open source sevdasını yerle bir ediyor..
yıl: 2008, "hahahaaa bokumu ye bill gates" sözleri eşliğinde ubuntuyu ilk kez kurdum.. ama wirelessı ne yapsam tanıtamadım. sonuç: silindi.
yıl 2009, "geçen sefer aslında tam da bakmamıştım" diyerek ubuntu'yu yeniden kurdum. ama wireless yeniden çalışmadı ve internete giremediğim için gene silindi..
yıl 2010: lan? 2 yıl geçti.. artık pek çok şey yenilenmiştir di mi? diyerek yeniden kurdum. sonuç? hayal kırıklığı.. wireless olayını çözebilene aşk olsun.
canım ubuntu, seni sonuna kadar destekliyorum ama işletim sistemi, free diyerek onca şey yapıyorsun, bi allahın belası wireless olayını çözemiyorsun.
küsüz son günlerde. yolda yüzüne bakmıyorum artık. çok büyük hayal kırıklığı oldu benim için.
herhangi bir dizini açıp bir kez çift tıklandıktan sonra bir daha dizin içindeki hiçbir şeyi görmeyen thunar'a sahip işletim sistemi. ubuntu forumlarına yazıldı, aldığımız cevaba göre bu hata aylardır biliniyormuş ve düzeltilmemiş. klavye ile dosyalar arasında dolaşmak ve enter ile giriş yapmak gerekir aksi taktirde çift tıkladığınla kalıyorsun.
inatla senelerdir kullanmak istedim, bilgisayarım eski (dell inspiron 1100), ama onlar da; biz hafifiz her türlü giderimiz var diye güven veriyorlar diye 3-5 kere farklı versiyonlarını indirdim senelerdir. ama hep aynı sorun başımı ağrıttı sildim attım tek seferde.
birader siyah ekran geliyor yahu. karşılama ekranını görebileceğimden emin olamıyorum bazen açılıyor bazen açılmıyor. acil işim olsa 10 kere 'restart' mı atacağım belki bu sefer normal açılır da siyah ekran gelmez diye.
bak 10.4'ü çıktı gene içim kıpraşıyor, indireyim de kurayım diyorum. ama yine de güvenemiyorum.
cok kolay kurulan lucid lynx surumu ile yine bazi sorunlari cozememis gorunen dagitimdir. makina dell xps m1530 ne cok eski, ne cok yeni bir cihaz. gayet guclu, 64 bit. kurulumdan sonra dedin ki kullanabilecegin suruculer var. peki dedim, indir. indirdin kurdum dedin, ama sistemi yeniden baslat demedin? ki biliyorum yeniden baslatmam gerek. sonra gorsel efektleri normal seviyede acayim dedim. biraz once indirip kurdugun suruculeri bana hic sormadan tekrar indirip kurdun??? o sirada cancel dedim, hiic sallamadin. sonra da gorsel efektler etkinlestirilemiyor dedin ciktin. yeni kullanici bunu nasil anlasin?
firefox'u actim, sozluge girdim, firefox burada bir plugin lazim dedi. peki dedim, bul hangisi. aradi taradi bu plugin'i kurmak icin next'e bas diye bir diyalog cikardi. hangi plugin canim? belli degil. next/follow neyse onu tikladim, plugin bulamadim abi dedi.
google'da ara, sonra konsolu ac repository ekle, apt-get ot bok. tamam kuruldu. yine yine yine ayni sey. ben artik windows'a osx'e rakibim diyorsun, hayati bilgisayarin onunde gecmis adam bile bir iki denemede yapmak zorunda kaliyor bazi seyleri.
kafalarını kullanıp özgün temalarla gelmedikleri sürece her upgradeden sonra ben dahil bir çok kullanıcısını deviantart'a ya da gnome-look'a koşturacak işletim sistemi.
olum mark butonları sola çekince devrim yaptın dimi. inovatif oldun. aferin sana*. muhtemelen bunu okusan "işim gücüm var lan benim, temaya arayüzle mi oynucam, konsol ekranından çekip çıkarmışım seni, nankörlük etme" diyeceksin. işin gücün ne lan. harbi ne. bu işten az bucuk çakan her insan evladının 3-4 saatte yazabileceği gwibber mi. 2-3 buttondan oluşan empathy mi. bu entryi başım ağrıyarak giriyorsam sebebi senin distronun toshiba laptoplar için hala adam gibi destek vermemesi, çalıştıktan yarım saat sonra fan hızının bi milyon rpme ulaşıp bir daha yavaşlamaması. duyuyor musun mark, adamlar sana para vermese de sen neden oturup bu işlere bakmıyorsun koçum. 6 ay içinde gördüğüm değişiklik neden daha çok stabilite değil de sola yayılmış pencere tuşları. plymouth diye bişey çıkardın başımıza, ayda bir harddrive mount etmeden işletim sistemi açmaya kalkışıyor. ordan konsola düşmeye çalışıp elimizle fsck yapıyoruz. normal insanlar niye böyle şeylerle uğraşsın he aslanım. hani linux for humans idi mottomuz. bu mu insana reva gördüğün. her distronu beta1'den başlarım kullanmaya, kod vs, gönderemesem de hata raporlayayım faydam olsun adamlara diye. apport diye koyduğun şey bir gün olsun hata raporu gönderemedi lan.
