LG, plazmada kontrast rekor kırdı

Bu konuyu okuyanlar

heygidin

Profesör
Katılım
7 Aralık 2007
Mesajlar
1,103
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
LG, plazmada kontrast rekor kırdı

MDcxMjA0%5Cres%5C2102_07120512030674.jpg


LG, gözler için seyir rahatlığı sağlayan yeni G Platform plazma TV panellerinde, 30.000:1 kontrast oranına ulaşarak bu alandaki yeni rekorun sahibi oldu.

LG, geliştirilmiş görüntü kalitesine sahip ‘G Platform’ plazma TV panellerinin tanıtımını yaptı. High Definition panelleri, mevcut panellerin iki katı yüksekliğinde kontrast oranına sahip ve gözler için azami seviyede rahatlık sağlıyor. LG’nin yeni HD (High Definition = Yüksek çözünürlük) ve Full HD plazma TV panellerinde 30,000:1 kontrast oranı bulunuyor. Bu rakam, mevcut en yüksek oran olan 15,000:1’in iki katını ifade ediyor.

YANSIMA YÜZDE 20 DAHA AZ

G Platform panelleri, yüzde 20 azaltılmış yansıma oranıyla, koyu siyah da dahil olmak üzere bütün renkleri gerçeğine uygun şekilde gösteriyor. Ekrandaki renkleri sadece siyah paneller kullanarak geliştirebilen mevcut teknolojiye karşılık LG, renk üretimini, panelin renk fosforlarını ve yalıtkan maddelerinien üst seviyeye taşıyarak gerçekleştirdi.

Bu panellerle üretilen TV’ler, göz rahatlığını azami düzeye taşıyan, ergonomik açıdan bilinçli ürünler olarak tanımlanıyor. G Platform, karşı sesleri ortadan kaldırıp, izleme ortamındaki parlaklığı ve kontrast oranını en iyi seviyeye çıkararak göz ve seyir yorgunluğunun önüne geçiyor.

AYNI ZAMANDA KULAK DOSTU

G Platform panelleri, göze olduğu kadar kulağa da hitap ediyor. İzleyicilerin, en ufak sesle, hatta fısıltıyla yapılan konuşmaları dahi duyabilmelerini sağlayan bu paneller aynı zamanda sanayinin en sessiz panelleri olma özelliğini de taşıyor.

G Platform panelleri, 32, 42 ve 50-inç HD modellerin yanı sıra 50 ve 60-inç full HD modellerinde de sunuluyor. Hem bütün HD modellerde hem de 50-inçlik full HD modelde, tek tarama teknolojisi yer alıyor. Ayrıca panellerin tamamında 100Hz’lik ekran tazeleme oranı mevcut. LG, 50Hz’lik standart orandan, 100HZ'e çıkarılan tazeleme oranının görüntüde meydana gelebilecek rahatsız edici bulanıklıkları ya da titremeleri ortadan kaldıracağını belirtti.

Kaynak
 

Son mesajlar

Üst