Limitsiz hosting var mıdır? Aylık trafik aşım ücreti?

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Arkadaşlar ben taze :mrgreen: bir web master olmak üzereyim. İlk profesyonel işim için size birkaç sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim. Çok amatör olduğum bir konu, kavram karmaşası yaptıysam kusura bakmayın.

• Web master hosting + domain'i kendi adına mı alır ? Müşteri adı ile mi? (Faturalandırma?)
  • Bazı firmalar aylık trafiği sınırsız olarak veriyor. En azından öyle yazıyor. Kimisi de öyle yazdığı halde aşım bedeli olarak ücret talep ediyor. Oldu ki benim yaptığım site aylık trafiği aştı, trafik aşım bedelini ben mi öderim? Müşteriden mi talep edilir?
Şimdilik sorularım bu kadar. :rolleyes:

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ben taze :mrgreen: bir web master olmak üzereyim. İlk profesyonel işim için size birkaç sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim. Çok amatör olduğum bir konu, kavram karmaşası yaptıysam kusura bakmayın.

• Web master hosting + domain'i kendi adına mı alır ? Müşteri adı ile mi? (Faturalandırma?)
  • Bazı firmalar aylık trafiği sınırsız olarak veriyor. En azından öyle yazıyor. Kimisi de öyle yazdığı halde aşım bedeli olarak ücret talep ediyor. Oldu ki benim yaptığım site aylık trafiği aştı, trafik aşım bedelini ben mi öderim? Müşteriden mi talep edilir?
Şimdilik sorularım bu kadar. :rolleyes:
Host sattıysanız + parayı müşteriden alırsınız. Limitsiz kavramı şuanlık yoktur. Lakin doldurulamayacak limitler vardır , limitsiz gözükme olayı vardır. Nasa teknolojisi kullanmıyorsanız imkansız :P :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hımm. Bira daha açıklamam da fayda var sanırım. Olay şöyle. Bir müşterim var.Şimdilik ne host ne de domain alındı. Şimdi ben ne yapmalı mıyım? Bunlar kimin adına alınacak? Trafik aşılırsa ücreti müşteri ödeyecek herhalde. Adım adım ben nasıl yapacağım bunu. Şu kardeşinize bir yardım lütfen. :rolleyes:

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Herşeyi kendi adına yapman müşteriyi kendine bağlamada etkili bir yoldur. Özellikle domain.
Aşım ücretlerini müşteriyle nasıl pazarlık edersen öyledir. Sonradan icat çıkarma derim. :D Firmanın sana sunmadıklarını sende müşterine sunma.

Sınırsız/limitsiz gibi tabirlerin öyle yada böyle bir sınırı/limiti var. Abartarak en basit örnek: Sana 1Mbit ağ bağlantısı sunarlar ve söylenen aylık 100TB bant genişliğinin hiçbir anlamı kalmaz. Çünkü bant genişliğini ay boyunca anlık %100 doldursan bile 1TB'in yarısına yaklaşman mümkün değil.