LGS ye 5 Gun kaldi Ama ben Henuz Calismadim

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
her anadolu iyimi sınavsız liselerin neredeyse tümü it kopuk çıkartıyor
Anadolu , Sosyal Bilimler , Meslek Lisesi hangisini okursan oku önemli olan içindeki çalışma isteği. Üniversite sınavı LGS gibi değil çok daha ciddi bir iş. Okuduğun okul evet etken ama senin içinde çalışma isteği yoksa en iyi okula bile gitsen faydası olmaz.

goktug05.06

Doçent
Reaksiyon puanı
121
Anadolu , Sosyal Bilimler , Meslek Lisesi hangisini okursan oku önemli olan içindeki çalışma isteği. Üniversite sınavı LGS gibi değil çok daha ciddi bir iş. Okuduğun okul evet etken ama senin içinde çalışma isteği yoksa en iyi okula bile gitsen faydası olmaz.
çalışma isteği fakat arkadaş ortamında önemli lisede

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
çalışma isteği fakat arkadaş ortamında önemli lisede
Ben meslek lisesi teknik programı mezunuyum. Her tipten kişi vardı okulda. Sen nasılsan arkadaş çevren öyle oluyor. 9. sınıfta sessiz sakin biri 12. sınıfta it kopuk çıkmıyor.

avlnch

Asistan
Reaksiyon puanı
183
Galatasaray dan çıkma ama kötü üniversiteye giden falan hiç görmedim şahsen.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Yanlış anlama ama bence sen gittiğin liseden biraz komplekslisin.
TYT 101 , AYT EA 67 net yaptığım için olabilir mesela. Henüz liseye geçen birisi lise mezunundan bilgili ilgin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

TYT 103 , AYT EA 87 net yaptığım için olabilir mesela. Henüz liseye geçen birisi lise mezunundan bilgili ilgin.
Yaptığım netler süper demiyorum Meslek lisesini küçümsüyorsunuz ya o açıdan.

avlnch

Asistan
Reaksiyon puanı
183
TYT 103 , AYT EA 67 net yaptığım için olabilir mesela. Henüz liseye geçen birisi lise mezunundan bilgili ilgin.

Yaptığım netler süper demiyorum Meslek lisesini küçümsüyorsunuz ya o açıdan.
Ben de şunu demek istiyorum. Örn: Ben Kabataş ı kazanmışım, doğal olrak zamanında çok çalışmış ve hırslı çalışmış birisiyim. Sonra da çalışma isteğimi kaybediyorum. Bu mümkün değil çünkü çevremdeki herkes benim rakibim oluyor bu da beni düşürmez, yükseltir. " Çevrenizdeki 5 arkadaşınızın ortalamasısınızdır."

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Ben deşunu demek istiyorum. Örn: Ben Kabataş ı kazanmışım, doğal olrak zamanında çok çalışmış ve hırslı çalışmış birisiyim. Sonra da çalışma isteğimi kaybediyorum. Bu mümkün değil çünkü çevremdeki herkes benim rakibim oluyor bu da beni düşürmez, yükseltir. " Çevrenizdeki 5 arkadaşınızın ortalamasısınızdır."
Arkadaş grubumdan 3 kişi mezuna kaldı. Tespitiniz sizin için geçerli bence.

avlnch

Asistan
Reaksiyon puanı
183
Arkadaş grubumdan 3 kişi mezuna kaldı. Tespitiniz sizin için geçerli bence.
1- Tespit benim değil.
2- Demk ki diğer arkadaşlarınızın ortalaması yüksekmiş.:)
3- 3/5 gibi bir mezuna kalma oranı da sizin dediğiniz meslek lisesinden ODTÜ ye oranının çok düşük olduğunun bir göstergesidir.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,872
Umudun kesilmesin @Resko. :) Hiç olmadı açık lise'ye yazılıp, çalışabildiğin kadar çalış. Çok fazla oyunlarla takılma ve düzenli bir program oluşturabilirsin. ;) Tanıdığım kişi Açık Liseyi bitirip, üniversiteye geçti mesela. Umudunu hemen kesme bence.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Selamlar, 5 gün kaldı çalışmadım diyen arkadaşın sonucu neymiş bulamadım ben. :)

Pardon şimdi buldum. Geçmiş olsun.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
1- Tespit benim değil.
2- Demk ki diğer arkadaşlarınızın ortalaması yüksekmiş.:)
3- 3/5 gibi bir mezuna kalma oranı da sizin dediğiniz meslek lisesinden ODTÜ ye oranının çok düşük olduğunun bir göstergesidir.
Mezuna kalanlar kazanamadığı için değil, sıralamasını yükseltmek için mezuna kaldı. Ek olarak tek benim arkadaş grubum girmiyor sınıfa okuldaki 12. sınıflar giriyor. Tartışmayı daha fazla uzatmayalım siz meslek liselerini kötülemeye devam edeceksiniz.

avlnch

Asistan
Reaksiyon puanı
183
Mezuna kalanlar kazanamadığı için değil, sıralamasını yükseltmek için mezuna kaldı. Ek olarak tek benim arkadaş grubum girmiyor sınıfa okuldaki 12. sınıflar giriyor. Tartışmayı daha fazla uzatmayalım siz meslek liselerini kötülemeye devam edeceksiniz.
Eski meslek liselerini asla kötülemem, çünkü aslında çok önemliydi eskiden bu liseler. Her işin ehlini çıkarıyorlardı ama artık bu da değişti, evet. Yeni meslek liseleri hiçbir yer kazanamayanların (neredeyse) gittiği bir yer haline geldi, o yüzden kötülüyorum ama eskisi böyle olmadığı için eski meslek liselerine laf etmem.

