LG Optimus Black P970 2 GB (Çıktı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
tasarımı gerçekten çok güzel. ben satürn'de incelemeye gittiğimde batarya yok sandım ilk başta. ağırlık yok gibiydi çünkü.
optimus black'in hızı beni de kendisine hayran bırakmıştı. iphone ile karşılaştırma yaptığımda hiç bir eksiği olmadığını gördüm bizzat.
nova display konusunda ben de aynı hataya düşmüştüm. parlaklık farkı pek yok gibi geldi bana ama ürünü bana tanıtan satış görevlisi elindeki feneri yakıp optimus'a tutunca ekran parlaklığı dahada çılgın bir hal aldı :)
g-key tulu bence tek elle kontrol açısından oldukça avantajlı bir özellik.
ön kamerayı ben de denedim orada. cihazın ekranında iyi görünüyordu fakat bilgisayara aktarılmış görüntüsünü ben de merak ediyorum.
kalite konusunda gelince. gerçekten ele alınca farkediliyor ne derece kaliteli olduğu. bir de daha önce lg kullanan arkadaşlarımın sıkıntı yaşamaması güven duymamı sağlıyor.
wifi direct özelliğinden faydalanmak için aynı özelliği taşıyan başka bir smartphone yada bilgisayar olmalı. düşüncenizde haklısınız.

çok teşekkür ederim optimus black'in bilgileri için... ön kameradan yaptığınız çekimleride görmek istiyorum. bir de ben birşey duydum doğrumu acaba? google da sesli arama yapılabiliyormuş.. bu doğrumu?
ayrıca google marketten oyun ve uygulamalar ücretsiz indiriliyormuş.. indirdiniz mi? gerçekten ücretsiz mi?
çok soru sorarak sizi sıkmak istemem ama ben bir telefon aldım mı uzun yıllar kullanmak isterim... o yüzden kaliteli bir telefon olmasını isterim...

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
arkadaşlar telefon bende kurcalıyorum :D sizlere bilgilerimi aktarıyorum konuyu takipteyim sormak istediklerinizi sora bilirsiniz optimus black hakkında.

---------- Post added at 15:04 ---------- Previous post was at 15:00 ----------

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ancak bir türlü laptopumdan bağlantı sağlayamadım ; laptop wifi de cihazı modem olarak görüyor tıkladıgında pw ile giriş yapıyor bağlantı kuruldu yazıyor ancak o üçgen şeklindeki sarı imleç sürekli orda ; yani internet bağlantısı yok yazıyor.
Bazı arkadaşlar 3g yi açıp kapatın sürekli demiş bir şekilde ip alıyor demişler ama bilemiyorum.

Birde sosyal ağlar konusunda sıkıntı var aslında ; wifi ile bağantı kurduğunda dahi face , twit vs gibi sosyal ağlarda bildirimleri çok geç alıyor.
Daha önce ipod touch 3g ile sosyal ağlarda bu kadar problem çekmiyordum.

Aslında önemsenicek bir konu değil o kadarda sıkıntı yaratmıyor.

Hocam açıkcası ben laptopla bağlantı sağlama olayını yapmadım ama
bu akşam yada yarım akşam deneme şansım olucak çünkü benim telefonda netim yok :) test ederim onuda nedir nasıl olur kurcalarım :) ama sosyal paylaşım sitelerinde bende bildirimler geç gelmiyor anında geliyor :S

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar telefon bende kurcalıyorum :D sizlere bilgilerimi aktarıyorum konuyu takipteyim sormak istediklerinizi sora bilirsiniz optimus black hakkında.

---------- Post added at 15:04 ---------- Previous post was at 15:00 ----------

Hocam açıkcası ben laptopla bağlantı sağlama olayını yapmadım ama
bu akşam yada yarım akşam deneme şansım olucak çünkü benim telefonda netim yok :) test ederim onuda nedir nasıl olur kurcalarım :) ama sosyal paylaşım sitelerinde bende bildirimler geç gelmiyor anında geliyor :S

yaaa ben demin yanlış yapmışım.... dalgınlığıma verin... size soracağıma [MENTION=144369]blackmamba07[/MENTION] arkadaşa sormuşum... tekrardan size soruyorum...

çok teşekkür ederim optimus black'in bilgileri için... ön kameradan yaptığınız çekimleride görmek istiyorum. bir de ben birşey duydum doğrumu acaba? google da sesli arama yapılabiliyormuş.. bu doğrumu?
ayrıca google marketten oyun ve uygulamalar ücretsiz indiriliyormuş.. indirdiniz mi? gerçekten ücretsiz mi?
çok soru sorarak sizi sıkmak istemem ama ben bir telefon aldım mı uzun yıllar kullanmak isterim... o yüzden kaliteli bir telefon olmasını isterim...

