Linux Cafe

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Eyidir, sizden ne var ne çok? Sarıkız, ibibik nasıllar? :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
yuh 30 sayfa ne yazilimis burada önemlimi önemsizmi :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
yuh 30 sayfa ne yazilimis burada önemlimi önemsizmi :)

30 sayfa boyunca çay götür-çay getir yazdılar. İnatla konuyu kitletmeye çalışıyorlar, bekliyorum ne zaman faydalı birşey yazılacak diye...

Normal şartlarda konunun bu kadar gereksiz mesajlar bu başlık altında dahi durmaması gerekiyor ama bekliyoruz bakalım, ne yapacaklar...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
KDM kullanırken tty etkinleşmiyor :S

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Aa finix, senden daha zor konular ve hatalar beklerdim, ayıp ayıp ....
Bu sorunu Jea bile çözer...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bu konuyu kim kilitleyecek? Burası Kahve değil mi sayın modum? Kahvede ne konuşulacak ki? Hatta burada argo'nun serbest olması lazım. Argo dediysem kahve ağzının :)

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
millet gelmişken siparişleri aliyim...

ayrıca sorum olucak linuxcular.

Bildiğim kadarı ile Ubuntu-Kubuntu 10.04 sürümü çıktı.
ben önceden 9.04 sürümünü CD ile getirmişlerdi acaba istediğimde 10.04 neden hata veriyor:confused1:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
10.04 daha çıkmadı. 29 Nisanda çıkıyor. Sipariş alıyorlar ama galiba yoğunluktan hata veriyor.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
30 sayfa boyunca çay götür-çay getir yazdılar. İnatla konuyu kitletmeye çalışıyorlar, bekliyorum ne zaman faydalı birşey yazılacak diye...

Normal şartlarda konunun bu kadar gereksiz mesajlar bu başlık altında dahi durmaması gerekiyor ama bekliyoruz bakalım, ne yapacaklar...

Beni şaşırtıyorsun Faruk...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu konuyu kim kilitleyecek? Burası Kahve değil mi sayın modum? Kahvede ne konuşulacak ki? Hatta burada argo'nun serbest olması lazım. Argo dediysem kahve ağzının :)

Beni şaşırtıyorsun Faruk...

Şaşılacak birşey yok beyler, Linux bölümündeyiz, daha seviyeli linux hakkında birşeyler beklenir sizden bu bölümde, ahmet çay getir, mehmet su götür muhabbetiyle post kasılmasını değil...

30küsür sayfada ilk defa düzgün bir mesaj geldi, Teşekkürler finix. :wink:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bu bölümü post kasma yeri olarak gören yönetimi kınıyorum...
Yeri geldiğinde seviyeli konular açmadık mı?
O kadar bilgilendirici konu açtım(bir kısmını da tamamen kendim yazdım) cevap bile yazmadınız
Burası zaten o şekilde(eğlence) olması için açılmıştı.
Buradaki hiç kimsenin post'a ihtiyacı yok, bunu sen de biliyorsun.
Bazı insanların moderatorlüğü kaldıracak seviyede olmuyor çünkü denizde bir kum tanesi olmalarına rağmen kendilerini birşey zannediyorlar.
Seni de ilk defa o yolda gördüm Faruk.
Bunları söylememin nedeni de seni hala kendime yakın görüyor olmam
Yoksa umrumda olmazdı istersen bu konuyu kilitle, hatta Linux bölümünü kitle sor bakalım umrumda mı
Daha önce de bu tür konuları konuşmuştuk, Linux bölümünün ilgi çekmesinin nedeni kimsenin okumadığı o bilgilendirici yazılar değil buradaki sıcak ortam demiştik hatta sen demiştin
Görüyorum ki değişmişsin
Ben kafeyi terkediyorum siz de ne isterseniz konuşun...

---------- saat 19:04 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:49 eklenmişti ----------

ekleme: bu mesajıma da cevap yazma
malum kafeyi kirletmeye gerek yok, bilim konuşulacak burada!
bir şey demek istersen özel mesajla diyebilirsin

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Merhaba;
Bir kaynak paketi kurmaya çalışırken konsolda şu hatayı verdi :
-- Taglib found: -L/usr/lib -ltag
-- Taglib-Extras found: -L/usr/lib -ltag-extras
CMake Error at /usr/share/cmake-2.6/Modules/FindKDE4.cmake:44 (MESSAGE):
ERROR: Could not **** KDE4 kde4-config
Call Stack (most recent call first):
CMakeLists.txt:70 (find_package)

-- Configuring incomplete, errors occurred!

kde4-config dosyası kde/4/ dizininde mevcut ama hala hatayı veriyor. Nasıl çözebilirim(z) bu sorunu?

