Linux Cafe

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
manjora linux arch tabanlımı kullandınmı sen hiç?
Kullanmadım ama Arch tabanlı olması lazım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Base paketleri kurarken zaten dayatılmış bir ton paketi seçiyorsun. He istersen teker teker iptal edebilirsin. :D
Evet edebilirsin ama base'de de öyle çok gereksiz şeyler yok zaten sonradan silebilirsinde

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Çokta tın. :D Arch kurmak eziyetül aziz. LFS derleyince en azından bir havası var. :D
LFS çok kolay sanki herşeyi tek tek derliyorsun Archta paketleri hazır çekip yüklüyorsun

Premeditated

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaş kendime göre bi dağıtım bulamadım ya hala ne arch ne opensuse ne mint nede fedora 1 haftada 8 farklı linux denedim sadece 2 günüm arch ile uğraşmakla geçti. bana göre linux yok :D

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
arkadaş kendime göre bi dağıtım bulamadım ya hala ne arch ne opensuse ne mint nede fedora 1 haftada 8 farklı linux denedim sadece 2 günüm arch ile uğraşmakla geçti. bana göre linux yok :D
Evo/Lution dene Arch Linux'un grafik arayüzle yüklenebilen hali

Reaksiyon puanı
24
öyle mi bilmiyordum daha önce yüklememiştim eğer bir sorun olmazsa ben de kurabilirim o zaman sağol

Tabii tabii, ne demek. :) Bir yerde takılırsanız bana haber verebilirsiniz, size yardımcı olmaya çalışacağım. Eğer bıkmayıp başarılı olursanız aklımda olan Türkçeleştirme projesine yardımcı olabilirsiniz hatta.

Bir dipnot düşeyim, LFS bir dağıtım değil kitaptır. Kitap size nasıl sıfırdan Linux derleneceği hakkında bilgi veriyor. Buradan okumaya başlayabilirsiniz:
http://www.linuxfromscratch.org/lfs/view/stable/prologue/foreword.html

Bu arada size gerekli olan paketlerin listesi verildiği zaman sakın benim gibi teker teker indirmekle uğraşmayın, şu bağlantıyı wget kullanarak indirin. :)
http://www.linuxfromscratch.org/lfs/view/stable/wget-list
Ha, 10 kb/sn hıza ne kadar sabredeceksiniz bilmiyorum. :D En iyi yol gece bilgisayarı açık bırakmak. :D

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Tabii tabii, ne demek. :) Bir yerde takılırsanız bana haber verebilirsiniz, size yardımcı olmaya çalışacağım. Eğer bıkmayıp başarılı olursanız aklımda olan Türkçeleştirme projesine yardımcı olabilirsiniz hatta.

Bir dipnot düşeyim, LFS bir dağıtım değil kitaptır. Kitap size nasıl sıfırdan Linux derleneceği hakkında bilgi veriyor. Buradan okumaya başlayabilirsiniz:
http://www.linuxfromscratch.org/lfs/view/stable/prologue/foreword.html

Bu arada size gerekli olan paketlerin listesi verildiği zaman sakın benim gibi teker teker indirmekle uğraşmayın, şu bağlantıyı wget kullanarak indirin. :)
http://www.linuxfromscratch.org/lfs/view/stable/wget-list
Ha, 10 kb/sn hıza ne kadar sabredeceksiniz bilmiyorum. :D En iyi yol gece bilgisayarı açık bırakmak. :D
Şimdi kurmayacağım zaten kurarsam da bu bilgisayara kurmam kardeşimin bilgisayarına yada sanal makineye kurarım o kadar ayar yapıp dosya indirdik güncelledik filan boşa gitmesin

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
27.02.2015 tarihinde Richard Matthew Stallman İstanbula konferansa geliyormuş

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Gideceğimden değil ama İstanbulda nereye geliyormuş Cuma günü büyük ihtimalle okul var çünkü
Konu: Özgür Dijital Toplum 27.02.2015 – Cuma Saat: 19:00 yer Bilgi Üniversitesi santralİstanbul Yerleşkesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi

Konu: Telif Hakları ve Toplum 28.02.2015 – Cumartesi Saat: 14:00 Yer: Sabancı Üniversitesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi

Konu: Özgür Yazılım ve Özgürlüğünüz 02.03.2015 – Pazartesi Saat: 19:00 Yer: Ankara Üniversitesi, Cebeci Yerleşkesi

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Konu: Özgür Dijital Toplum 27.02.2015 – Cuma Saat: 19:00 yer Bilgi Üniversitesi santralİstanbul Yerleşkesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi

Konu: Telif Hakları ve Toplum 28.02.2015 – Cumartesi Saat: 14:00 Yer: Sabancı Üniversitesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi

Konu: Özgür Yazılım ve Özgürlüğünüz 02.03.2015 – Pazartesi Saat: 19:00 Yer: Ankara Üniversitesi, Cebeci Yerleşkesi
Ben sadece Cuma günü sanıyordum iyi o zaman belki gelebilirim herkesi alıyorlar mı yoksa oranın öğrencisi mi olmak gerekiyor

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Sağol zaman bulabilirsem gidebilirim bir sürü ödev veriyorlar bu ara

Reaksiyon puanı
24
Bugün Gnome3 kurdum. Hiç beklediğim değil, adam etmişler. KDE'nin sünepeliğinden usandığımdan biraz onu kullanacağım, çok işlevsel geldi bana. KDE5'i adam eder uygulamalarda Arch depolarına girerse KDE'ye devam ederim elbet ama şimdilik Gnome3 iyi.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Bugün Gnome3 kurdum. Hiç beklediğim değil, adam etmişler. KDE'nin sünepeliğinden usandığımdan biraz onu kullanacağım, çok işlevsel geldi bana. KDE5'i adam eder uygulamalarda Arch depolarına girerse KDE'ye devam ederim elbet ama şimdilik Gnome3 iyi.
KDE 5 yok mu depolarda garipmiş zamanında KDE kullandım ama ısınamadım pek iki iyi yanı var
1. Compizin yüklü gelmesi
2. Çok fazla programı olması
kötü yanı da bir kde programına ihtiyacın olunca bir sürü KDE kütüphanesi indirmek zorunda kalıyorsun Gnome 3 benim bilgisayarda nedense hiç çalışmadı fallback mode açılıyordu sadece ama o da güzel ben hâlâ Mate kullanıyorum ama şimdilik geçersem de xfce lxde yada Enlightenment'a geçerim Enlightenment'ı hiç kullanmadım merak ediyorum aslında