Emre Özdoğan
SDN
Hevesini kırmak gibi olmasın ama okuyup alacağın karşılık seni pek tatmin etmeyecektir. Her şey okul değil.
Önerebileceğiniz bir kaynak kitabı var mı? ben şimdilik Tonguç, M+ kullanıyorumŞimdiden test çözmeye başla. 1
Dönem günlük 100 sorudan başla. 2. Dönemde 160-180'lere çıkarsın. 7. Sınıftan test çözmeye alışırsan 8. Sınıfın iyi geçer. Ben 7. Sınıfta test çözmedigim için şimdi günlük zar zor 150-200 soru çözüyorum. O yüzden erkenden alışmak çok işine yarar.
Özelden konuşma yapsak daha iyi olur.Önerebileceğiniz bir kaynak kitabı var mı? ben şimdilik Tonguç, M+ kullanıyorum
kaynak olarak biraz zor gelebilir ama okyanus yayınları öneririm (matematik için),türkçe için yanıt yayınları fen içinde yanıt inkılap için arı yayınlarının sosyalimo konu anlatımı,ingilizce için aklıma gelmiyorÖnerebileceğiniz bir kaynak kitabı var mı? ben şimdilik Tonguç, M+ kullanıyorum
İngilizcem baya iyiydir o yüzden kendimce İngilizce çalışabiliyorumkaynak olarak biraz zor gelebilir ama okyanus yayınları öneririm (matematik için),türkçe için yanıt yayınları fen içinde yanıt inkılap için arı yayınlarının sosyalimo konu anlatımı,ingilizce için aklıma gelmiyor
kaynak olarak biraz zor gelebilir ama okyanus yayınları öneririm (matematik için),türkçe için yanıt yayınları fen içinde yanıt inkılap için arı yayınlarının sosyalimo konu anlatımı,ingilizce için aklıma gelmiyor
Şimdiden çalışmayı doğru bulmuyorum ben de geçen sene (2020) girdim sınava ve insan ister istemez artık çalışmaktan bıkıyor sıkılıyor. Ben 8.i sınıfa geçtiğimde kendime dedim ki “1. Dönem , 2. Dönem hiç fark etmez deli gibi çalışacağım.” ama evdeki hesap çarşıya uymadı ilk dönem daha bitmeden salmaya başlamıştım. Günde 150 soru çözdüğüm aşırı nadirdir. Ama hedefim yüksekti ve derslerimi derste güzelce dinlediğim için 2 lik dilime girebildim. Yani sana kısaca demek isterim ki 7. Sınıfta derslerini güzelce dinlesen , notlarını alsan yeterlidir. (Ben 7 de 1 ek kaynak dahi bitirmemiştim zaten test çözmeyi de sevmezdim) 8 e geçtiğinde dişini sıkarsan güzel bir okula gidemeyeceğinden şüphem yokŞimdiden test çözmeye başla. 1
Dönem günlük 100 sorudan başla. 2. Dönemde 160-180'lere çıkarsın. 7. Sınıftan test çözmeye alışırsan 8. Sınıfın iyi geçer. Ben 7. Sınıfta test çözmedigim için şimdi günlük zar zor 150-200 soru çözüyorum. O yüzden erkenden alışmak çok işine yarar.
o da önemli tabiiLGS dediğin nedir yeğen önemli olan üniversite.