EMREKAANER

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam ben sanal pc kurmak İstİyorum pc xp zaten ama sanal pc kurmak İÇİn ne yapmam gerekİr pc ÇÖkermİ faydasi zarari ne bana bİlgİ..amacim bİr okey sİtesİne admİn oldum Çoklu nİkle bİr anda gİrmem gerek. Bu konuda aydinlatirsansiz sevİnİrİm...

muhibbi

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Selam ben sanal pc kurmak İstİyorum pc xp zaten ama sanal pc kurmak İÇİn ne yapmam gerekİr pc ÇÖkermİ faydasi zarari ne bana bİlgİ..amacim bİr okey sİtesİne admİn oldum Çoklu nİkle bİr anda gİrmem gerek. Bu konuda aydinlatirsansiz sevİnİrİm...
Sorunun çerezlerse sanal makineya gerek yok iki farklı tarayıcı kullan . Eğer farklı IP kullanmak istiyorsan sanal makina işini görmez proxy kullanman lazım.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bilgisayar ne çökecek Allah aşkına. Kurabilirsin. Eğer IP şeklinde engel koydu isen sana sanaldan bir yarar gelmez. Makine olarak engel oldu isen sanal pc kurabilirsin. İyi dileklerimle...

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
son sayfalarda hem sohbet hem bilgi iç içeydi artık @keylogger yararlı bir bilgi görmüştür umarım :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
keyloger başta karışmayacağım diyordu şimdi yan çizmeye başladı dik duran moderatör istiyoruz :lol:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
keyloger başta karışmayacağım diyordu şimdi yan çizmeye başladı dik duran moderatör istiyoruz :lol:

Abi bak sayfa kaç, ben ne zaman karışmışım?

Sizler neredeyse benim kadar eski üyelersiniz, belli kuralları biliyorsunuz. Hatta içinizden bazılarından yakın arkadaşım olarak gördüklerim dahi var.

Çok güzel paylaşım yapanlarınız var, çok güzel soru soranlarınız var. Zaten buna laf etmiyorumi etmekte haddime değil.

Diğer konuları dağıtıyorsunuz diye uyarıyordum, buna kızdınız, açın bi konu dağınık dağınık konuşun dedim, ama "linux" hakkında.

Bana şu 32 sayfada kaç tane linux ile ilgili yazı var bir gösterir misiniz?

Uyardığım konu budur, yoksa aman efendim birbirinize niye hal hatır sordunuz diye kızmıyorum...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bu kafe bana bir geceliğine lazım arkadaşlar :D Bir mevzu varda...

Şaka bir yana Amsn'de sesli görüşme sorunu yaşıyorum. farsight2 eklenti sorunumu aşamıyorum. Sesli konuşma için hangi adımları uygulamam gerek?

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bu kafe bana bir geceliğine lazım arkadaşlar :D Bir mevzu varda...

Şaka bir yana Amsn'de sesli görüşme sorunu yaşıyorum. farsight2 eklenti sorunumu aşamıyorum. Sesli konuşma için hangi adımları uygulamam gerek?

abi aslında böceklenen ağacı kökünden kes at demek gibi bişey olacak ama, şu sesli görüşme mevzuu için skype kurup bi denesen yemin ediyorum vazgeçemezsin bir daha, o derece yani.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
arkadaşlar bana sağlam bi archer lazım

bazı sorullarım olacak kendilerine

daha tazecik kde li bi arch kurdumda

küçücük müçücük bazı soruncuklarım var

wiki den mikiden bi sonuç alamadım

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ubuntu 10.04 RC sürümü bekliyorum... 22 Nisan'da çıkacağı söyleniyordu. Bir kaç saat kalmasına rağmen saatler bir türlü geçmek bilmiyor... Umarım ilk dakikalarda hemen sunucularda yerini alır...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ubuntu 10.04 RC sürümü bekliyorum... 22 Nisan'da çıkacağı söyleniyordu. Bir kaç saat kalmasına rağmen saatler bir türlü geçmek bilmiyor... Umarım ilk dakikalarda hemen sunucularda yerini alır...

Gece boşuna bekleme, yarın öğleden sonra çıkmasını bekliyorum..

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29

abi forumda karisilmayacak yer yoktur modlar icin olurda bir tadsizlik olurda bu forumun diger bölümlerine yansir da zarari tek bu topic de kalmaz

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
olsun yinede keyloger moderatörümüzdür
heryere karışabilir