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@angel75 yanlış alıntı oldu sanırım. ben sadece test ettim optimus black'i. şu anda almış değilim ondan dolayı ön kamera çekimi yapamam. çok isterdim ama malesef şu anda imkansız :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
yaaa ben demin yanlış yapmışım.... dalgınlığıma verin... size soracağıma @blackmamba07 arkadaşa sormuşum... tekrardan size soruyorum...

Ön kameradan yapmış olduğum bir kaç çekim var, fakat onları koymadım :) ama başka çekip paylaşıcam sizlere ama dün akşam küçükçekmece sahilini çektim onu paylaşabilirim arka kamerasıyla.

ha evet onuda ilk akşam dikkatimi çekti, google 'da sesli arama yaptırabiliyorsunuz,sorunsuz çalışıyor :) hatta arkadaşıma denettirdim, arkadaşım trabzonsporlu bu arada doğal olarak trabzonspor , yattara yada başka birşey demesini beklersiniz :) arkadaşım Fenerbahçe dedi :D yıkıldığımız an oldu :)

evet gmail üyeliğinizle google marketten uygulama ve oyunları ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz, genel olarak diyorum neredeyse hepsi ücretsiz. bu iyi haber :)

açıkcası ekran parlaklığı bakımından da kaliteli, smartphone almak istiyorsanız tavsiye edebileceğim ürünler arasında , lakin diğer ürünleri kurcalamadım ama bu optimus black çok dikkatimi çekti merak ettim.. ürün tasarım olarak hoş, zarif bir ürün, varlığı yokluğu belli değil zatenağırlık bakımından 109 gr çok hafif anlıyacağınız :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hmm. optimus black'ın sesli arama olayından haberim yoktu. araştırdıkça ekstra özellikleri özellikleri çıkıyor. dolu dolu smartphone maşallah :)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Ön kameradan yapmış olduğum bir kaç çekim var, fakat onları koymadım :) ama başka çekip paylaşıcam sizlere ama dün akşam küçükçekmece sahilini çektim onu paylaşabilirim arka kamerasıyla.

ha evet onuda ilk akşam dikkatimi çekti, google 'da sesli arama yaptırabiliyorsunuz,sorunsuz çalışıyor :) hatta arkadaşıma denettirdim, arkadaşım trabzonsporlu bu arada doğal olarak trabzonspor , yattara yada başka birşey demesini beklersiniz :) arkadaşım Fenerbahçe dedi :D yıkıldığımız an oldu :)

evet gmail üyeliğinizle google marketten uygulama ve oyunları ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz, genel olarak diyorum neredeyse hepsi ücretsiz. bu iyi haber :)

açıkcası ekran parlaklığı bakımından da kaliteli, smartphone almak istiyorsanız tavsiye edebileceğim ürünler arasında , lakin diğer ürünleri kurcalamadım ama bu optimus black çok dikkatimi çekti merak ettim.. ürün tasarım olarak hoş, zarif bir ürün, varlığı yokluğu belli değil zatenağırlık bakımından 109 gr çok hafif anlıyacağınız :)

ağırlık 109gr... hah ben artık boyuna çantam çok hafif telefonu almayı unuttum sanırım diyip çantama bakarım... :)
her fotoğrafınızı bekliyoruz... genel olarak kamera çekimlerini beğendim... ama ön kamerayı hala merak ediyorum.. bir de keşke bir video yükleseniz... donma falan oluyormu bir baksak

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
ciddi anlamda varmı yok mu diye bir kuşkuya düşüyorsunuz :) benim telefonum biraz ağır normalde :D bunu kullanınca epey bir fark etti :)

ön kamera ve arka kameradan yapılan çekimlerden bir kaçtane örnek atayım sizlere, akşamada video çekerim :)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
ciddi anlamda varmı yok mu diye bir kuşkuya düşüyorsunuz :) benim telefonum biraz ağır normalde :D bunu kullanınca epey bir fark etti :)

ön kamera ve arka kameradan yapılan çekimlerden bir kaçtane örnek atayım sizlere, akşamada video çekerim :)

atarsanız şahsen ben çok sevinirim... ön kamerayı merak ediyorum ciddi anlamda.. bu arada ön kameranın 2mp olmasını dünyada ilk çıkaran lg dimi?

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Ön Kamera :

Duvarda gördüğünüz, tamamiyle el yapımı bir işlemedir, ve hapisanede yapılmıştır... manevi değeride çok yüksektir....

