütün dağıtımlarda kurulum sorunu yaşıyorum,
2 adet harddisk'im var biri 160 diğeri 250 gb kuruluma geçtiğim sıra sadece 160'ı görüyor. ubuntu ve mint'te kurulum ekranı hiç gelmiyor
İkisini birden görse bile Grub kurulumu ve sonrası açılışta sorunlar yaşayabilirsin. Benden sana tavsiye kurulum yapacağın zaman lazım olmayan diski sök öyle yap hiç başın ağrımasın boşa.![]()
Disk, kurulu sistemde görülüyorsa gerçekten ilginç. Bölümlendirme ms-dos tipi mi?
Bu diski çalışır halde gören bir dağıtım var mı sisteminde? Varsa marka,model ve lspci -v çıktısındaki sata bilgilerine göre biraz araştırma yapmak sonuç getirebilir.
Hiçbir bilgi olmadan yapabileceğim tek şey öneride bulunmak; Chakra Arch tabanlı olduğuna göre Arch tabanlı başka dağıtımlara yönelebilirsin, mesela Bridge Linux. Kurulum konusunda Arch Linux Türkiye forumundaki resimli anlatımlar işini görür. Yinede takıldığın yer olursa da çekinmeden konu açabilirsin, ben ve arkadaşlarım hangimiz çevrimiçi olursak elimizden geldiğince yardım ederiz.
Mesajı düzenlemişsin, şimdi bilgiler gelmeye başladı.![]()
Ubuntu tabanlı sürümleri hafiflik açısından önermem. LMDE 201204 MATE iyidir. Mate, Gnome 2.x çatallaması olduğu için kolayca ısınırsın hem.
Laptop ta kullanıyorsan ekran kartı optimus özellikli ise yüksek ekran kartını tanımıyor. Düşük ekran kartıda hemen ısındığı için fan durmuyorFanı durduramıyorum![]()
Laptop ta kullanıyorsan ekran kartı optimus özellikli ise yüksek ekran kartını tanımıyor. Düşük ekran kartıda hemen ısındığı için fan durmuyorBu sebepten sildim bende.
Benimkinde ses felan çıkmıyor fanım sessizTarayıcı falan da açmıyorum boşta bile aynı sürekli vuuu...![]()
Beni bekleyene kadar sen gelseydin ya Linux Mint TR'yeZaten kullanma amacım şarjının uzun gitmesi dolayısıyla laptopOptimus değil heralde ya 525M ekran kartı.
Neyse hsngrms gelsin bulur bi çözüm![]()
Beni bekleyene kadar sen gelseydin ya Linux Mint TR'yeÖncelikle sistem hala duruyor mu onu sorayım da boşa kürek çekmeyelim
Şaka bir yana kartına bakılırsa Optimus olabilir sisteminde, varsa ısınma sorunu normal, LM TR'de bunun hakkında konular var, ben de tek kart (520M) olduğundan Optimus hakkında çok bilgim yok.
O zaman lspci çıktısı al bakalım Optimus mu mevzu.Duruyor hala hocam hiç ellemedim![]()
O zaman lspci çıktısı al bakalım Optimus mu mevzu.![]()
ali@dell-n5110 ~ $ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b5)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 5 (rev b5)
00:1c.7 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 8 (rev b5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM67 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 0df5 (rev a1)
01:00.1 Audio device: nVidia Corporation GF108 High Definition Audio Controller (rev a1)
05:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 05)
09:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 1030 (rev 34)
0b:00.0 USB controller: Texas Instruments Device 8241 (rev 02)
ali@dell-n5110 ~ $
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 0df5 (rev a1)