Selamlar, 5 gün kaldı çalışmadım diyen arkadaşın sonucu neymiş bulamadım ben. :)

Arkadaşlar lgs sonucum;

Merkezi sınav puanı : 245,5430
Genel yüzdelik birim : 66,03

İyimi ? ?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Eski meslek liselerini asla kötülemem, çünkü aslında çok önemliydi eskiden bu liseler. Her işin ehlini çıkarıyorlardı ama artık bu da değişti, evet. Yeni meslek liseleri hiçbir yer kazanamayanların (neredeyse) gittiği bir yer haline geldi, o yüzden kötülüyorum ama eskisi böyle olmadığı için eski meslek liselerine laf etmem.

Arkadaşlar lgs sonucum;

Merkezi sınav puanı : 245,5430
Genel yüzdelik birim : 66,03

İyimi ? ?
Çoğu meslek lisesi için evet haklısınız. Fakat bazıları cidden başarılı. Ben böyle deseniz size hak verirdim. Genelleme yaptığınız için söyledim kusura bakmayın.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Arkadaşlar %8'den yukarı hiçbir sonuç iyi olmuyor. %10'dan yukarısı zaten niteliksiz, adrese dayalı okullar oluyor. Kendinizi yormayın iyi mi iyi mi diye. Maalesef kötü.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Arkadaşlar %8'den yukarı hiçbir sonuç iyi olmuyor. %10'dan yukarısı zaten niteliksiz, adrese dayalı okullar oluyor. Kendinizi yormayın iyi mi iyi mi diye. Maalesef kötü.
Ben calısmadım pc oynadım 237 puan aldım calısan kuzenım 250 almıs cok garıp hahaah

Resko

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
28
Umudun kesilmesin @Resko. :) Hiç olmadı açık lise'ye yazılıp, çalışabildiğin kadar çalış. Çok fazla oyunlarla takılma ve düzenli bir program oluşturabilirsin. ;) Tanıdığım kişi Açık Liseyi bitirip, üniversiteye geçti mesela. Umudunu hemen kesme bence.

Allahtan umut kesilmez

tşkkrlr desteğiniz için :)

Ben 500 puan almaya meraklı değilim ne kötü puan ne de iyi puan istemiyorum orta düzey yeter bana
he iyi puan isterdim de kim olsa isterdi ama olmadıysa yapcak bişey yok benim puanım bence iyi gerisi umumda değil

Hocam bunlar daha o ortamı bilmedikleri için böyle konuşuyorlar bşvrn

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Okulların çoğu neredeyse sınavsız alıyor, bizim burada Anadolu lisesi bile sınavsız alıyor.
Hocam düz liselerin adını Anadolu lisesi yaptılar. O sınavla almayanlar düz lise

Okul ortamı daha önemli hocam. Ortam sizi içeri çeker.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Geçmiş olsun.İyi değil sonucun ama gene de tercih ederken araştır serseri tiplerin olduğu yerleri yazma zaten evine en yakın yere falan yerleşebiliyorsun artık eskisi gibi değil boşta falan kalınmıyor yani.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Arkdslr lgs ye 5 gün kaldı ben henüz çalışmadım

5 günde çok çalışmam lazim hiç olmasa bi kaç bişey çalışim diyorum ne önerirsiniz
5 gün için
Hocam yanlış anlamazsanız böyle olacağı belliydi. Zaten 5 günde bir şey öğrenemezdiniz. Ama oldu bitti. Sırada üniversite var. Önemli olan üniversiteye en iyi şekilde hazırlanabilmek.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Şu ana kadar sülalemde en kötü yapan yüzde 1 lik dilimde idi. Çocuğun ağlamaktan psikolojisi bozulmuştu. 1 senedir terapi görüyor. Seninkinin nasıl olduğuna buradan pay biç derim.

MaşaAllah o neymiş ya? Hacı sizin sülale normal değilmiş çocuğu öldürecen mi yazık? Komşunun çocuğu bile böyle bir sülaleye sahip değil az adil karşılaştırma yapalım:) Şaka bir yana herkes aynı olacak diye bir şey yok ha bu arkadaşımız çalışmamış temelide yok muhtemelen ileride çok sıkıntı çekeceği belli ama ders alıp güzelce çalışmaya başlamalı artık.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
MaşaAllah o neymiş ya? Hacı sizin sülale normal değilmiş çocuğu öldürecen mi yazık? Komşunun çocuğu bile böyle bir sülaleye sahip değil az adil karşılaştırma yapalım:) Şaka bir yana herkes aynı olacak diye bir şey yok ha bu arkadaşımız çalışmamış temelide yok muhtemelen ileride çok sıkıntı çekeceği belli ama ders alıp güzelce çalışmaya başlamalı artık.
Hocam ortaokulda çalışmayan lisede de çalışmıyor.

avlnch

Asistan
Reaksiyon puanı
183
Sülalem biraz bozuktur doğrusu.:) Haklısın, tabii ki de öyle.

Hocam ortaokulda çalışmayan lisede de çalışmıyor.
(Genelde)