(Çekerken Titremişim :)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Arka kamera :

Gece Flashlı Çekim :D (canınız çekmez umarım )

Buda Gece flashsız çekim Ay ışığında :)

Bu arada Yorumunuzu gördümde evet ön kamerayı ilk çıkartan lg firmasıymış, doğru biliyorsunuz.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
süper ne kadar net. özellikle ön kameranın çekimi gerçekten iyi hiçte 2mp gibi değil yani. bu arada ters fb amblemi ve sahanda sucuk favorim :) yuvarlak kesseydin daha iyi olurdu gerçi ..içi pişmez :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
süper ne kadar net. özellikle ön kameranın çekimi gerçekten iyi hiçte 2mp gibi değil yani. bu arada ters fb amblemi ve sahanda sucuk favorim :) yuvarlak kesseydin daha iyi olurdu gerçi ..içi pişmez :)

nasıl yani 2mp gibi değil ? kötü manadamı ...

Kötü manada diyorsanız, bence gayet net açıkcası , tabiki sizin takdiriniz oda :)

FB amblemi ters oldu ön kamerayı bir türlü ayarlıyamadım :D çekene kadar canım çıktı duvarda olan birşey bir yandan görmeye çalışıyorum felan :) titrememeye çalışıyorum derken o kadarcık çıktı idare et artık :)

ama sucuk olayına laf atma :D neden diye sormuşsun gibi davranayım :) bizde sucuk pişirmede üstümüze yoktur :D yuvarlak kesince hemen kuruyorlar ama bu şekilde kıvamında oluyor ;)

neyse toparlıyorum konuyu fazla dağıtmıyayım diyecemde tahmin ettim böyle birşey olacağını :D

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
çok teşekkürler fotoğraflar için... optimus black'in kameraları gerçekten iyiymiş.... Özellikle FB örtüye bayıldım... Sanırım FENERBAHÇELİ olduğum için :) sucuklara yorum yapamayacağım çok güldüm :) ön kameradan fotoğraflar böyle ise görüntülü konuşma müthiş olacaktır...

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
nasıl yani 2mp gibi değil ? kötü manadamı ...

Kötü manada diyorsanız, bence gayet net açıkcası , tabiki sizin takdiriniz oda :)

FB amblemi ters oldu ön kamerayı bir türlü ayarlıyamadım :D çekene kadar canım çıktı duvarda olan birşey bir yandan görmeye çalışıyorum felan :) titrememeye çalışıyorum derken o kadarcık çıktı idare et artık :)

ama sucuk olayına laf atma :D neden diye sormuşsun gibi davranayım :) bizde sucuk pişirmede üstümüze yoktur :D yuvarlak kesince hemen kuruyorlar ama bu şekilde kıvamında oluyor ;)

neyse toparlıyorum konuyu fazla dağıtmıyayım diyecemde tahmin ettim böyle birşey olacağını :D

hahahha yemek tarifi sayfasına dönmeden cevap hakkımı kullanmak istiyorum. Hayır 2 mp değil gibi derken çok daha net, canlı ve güzel bir çekim olduğu için söyledim. mesela benim telefonum 5 mp ama maalesef çok kötü bir görüntüsü var... gün ışığında bile titrek ve flu çekimler yapıyor...odaklanma sorunu da cabası. eleştirim iyi yöndeydi.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ön kamera gayet iyi. kendimizi çekmek için eziyet çekmeyeceğiz demektir bu :) bu arada ayıptır yaa sucuk koyulur mu buraya acıktım yaa. vallahi kokusu geldi burnuma :S

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
arkadaşım kusura bakma ya :S inan isteyerek olmadı :D gece çektiğim resimlerin arasında :S ramazanda feshaneye gel ısmarlıyayım :d

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
valla bu teklif senin batmana neden olabilir. söz konusu sucuk, pastırma gibi pek de sağlıklı sayılmayan besin maddeleri olunca öğütücüye dönüşebiliyorum çünkü :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
senin canın sağolsun ! üstadım ne demek... :)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bugün LG Optimus Black, Samsung Galaxy i9003, Samsung Galaxy S2, iPhone 4, Nokia N8, Nokia E7 ve Nokia C7 yi uzun süre bayaği bir detaylı şekilde inceledim.Nokia'lar hariç diğer modellerin hepsinin ekranı muhteşem.Özellikle Samsung GS2 nin Super Amoled Plus ekranı ve i9003'ün Super Clear Display Lcd'si gayet iyiydi.Lg Optimus Black'in Nova Display ekranı kendine has ayrı bir duruşu vardı.Yani hepsinin ekranı çok iyiydi.

Dokunmatik olarak hepsinin dokunmatiği çok iyi.Fark yok diyebilirim.Hepsi gayet akıcı.

