- Reaksiyon puanı
- 3,247
Bios ekranından başlayıp o harika açılış sesinin duyulmasına kadar.açılış boot ile birliktemi peki

Bios ekranından başlayıp o harika açılış sesinin duyulmasına kadar.açılış boot ile birliktemi peki
Bios ekranından başlayıp o harika açılış sesinin duyulmasına kadar.![]()
xfce konusunda ise opensuse
256 mb ram için puppy öneririm
çok hızlı, tüm ihtiyaçlarını görür
en azından denemeye değer
onu beğenmezsen xfce ve lxde masaüstünden birini kullanan bir dağıtım düşünebilirsin
mesela lxde konusunda mandriva çok iyidir
xfce konusunda ise opensuse
Arkadaşlar bende 3-4 linüx cdsi var farklı sürüm .. 50gblik bölüm ayırıp kurup kaldırıyodum denemek için...
birini kurdum sonra kendi elimle sildim o bölümü..
şimdi açılışta bu seçenek var işletim sistemi seçerken;
-windows vista..
-ubuntu ..
ubuntu açılmıyor çünkü yarım sildimdirek vista nasıl açılacak ubuntuyu tekrar kurup düzgünce kaldırmammı gerek ? hangisini kurduğumuda unuttum tek tek denemek uzun sürer..
Arkadaşlar bende 3-4 linüx cdsi var farklı sürüm .. 50gblik bölüm ayırıp kurup kaldırıyodum denemek için...
birini kurdum sonra kendi elimle sildim o bölümü..
şimdi açılışta bu seçenek var işletim sistemi seçerken;
-windows vista..
-ubuntu ..
ubuntu açılmıyor çünkü yarım sildimdirek vista nasıl açılacak ubuntuyu tekrar kurup düzgünce kaldırmammı gerek ? hangisini kurduğumuda unuttum tek tek denemek uzun sürer..
live cd ile bölümü formatla
pardus 2009.2'yi deneyen oldu mu?
Pardus, Smplayer ve Nvidia ekran kartı kullananlar için bir ipucu vereyim, video çıktı bölümündeki öntanımlı değeri silip yerine "vdpau," (virgüle dikkat) yazarsanız videoları ekran kartına çözdürüyor. Mkv videoları % 3-4 işlemci kullanımıyla izleyebiliyorum.
Bu arada paket yöneticisindeki yeni efektler harika olmuş ve neredeyse tüm yazılımlar güncel sürüm. Ben çok beğendim, herkese öneriyorum![]()
ATI'den cacık olmazATI'ye de birşeyler bulmanı bekliyoruz![]()
Opensuse'ye göre daha mı yavaş diyorsun yani? Onu bilemem de paket yöneticisinin Suse'den hızlı olduğu kesinBende Pardus 2009.2 yavaş çalışıyor.
Özellikle görsel efektler
Ekran kartı nvidia 8400gs
nvidia-current sürücüsü
noveau eski kernelden dolayı 3d desteklemiyor
Özellikle ati'ye kurmadım zaten
Ayrıca ne zaman paneldeki bir şeyi masaüstüne almaya kalksam çöküyor
Birkaç alakasız çökme daha var, kararlı değil
Paket yöneticisi hala yavaş
Görüntü biraz çirkin ve çocuksu görünüyor bana, fontları küçültsem de değişmiyor
Hepsi tamam da gerçekten hantal
Xrender'a alınca biraz hızlanıyor ama gariplikler baş gösteriyor
Uzun bir süre dağıtım değiştirmeyi düşünmüyorum, çalışan şeye dokunmayacaksınPaket yöneticisinin yavaş olmasının nedeni suse'de her paket yöneticisini açtığında paket listesini otomatik güncelleme yapması
Otomatik güncellemeyi kapatıp paket listesini ara sıra elle güncellersen 3 saniyede açılıyor
Pardus'ta gördüğüm en büyük sorun görünüşün yabancı gelmesi ve program haricindeki genel masaüstü yavaşlığı
usb bellek kullansan daha şık olur boşu boşuna cd yakmazsın.
Bellek miktarın yeterliyse ve askıya alma, hazırda bekletme vs. kullanmıyorsan bırak kendi ayarlasın. Askıya alma ve hazırda bekletme gibi fonksiyonları kullanıyorsan düzgün çalışması için bellek miktarı x 2 yapman iyi olur.Ubuntu yu tekrar yükleceğim ancak takas alanını her zaman kendilerine bırakıyordum. Acaba elle mi yapayım yoksa beyfendi hazretleri daha iyi mi bilir?
openid'yi bir araştır derim.