Linux Cafe

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
GNOME 3.4 Beta 2 Yayınlanmış, gitgide KDE'ye benzetiyorlar.
Sonra da Gnome daha iyi. Benzeyen mi benzetilen mi daha iyidir, varın siz karar verin :D
bence şu aşamada KDE daha iyi ve Gnome hiç benzemiyor çünkü KDE kadar esnek değil

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bir çok açıdan KDE daha iyidir. Hele son zamanlarda Ubuntu üzerinde gelen GNOME Unity ile oldukça fazla sayıda ayar mekanizmasını gizledi.
Oldukça sade olması ile övünen arkadaşlar bu hususları göz ardı ediyorlar. KDE 4.8 deneyimini Pardus ile yaşıyorum. Oldukça hafiflediğini ve
bu arada kararlılığından taviz vermediğini belirtmek isterim.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Ubuntu'nun ne kadar kullanıcıyı küstürdüğünün ve kendince bir havada olduğunun, Mint'in ise ne kadar doğru politika güttüğünün kanıtıdır.çıkalı 2-3 gün olmasına rağmen Mageia bile büyük atak yapmış durumda Ubuntu ve fanatiklerinin aslında ne kadar kör sağır oyunu oynadıklarının göstergesi aslında bir nevii de Yanılıyor muyum resim aşağıda yorum sizlerin.

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardus e nasıl KDE nin son sürümü yükleyebiliriz bilgisi olan var mı ?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Pardus e nasıl KDE nin son sürümü yükleyebiliriz bilgisi olan var mı ?
Siteye senin hatırına giriş yaptım bu yorumu yazabilmek için.
Aşağıdaki bağlantıdan bilgi alabilirsin. Şu an ANKA deposundan güncellediğim Pardus ile yazıyorum bu satırları.
KDE 4.8.2 ve Linux Kernel 3.2.5
Şu an test halinde ama oldukça kararlı gözüküyor. 64 bit paketler. Neyse sen konuyu okursan tüm bilgiyi öğrenirsin.
Kolay gelsin şimdiden.
http://www.ozgurlukicin.org/forum/haberler/24519/?page=1

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ubuntu şuç işleyen ailenin tek çocuğu şımarıklığı ile yaşıyor. Oysaki durum öyle değil. Linux Mint sağlam adımla liderliğe oturdu. Bende Ubuntu Linux dayatmalarına dayanamayanlardanım. Linux Özgürlüktür. Özgürlüğe gem vurmaya kalkan Ubuntu Linux gibi popüler bir dağıtım da olsa kullanıcı bunu affetmez. Yaşasın Linux Mint, yaşasın özgürlük.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Mageia son günlerde çok iyi coşmuş, inşallah hep öyle kalır.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Şarjımın uzun süre dayanmasını istiyorsam hangi linux'u kurmalıyım?

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şarjımın uzun süre dayanmasını istiyorsam hangi linux'u kurmalıyım?
Ram ın en azlarda harcanması gerekir diye biliyorum bu da bir lxde dağıtımında olur yani ya linux mint in lxde dağıtımı ya da lubuntu hangisi daha iyi diyorsan yabancı forumlara bakabilirsin sana kalmış bir şey

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Senin için kısa bir araştırma yaptım daha hafif istiyorsan Lubuntu daha iyi bir seçenek otamatik gelen paketler olsun daha hafif

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mint LXDE vs Lubuntu müsabakasında galip gelen Lubuntu mu yani?
Evet Lubuntu daha hafif boot süresi daha kısa gelen programlar daha hafif ve daha az gereksiz programlardan kurtulunmuş bende şu an Lubuntu kullanıyorum bir sürü gereksiz programı sildim pc açılışında baktığım zaman 170 mb ram falan harcamış gözüküyor ki bir sürü program sildim ama onun yanında bir sürü de program kurdum synaptic paket yöneticisine software center diye aratırsanız ubuntu yazılım merkezini yüklemiş olursunuz tavsiyem onu yükleyip lubuntu yazılım merkezini silmeniz gereksiz oyunlar var onları oynamıyorsanız silebilirsiniz ben başka olarak libreoffice yi smplayer i operayı ve resim göstericisini yükledim o kadar geriye sadece uç birime lubuntu esktra paketleri kurmak kalıyor sonra rahatça kullanabilirsiniz