zırt pırt yeni versiyon çıkaracağına sakinleş 2 senede bir çıkar şunu. hadi naş şimdi.
avermedia galaxy marka tv kartımı tanımayan işletim sistemim.
grafik karti drvier olayini hala kavrayamadigim distro. gidip surucuyu sitesinden indirip elle kurmak mi daha iyidir yoksa kendi otomatik kurduguna tamam demek mi bilemiyorum. live cd'deki ubuntu acilis logosu cok net ve guzel gozukurken kendi driverini yukledikten sonraki hafif bulanik logo da bu merakimi guclendiriyor. karmic'e gayet guzel kurdugum driver ise lucid'e kernel bilmemnesi nedeniyle yuklenemedi gerci.
pardus varken kullanılmasının gereksiz olduğu işletim sistemi. indirin pardusu paşa paşa kullanın.
p.s.: yalan, yalan. windows 7 kullanıyorum. pardus yükledim wireless çalışmayınca sildim.
hala bi ekran cozunurlugunu makinaya tanitmak, ekran karti, kablosuz ag aygiti kurulumu yapmak icin bir devlet dairesinde odadan odaya muhur pesinde kosturan vatandas gibi kosturup insani bunaltan isletim sistemi... iki cift klikle hallolucak isler icin insanin kendisini amerikan filmlerindeki bilgisayardan anlayan sisman cocuk gibi hissettirmesine gerek yok, akilli olsun...
bi de sunu anlamiyorum, windows'ta bir sorun/uyumsuzluk oldugu zaman besinci viteste cemkiren, nefret kusan genclik, cok daha basit bir islemi linux bazli bir sistemde kirk takla atarak yapmaya calisirken 'ya cok kolay, once zbittirin zittiri v.20 package'ini, zittiri bittiri sitesinden indirin, yanliz hede hodo versiyonu olmasin cunku calismaz, neyse sonra onu indirince, root'a girin, ordan hettere hottoro komutuyla, hede hodo dizinine girin, ordan bilmemneyi kurun o olmazsa onun onceki versiyonunu bulun ondan sonra kesin olur.... yani benim makinada oldu sizinkini bilmem' gibi bir cozumu oyle sempatik oyle tatli anlatiyolarki sanki cok onemsiz, herkesin yapacagi basit bir sey... hani okuz musun bu kadar basit birseyi bulamiyorsun...zaten sana linux cok, sen windows kullan der gibi...
evet malim windows kullaniyorum... beynim o kadarini aliyor naparsin... bi ekran cozunurlugunu bilgisayara tanitmak icin cok fazla vaktim ve yeterince gri hucrem yok acikcasi... tanidi tanidi, tanimadi ben de kendini tanimam...az daha mainstream olsun oyle gelsin...
Gördüm + umurumda da değil. Ben o sorunları yaşamıyorum. Gerisi de beni bağlamaz.![]()
Jeaquares kim oluyor ki, bu hakkı kim veriyor ramboberk :thumbdown:valla bunları merve görmesin
yazanları oyum oylum yapar
Ceku şimdi onlar da kullanıcı kitlesi inan ki
Çünkü sonuçta yorumlara bakıyorum hep aynı adamlar zaten
Her yeni sürümü çıkınca hemen hemen aynı adamlar yorumluyor arada nadir yenileri katılıyor.
Jeaquares kim oluyor ki, bu hakkı kim veriyor ramboberk :thumbdown:
an itibariyle win7 18.582
linux 17.047
win7 kategorisinin linux'ten yaklaşık 1 yıl önce açıldığını hesaba katalım
Hadi gençler bastırın![]()
kafeyi yeniden açıyorum
aklıma gelmişken normal programlarda en son sürüm genelde en kararsız sürüm olur.
KDE diğer programların tersine gidiyor. En kararlı sürümü hep en son çıkan sürümü oluyor![]()
KDE ve Gnome'u Google fight yaptırdım
kde
3360000 results
gnome
1840000 results
ki gnome'un başka bir anlamı da vardı sanırım warcraft oyunuyla ilgili
o avantajına rağmen![]()
KDE ve Gnome'u Google fight yaptırdım
kde
3360000 results
gnome
1840000 results
ki gnome'un başka bir anlamı da vardı sanırım warcraft oyunuyla ilgili
o avantajına rağmen![]()
banene kabil etmiyom işterealmanager 18100 results
ramboberk
150 results
tabi benimle kendini kıyaslamak herkesin harcı değil![]()
![]()
Keyloger: 43000 results
SmiLey: 5010000 results
:laugh: