Linux Cafe

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Benim giriş ekranıyla beraber 15 saniye açılış, 4 ya da 5 saniye kapanış. Yüklediğimden beri böyle. Aslında açılış hızı 10 saniyeye kadar düşürülebiliyor. Öyle aman aman bir sistemim de yok. 2 GB RAM, 256 MB (en fazla 512) da ekran kartı var.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
benim sistem wubi ile olan

HP-pavillion dv5-1040et :D (hastayım bu notebook'a bana ne kadar sorun çıkartsada)

3 GB ram , 512(turbo 1791 MB ) ekran kartı , 2.4 core 2 duo işlemci 300 GB hardisk , birde blu-ray okuyucu mevcut

kasa ise 2 GB ram ,2.8 pentium 4 , 512 mb ekran kartı 320 GB harddisk

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
256 mb ram için puppy öneririm :)
çok hızlı, tüm ihtiyaçlarını görür
en azından denemeye değer

onu beğenmezsen xfce ve lxde masaüstünden birini kullanan bir dağıtım düşünebilirsin
mesela lxde konusunda mandriva çok iyidir
xfce konusunda ise opensuse

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
256 mb ram için puppy öneririm :)
çok hızlı, tüm ihtiyaçlarını görür
en azından denemeye değer

onu beğenmezsen xfce ve lxde masaüstünden birini kullanan bir dağıtım düşünebilirsin
mesela lxde konusunda mandriva çok iyidir
xfce konusunda ise opensuse

real bu aralar konulara geç yetişiyosun:wink:

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Arkadaşlar bende 3-4 linüx cdsi var farklı sürüm .. 50gblik bölüm ayırıp kurup kaldırıyodum denemek için...
birini kurdum sonra kendi elimle sildim o bölümü..
şimdi açılışta bu seçenek var işletim sistemi seçerken;
-windows vista..
-ubuntu ..
ubuntu açılmıyor çünkü yarım sildim :D direk vista nasıl açılacak ubuntuyu tekrar kurup düzgünce kaldırmammı gerek ? hangisini kurduğumuda unuttum tek tek denemek uzun sürer..

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşlar bende 3-4 linüx cdsi var farklı sürüm .. 50gblik bölüm ayırıp kurup kaldırıyodum denemek için...
-windows vista..
-ubuntu ..
ubuntu açılmıyor çünkü yarım sildim :D direk vista nasıl açılacak ubuntuyu tekrar kurup düzgünce kaldırmammı gerek ? hangisini kurduğumuda unuttum tek tek denemek uzun sürer..

live cd ile bölümü formatla

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
-windows vista..
-ubuntu ..

live cd ile bölümü formatla

Ne formatı? GRUB'u silmesi gerekiyor. Vista'sını da uçurtturacaksın adama. :)

@yavuz_4106, yapman gereken şey Windows MBR'sini yüklemek. Bunun için Google'da arama yapabilirsin.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Pardus, Smplayer ve Nvidia ekran kartı kullananlar için bir ipucu vereyim, video çıktı bölümündeki öntanımlı değeri silip yerine "vdpau," (virgüle dikkat) yazarsanız videoları ekran kartına çözdürüyor. Mkv videoları % 3-4 işlemci kullanımıyla izleyebiliyorum.
Bu arada paket yöneticisindeki yeni efektler harika olmuş ve neredeyse tüm yazılımlar güncel sürüm. Ben çok beğendim, herkese öneriyorum :D

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Pardus, Smplayer ve Nvidia ekran kartı kullananlar için bir ipucu vereyim, video çıktı bölümündeki öntanımlı değeri silip yerine "vdpau," (virgüle dikkat) yazarsanız videoları ekran kartına çözdürüyor. Mkv videoları % 3-4 işlemci kullanımıyla izleyebiliyorum.
Bu arada paket yöneticisindeki yeni efektler harika olmuş ve neredeyse tüm yazılımlar güncel sürüm. Ben çok beğendim, herkese öneriyorum :D

ATI'ye de birşeyler bulmanı bekliyoruz :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bende Pardus 2009.2 yavaş çalışıyor.
Özellikle görsel efektler
Ekran kartı nvidia 8400gs
nvidia-current sürücüsü
noveau eski kernelden dolayı 3d desteklemiyor
Özellikle ati'ye kurmadım zaten
Ayrıca ne zaman paneldeki bir şeyi masaüstüne almaya kalksam çöküyor
Birkaç alakasız çökme daha var, kararlı değil
Paket yöneticisi hala yavaş
Görüntü biraz çirkin ve çocuksu görünüyor bana, fontları küçültsem de değişmiyor
Gerçekten ilk defa şaşkınım, kde gözüme çirkin gözüktü
Mandriva ve Opensuse'nin son sürümlerindeki bana estetik gelen birşeyi kaçırmışlar sanki
Hepsi tamam da gerçekten hantal
Xrender'a alınca biraz hızlanıyor ama gariplikler baş gösteriyor

