Linux' a nasıl başlayabilirim?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
en iyisi benim ankete baksın yada deneme yanılma yöntemi ile başlasın

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Beyler bayanlar şu an kubuntu 9.10u indirmekteyim.Bunu xp ile birlikte kullanmak istiyorum zira bir win sürümünü kullanmam gerek bir kaç program açısından.Xpnin üstüne kurulurken verilere zarar gelmemesi için yapılması gerek? Anakart ve ekran kartının sürücüleri için önceden indirmemi yapmalıyım yoksa kubuntu kendi hallediyormu? Bu ve benzer soruları aklıma geldikçe soracağım :DBazı soruların cevaplarını aramama rağmen bulamadımda :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
1.kurulumda sana soracak yanyana kurulsunmu diye sende evet diyeceksin
2.sürücü olayı kurulumdan sonra olur normalde kubuntu tüm donanımını tanır ve xp gibi görüntüler dalyan dalyan olmaz
3.anakart sürücüsü gerekmiyor sadece ekran kartı ve ses kartı için yükleme yapacaksın onuda zaten sana ekran kartı için uyarı gelecek sen onaylayacaksın ses kartı içinde synaptic paket yöneticisinden (alsa mixer) bulup kuracaksın sonra çıkış ayarlarını yaptınmıydı sesin sanki anfi takılmış gibi olur
4.kurulumda sakın ama sakın atla seçeneği çıkarsa atla deme çünkü dil paketi indirmesi gerekiyor kde masaüstü için
5.korkma ilk başta canlı cd ile başlatıp masaüstüne gelince install kubuntu tıkla dil seçimi olarak türkçeyi seç kurulum komple türkçe geçecek

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Eyvallah sağolasın.Korkum yok gerçi.Deneyip göreceğiz bakalım :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sakin ve aklı selim olacaksın merak etme aslında ubuntu ve türevleri windows tan bile kolaydır

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Kurulumdan sonra biraz kurcalayınca bazı sorularımın yanıtlarını alacağımı umuyorum, insin en kısa zamanda kurup deneyeceğim :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
merak ettiğin ve cavabını bulamadığın her konuda sdn deki linux cu arkadaşlar her daim yardıma hazırdır

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Biliyorum bunu, buradaki arkadaşlar isterlerse yardım etmesinler sorarım onlara ben sonra :D

eclipse.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
power supply sorunumun çözer çözmez linuxa geçiyorum ama aklımda bir soru daha var sürücüleri nerden bulabilirim?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
power supply sorunumun çözer çözmez linuxa geçiyorum ama aklımda bir soru daha var sürücüleri nerden bulabilirim?

Sürücüleri kendisi yüklüyor. Ekran kartı ve kablosuz ağ aygıtının sürücüsünü başlangıçta tanımazsa ve o donanımların sitesinde Linux için sürücüsü varsa indirip kurabilirsin. Yoksa, gönüllülerin geliştirdiği açık kaynak kodlu sürücüleri kurabilirsin.

eclipse.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sürücüleri kendisi yüklüyor. Ekran kartı ve kablosuz ağ aygıtının sürücüsünü başlangıçta tanımazsa ve o donanımların sitesinde Linux için sürücüsü varsa indirip kurabilirsin. Yoksa, gönüllülerin geliştirdiği açık kaynak kodlu sürücüleri kurabilirsin.

yuppyy teşekkür ederim. power suppley de sorun var sanırım henuz yeni almıstım onu garantiye verim geccem hemen.