dostum sen yeni nesil matematik çözdün mü? ben yeni nesil matematik yapamıyorum o yüzden endişelerim biraz o yönde diğer derslerde sıkıntı yok amaŞimdiden çalışmayı doğru bulmuyorum ben de geçen sene (2020) girdim sınava ve insan ister istemez artık çalışmaktan bıkıyor sıkılıyor. Ben 8.i sınıfa geçtiğimde kendime dedim ki “1. Dönem , 2. Dönem hiç fark etmez deli gibi çalışacağım.” ama evdeki hesap çarşıya uymadı ilk dönem daha bitmeden salmaya başlamıştım. Günde 150 soru çözdüğüm aşırı nadirdir. Ama hedefim yüksekti ve derslerimi derste güzelce dinlediğim için 2 lik dilime girebildim. Yani sana kısaca demek isterim ki 7. Sınıfta derslerini güzelce dinlesen , notlarını alsan yeterlidir. (Ben 7 de 1 ek kaynak dahi bitirmemiştim zaten test çözmeyi de sevmezdim) 8 e geçtiğinde dişini sıkarsan güzel bir okula gidemeyeceğinden şüphem yok
Önerebileceğiniz bir kaynak kitabı var mı? ben şimdilik Tonguç, M+ kullanıyorum
Sana önerim maddi durumun yeterli ise konu anlatım ve testli kitap al kendine şimdilik. Günde yavaş yavaş 20-30 soru bile olsa çalış özellikle paragraf çalış. Bir disiplin oturt 8. Sınıfta ise bu soru sayını yükseltmen gerekiyor. Ben 2004 lüyüm ilk lgsye girdim. Güven bana korkulacak hiçbir şey yok. Korkup stres yaparak zaman geçirirsen boşa kendini yorarsın. 7. Sınıfta kendini kasmana gerek yok disiplinini oturt yeter 8 de üstüne koyar ve iyi bir yer kazanırsın İnşAllah.Merhaba abilerim ablalarım ben 7.sınıfa geçtim ve lgs hakkında düşünmeye başladım.Aslında bunu 6.sınıfta düşünmeye başlamıştım Coronavirüs çıkmasaydı planlarım vardı 2 yıl boyunca kaymeğin kurslarına gitmeyi çeşitli kitaplar çözmeyi hatta yaz tatilinde bile çalışmayı düşünüyordum.Ama maalesef Coronavirüs yüzünden planlarım alt üst oldu kurslar kapalı okul kursları desen okulda açık değil online derslere girmeye başlayınca biraz lgsye olan korkum yükseldi çünkü online olunca sınıf ortamı gibi olmuyor, sürekli dersden atıyor bazılarının mikrofonları açık garip garip sesler geliyor anlıyacağınız okul açılmayınca ben beceremiyorum gibi ama bazı derslerim iyi fen, türkçe, İngilizcem iyi ama 8.sınıfa geçtiğimde virüs geçmesse? diye düşünüyorum.... korkum baya büyük tavsiyeleriniz nelerdir?
Çalışana zor yok bende bu sene girmiştim Başlarda 100 soru ile sonlara doğru günde 500 soru ile kapattım yüzde 1 e girdimMerhaba abilerim ablalarım ben 7.sınıfa geçtim ve lgs hakkında düşünmeye başladım.Aslında bunu 6.sınıfta düşünmeye başlamıştım Coronavirüs çıkmasaydı planlarım vardı 2 yıl boyunca kaymeğin kurslarına gitmeyi çeşitli kitaplar çözmeyi hatta yaz tatilinde bile çalışmayı düşünüyordum.Ama maalesef Coronavirüs yüzünden planlarım alt üst oldu kurslar kapalı okul kursları desen okulda açık değil online derslere girmeye başlayınca biraz lgsye olan korkum yükseldi çünkü online olunca sınıf ortamı gibi olmuyor, sürekli dersden atıyor bazılarının mikrofonları açık garip garip sesler geliyor anlıyacağınız okul açılmayınca ben beceremiyorum gibi ama bazı derslerim iyi fen, türkçe, İngilizcem iyi ama 8.sınıfa geçtiğimde virüs geçmesse? diye düşünüyorum.... korkum baya büyük tavsiyeleriniz nelerdir?