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hocam doğru diyorsun da, onu kuramam ki ben.
Zamanla olur aslında ama mevzu da bu ya, zaman ayırmak lazım. :) Lubuntu falan hikaye benden demesi, denedim... LMDE Mate bir nebze daha iyidir. Sonuçta onunla da Windows'tan fazlasını görmüş biri olarak öneririm. LMDE'yi çok rahat kurarsın zaten.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Hocam zaten sadece okulda olduğum zaman bataryası fazla dayansın diye istiyorum. Temel özelliklerin yanında (dosya işlemleri, arşiv açma vb..) firefox olsa yeter yani. Bu durumda Arch ya da LMDE Mate Lubuntudan uzun süre gider diyor musun?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kesinlikle gider bir kere Ubuntu ve türevleri işlemciyi ve RAM'i çok hor kullanıyor boştayken bile işlemci devamlı %5-20 arası gezer.

Arch ile boştayken işlemci kullanımım 0-1 arası, farkı sen düşün. :) LMDE'de işlemci kullanımı Ubuntu tabanlılara göre iyidir. Eğer vaktin varsa 1 gün Lubuntu bir gün LMDE dene birşey kaybetmezsin, aradaki farkı kendi gözlerinle görür kararını verirsin.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kesinlikle gider bir kere Ubuntu ve türevleri işlemciyi ve RAM'i çok hor kullanıyor boştayken bile işlemci devamlı %5-20 arası gezer.

Arch ile boştayken işlemci kullanımım 0-1 arası, farkı sen düşün. :) LMDE'de işlemci kullanımı Ubuntu tabanlılara göre iyidir. Eğer vaktin varsa 1 gün Lubuntu bir gün LMDE dene birşey kaybetmezsin, aradaki farkı kendi gözlerinle görür kararını verirsin.

Mint'in tam olarak hangi sürümü hocam?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Mint'in tam olarak hangi sürümü hocam?
Ubuntu tabanlı sürümleri hafiflik açısından önermem. LMDE 201204 MATE iyidir. Mate, Gnome 2.x çatallaması olduğu için kolayca ısınırsın hem.

Ben evdeki masaüstüne kuracağım, ekran görüntüsü paylaşımı konusuna bakarsan 32 bit sürümünü indirdiğim görülüyor. :) (Kendim 64 bit kullanıyorum.)

Varsayılan hali ile beğenirsin zaten ama bir de kurulumdan sonra başlangıç uygulamaları ve başlangıçta çalışan hizmetlerden gereksiz olanları kapattın mı hafif ötesi bir sistem olur. :) Gereksiz derken mesela benim yazıcıyla işim yok cups'ı kapatırım hemen, sende ne gereksiz kendin karar verirsin veya konu açarsın inceleriz.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
32 bit kurayım ben de, daha hafif olur 64'ten sanırım. Windows 7'de öyle oluyor çünkü, 32 bit ve 64 bit kurulu bende 32 bit daha uzun süre gidiyor.

Boş bir anımda kuracağım. Seminer döneminde olabilir mesela :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evet 32 bit daha hafiftir, 64 bit daha performanslı (sistem destekliyorsa). Evdeki masaüstü P4 işlemcili olduğu için mecburen 32 bit kuruyorum. :)

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
LMDE nin sistem harcaması ne kadar ki daha iyiyse bende kurup deneyebilirim

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kurmadan da deneyebilirsin, kota sorunun yoksa indirip canlı olarak bir göz atmanı tavsiye ederim. Beğenirsen kurarsın. :)

grezimonk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
263
32 bit kurayım ben de, daha hafif olur 64'ten sanırım. Windows 7'de öyle oluyor çünkü, 32 bit ve 64 bit kurulu bende 32 bit daha uzun süre gidiyor.

Boş bir anımda kuracağım. Seminer döneminde olabilir mesela :)

tersi olması gerek çünkü 64B daha dirençli... yada öyle görülüyor...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Direnç derken? :) Kaynağınızı bilmiyorum ama en iyi yaşayan bilir demişler bakmayın siz kimin ne dediğine ;)

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz can gelsin şuraya :)
Ee sizce Gnome 3xxx ı en iyi sunan dağıtım hangisi ?