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bende Pardus 2009.2 yavaş çalışıyor.
Özellikle görsel efektler
Ekran kartı nvidia 8400gs
nvidia-current sürücüsü
noveau eski kernelden dolayı 3d desteklemiyor
Özellikle ati'ye kurmadım zaten
Ayrıca ne zaman paneldeki bir şeyi masaüstüne almaya kalksam çöküyor
Birkaç alakasız çökme daha var, kararlı değil
Paket yöneticisi hala yavaş
Görüntü biraz çirkin ve çocuksu görünüyor bana, fontları küçültsem de değişmiyor
Hepsi tamam da gerçekten hantal
Xrender'a alınca biraz hızlanıyor ama gariplikler baş gösteriyor
Opensuse'ye göre daha mı yavaş diyorsun yani? Onu bilemem de paket yöneticisinin Suse'den hızlı olduğu kesin :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Paket yöneticisinin yavaş olmasının nedeni suse'de her paket yöneticisini açtığında paket listesini otomatik güncelleme yapması
Otomatik güncellemeyi kapatıp paket listesini ara sıra elle güncellersen 3 saniyede açılıyor
Pardus'ta gördüğüm en büyük sorun görünüşün yabancı gelmesi ve program haricindeki genel masaüstü yavaşlığı

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Paket yöneticisinin yavaş olmasının nedeni suse'de her paket yöneticisini açtığında paket listesini otomatik güncelleme yapması
Otomatik güncellemeyi kapatıp paket listesini ara sıra elle güncellersen 3 saniyede açılıyor
Pardus'ta gördüğüm en büyük sorun görünüşün yabancı gelmesi ve program haricindeki genel masaüstü yavaşlığı
Uzun bir süre dağıtım değiştirmeyi düşünmüyorum, çalışan şeye dokunmayacaksın :D

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ubuntu yu tekrar yükleceğim ancak takas alanını her zaman kendilerine bırakıyordum. Acaba elle mi yapayım yoksa beyfendi hazretleri daha iyi mi bilir?

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
ben pardus'u deniyim dedim cd yi 3 kere yazdırdım hep hatalı çıktı :D:D:D

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
usb bellek kullansan daha şık olur boşu boşuna cd yakmazsın.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ubuntu yu tekrar yükleceğim ancak takas alanını her zaman kendilerine bırakıyordum. Acaba elle mi yapayım yoksa beyfendi hazretleri daha iyi mi bilir?
Bellek miktarın yeterliyse ve askıya alma, hazırda bekletme vs. kullanmıyorsan bırak kendi ayarlasın. Askıya alma ve hazırda bekletme gibi fonksiyonları kullanıyorsan düzgün çalışması için bellek miktarı x 2 yapman iyi olur.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
başlık açmadan buraya sorayım:)
şimdi benim farklı işler için bir kaç gmail-hotmail hesabı var,
haliyle hepsindede ayrı adres defteri vs...
bu adres defterlerini dışarı aktarıp epey manuel şekilde kontact da adres defteri altında topladım...
ama facebookdanda epeykişi almam gerek,tek tek yapmak istemiyorum bu tel ve mailleri alma olayını...
nasıl yapabilirim?eklenti uygulama vb birşey varmı?
artı firefoxun da contact diye bi uygulaması var mail ve face gb hizmetlerle bağlantıya geçip adres tel vs i alıyor ama nedense nerde ne işe yaradığına anlayamadım ve maillere vs ulaşmıyor...
android telefonlarda bile gmailden facebooktan adres no vs alıp adres defterine ekleme özelliği var...
elbet bu özellikte bi uygulama yada net izmeti vardırda ben bilemiyorum...
bi el atın lütfen:)

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
burası aynı zamanda linux kullananlar için halet-i ruhiye köşesi vazifesi de görüyor ise;

biliyorum beni buradan da çaktırmadan izliyor, takip ediyorsun, geride kalan yaklaşık 20 yılı yaktın yıktın, çocukluğumuzu hiçe saydın, birlikte paylaştığımız, o "yok" paraya aldığımız karışık bisküviyi hiçe saydın... az buz da değil yaptığın, temelini attığım yuvama çamur döktün... attığın kazığın izleri belki torunlara nasihat olarak aktarılacak, belki yenilip yutulacak, ama unutulmayacak, bunu da böyle bilesin.

sana buradan bir uyarı yapayım, şifreleri değiştirmekten öte git, çünki çok daha büyük güvenlik açıkları keşfettim. yarın öbür gün sen gittiğinde başı boş kalan ailene tıpkı senin bana yaptığın gibi saldıracağım ve yarattığım yıkım benim uğradığım yıkımın yanında tabir-i caiz ise "hava-cıva"

hadi döndür beni bu yoldan......