Zaten temel için kitabım yoktu. Bütün kitaplarım yeni nesildi. Yeni nesil soruları yapabilmek için gerçekten de çok bol soru çözmelisinki ki MANTIĞINI anlayabilesin. İlk başlarda hep soru ÇÖZÜMLERİNİ ezberlemiştim ben de sonra denemelerimizde daha farklı soru tipleri karşımıza çıkınca da doğal olarak afallamıştım ve mantıklarını anlamaya, ezberlemeye başlamıştım. Zaten mantığını ezberledikten sonra ilk iki cümlede hangi tip soru olduğunu, nasıl çözüleceğini anlıyorsuno da önemli tabii
Mesaj otomatik birleştirildi:
dostum sen yeni nesil matematik çözdün mü? ben yeni nesil matematik yapamıyorum o yüzden endişelerim biraz o yönde diğer derslerde sıkıntı yok ama
bende zaten temel orta yeni nesil sorular olmak üzere kitap alacaktımZaten temel için kitabım yoktu. Bütün kitaplarım yeni nesildi. Yeni nesil soruları yapabilmek için gerçekten de çok bol soru çözmelisinki ki MANTIĞINI anlayabilesin. İlk başlarda hep soru ÇÖZÜMLERİNİ ezberlemiştim ben de sonra denemelerimizde daha farklı soru tipleri karşımıza çıkınca da doğal olarak afallamıştım ve mantıklarını anlamaya, ezberlemeye başlamıştım. Zaten mantığını ezberledikten sonra ilk iki cümlede hangi tip soru olduğunu, nasıl çözüleceğini anlıyorsun
Kitaplarım birkaç hafta önce geldi elbette takıldığım 10dk düşündüğüm sorular bile oluyor ama sonunda doğru yapıyorum (bazen yapamadıklarımda oluyor ) benim kitabım full yeni nesil değil ama en fazla 6 yanlış ya da 4 yanlış çıkabiliyor bazı sorularda dikkatli bakmıyorum galiba ama bu yanlışları da kapatacağım (mantık ezberlemek kısmında biraz kafam takıldı hangi tip soru derken biraz daha açıklayabilir misiniz?)Zaten temel için kitabım yoktu. Bütün kitaplarım yeni nesildi. Yeni nesil soruları yapabilmek için gerçekten de çok bol soru çözmelisinki ki MANTIĞINI anlayabilesin. İlk başlarda hep soru ÇÖZÜMLERİNİ ezberlemiştim ben de sonra denemelerimizde daha farklı soru tipleri karşımıza çıkınca da doğal olarak afallamıştım ve mantıklarını anlamaya, ezberlemeye başlamıştım. Zaten mantığını ezberledikten sonra ilk iki cümlede hangi tip soru olduğunu, nasıl çözüleceğini anlıyorsun
Lgs den değil, yks den kork. Lisenin üniverste sınavında çok etkisi olmuyor, son yıla hiçbirşey bilmeden girip ilk 5k ya girebilirsin doğru çalışmayla.Merhaba abilerim ablalarım ben 7.sınıfa geçtim ve lgs hakkında düşünmeye başladım.Aslında bunu 6.sınıfta düşünmeye başlamıştım Coronavirüs çıkmasaydı planlarım vardı 2 yıl boyunca kaymeğin kurslarına gitmeyi çeşitli kitaplar çözmeyi hatta yaz tatilinde bile çalışmayı düşünüyordum.Ama maalesef Coronavirüs yüzünden planlarım alt üst oldu kurslar kapalı okul kursları desen okulda açık değil online derslere girmeye başlayınca biraz lgsye olan korkum yükseldi çünkü online olunca sınıf ortamı gibi olmuyor, sürekli dersden atıyor bazılarının mikrofonları açık garip garip sesler geliyor anlıyacağınız okul açılmayınca ben beceremiyorum gibi ama bazı derslerim iyi fen, türkçe, İngilizcem iyi ama 8.sınıfa geçtiğimde virüs geçmesse? diye düşünüyorum.... korkum baya büyük tavsiyeleriniz nelerdir?