- Reaksiyon puanı
- 201
aslında limewire deyılde virüslive desek daha dogru olurdu bu program için.
)

Limewire kullanıp da trojan yemedim diyene rastlamak zordur..
Limewire kullanıp da trojan yemedim diyene rastlamak zordur..
Biraz tecrüben varsa zararsız bir şekilde kullanabilirsin.
Diyelim bir şarkı ismi yazdın veya işte sanatçı ve şarkının ismini birlikte yazdın.
Örn: duman bu akşam
Karşına arama sonuçları geldi.
1) Asla yazdığınla tamamen aynı isimde olan bir dosyayı indirme!
2) 1 MB'dan küçük dosyaları indirme!
3) "duman bu aksam greatest hits" gibi çıkan saçmalıkları indirme! Türkçe değil de İngilizce şarkılar indirirken çok oltaya gelen oluyor bunlarda.
Bu tür programlarda çok oluyor böyle şeyler. Sadece LimeWire'a özgü bir risk değil bildiğim kadarıyla.
Mesela, atıyorum bazı programlarda arama kısmına "kes lan mal" yazınca,
"kes lan mal full download"
"[PC] kes lan mal + crack"
... gibi sonuçlar çıkabiliyor. Hepsi olta, uyanık olmak lazım kısacası.
Olayın özü bu :thumbup:Kulanma![]()
tecrübeli isen bir şey olmaz.
1- mp3 arıyorsan türü waw yada başka bir tür dosyayı indirme
2- gretast hil gibi isimli dosyaları indirme ismi tamamı ile aynı olsun
3. indirirken inidrme bölümünde indirdreceğin dosyaya sağ tıkla prewiew download yazan kısmı tıkla dosya bozuksa indimr eğer virislü ise kullandığın program seni uyarır.
bunları yaparsan hiç bir şey olmaz
Şuna mayına basmayın diyelim kısaca..
Fakat öyle veya böyle bir serseri mayına rastgelmek kaçınılmazdır.
Hiçbir şey olmaz derken neyin garantisini verebiliyorsun?
İnsanların virüs trojan yemesi hoşuna mı gidecek ?
Biz lafımızı bilir ve öyle konuşuruz. Limewire' den gelen trojan ile başka kaynaklardan gelenleri bir karşılaştıralım bakalım..Kardeş internet zaten mayınlı arazi değil mi. Sen herhangi bir siteden de indirdeğinde trojan gelmiyecek mi yani. Ayrıca lafını bil de konuş ne o öyle çok mu hoşuna gidecek felan. Niye hoşuma gitsin. Yaptıklarımı yaparsa hatalardan sıyrılır. Başka bir program da olsa aynı şeyi yazardım ve de bu o programın limewire den daha tehlikeli ya da tehlikesiz olduğunu ispatlamaz.
Biz lafımızı bilir ve öyle konuşuruz. Limewire' den gelen trojan ile başka kaynaklardan gelenleri bir karşılaştıralım bakalım..
Bu kadar sayfa olmuş, insanlar zarar verebilir diyorlar, biz daha neyi tartışıyoruz ?