Kamera olarak LG Optimus Black hariç diğer telefonların hepsının kamerası çok kalıtelı.Heleki Samsung Galaxy S2 kusursuz bir kameraya sahip.GS2'yi elime alınca işte budur dedim.Gerçekten bu sefer yapmışlar dedim.Sonrasında i9003 te kamerası cok iyi ve Nokia'larında.iPhone'u söylemeye gerek duymuorum zaten kalıtesi ortada onun.Ama LG Optimus Black'in kamerası gerçekten beni üzdü.Böyle olmaması gerekiyodu.Kamerası vasat diyebilirim.Bir türlü anlam veremedim.Uzun süre kamera ayarlarını kurcaladım, uğraştım, çözünürlük ayarlarını herşeyi maximum şekilde ayarladım ama hala aynı vasatlıktaydı.Anlam veremedim bir türlü neden böyle bir telefona böyle bir kamera koymuşlar diye.Hele video kalitesi berbat.720p 30 fps video kaydı yapıyor güya ancak video sanki buğulu bir camın arkasından çekiliyor gibi(kamera camını herşeyi sildim o konuda rahat olun).Çok fluu ve bulanık bir video çekim kalitesi var.Çekim yaparkende ara ara takılmalar yapıyor.Buda dikkatimden kaçmadı.

Diğer özelliklerde bir sorun yok.Bütün telefonlarda genel olarak çok iyi ve kaliteli ürünler.LG Optimus Black ve Samsung'lar arasında bir seçim yapma aşamasındayım ve LG'nin kamerası yüzünden bütün dengeler alt üst oldu.Yardımcı olun !

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arkadaşım emin misin optimus black'in kamerasını incelediğinden. başka bir smartphone denemiş olmayasın. çünkü her yerde kamera kalitesinin iyi olduğu söyleniyor kaldı ki burada fotoğraflar paylaşıldı. bana göre öyle kötü denilecek birşey yok. gayet net fotoğraflar. hatta ön kamera ile çekilen fotoğraflar bile gayet net. sonuç olarak fotoğraf makinası değil smartphone alıyoruz. 5mp kamerası var ve piyasadaki çoğu 8mp kameralı cihazdan çok daha iyi çekim yapıyor. herşey ortada. bunları fiyatı ile de kıyaslayınca ortaya uygun fiyata ne yapılabilirse en iyisi çıkıyor.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION] gerçekten optimus black'in kamerası için bunları demene şaşırdım.. Bence şansına böyle bir telefona düşmüş.. çünkü araştırırsan herkes kameranın kalitesinden bahsediyor. hatta ben ön kameradan yapılan çekimleride gördüm inanılmaz beğendim..

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
[video=youtube;XuA_00lToHw]http://www.youtube.com/watch?v=XuA_00lToHw[/video]

Öncelikle konuya hemen giriş yapayım şu videoyla istedim,
Optimus black'i şuanda bende kullanıyorum , kendim kayıt yapmadım ama senin yerden yere vurduğun kadar olduğunu düşünmüyorum açıkcası, çektiğim fotoğraflar felan konunun içerisindede mevcut, i videoada çekerim sizde görürsünüz, aynı zamanda 2 mp ön kamerayada sahip bir telefon tutupta arka kamerasının kötü olacağı kanısına varılmasıda çok ilginç geldi..

video çekip sizlerle bende paylaşırım arkadaşlar siz karar verirsiniz ;)

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
bu videoyu kendim çektim gayette güzel çekimi

[video=youtube;-dwPZ2OiWFs]http://www.youtube.com/watch?v=-dwPZ2OiWFs[/video]

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=64502]cengaver51[/MENTION] teşekkürler video için.. optimus black'in kamerasının ne kadar kaliteli olduğunu gayet net görebiliyoruz. ön kameradan fotoğraf çekimi gördük ama bir de video görsek çok iyi olur :)

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
görüntü süper çok net... zaten optimus black ister arka isterse ön kamerasıyla olsun çok net çekimler yapıyor. 2 mp ön kamera bile çoğu telefonun kamerasından çok daha iyi bir performans sergiliyor.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Açıkcası o kadarda kötümsercek bir video kamerası yok olduğunu hep beraber gördük, gayet net ve pürüssüz fluu felan da yok, hatta bir ara yavaş yavaş kamerasyı çevirmeyip hızlıda geçiş yapmış, o anlarda bile karelenme yada fluu söz konusu olmamış... olmamasıda lazımdı zaten ;)
[MENTION=64502]cengaver51[/MENTION] teşekkürler paylaşımın için

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
@cengaver51 teşekkürler video için.. optimus black'in kamerasının ne kadar kaliteli olduğunu gayet net görebiliyoruz. ön kameradan fotoğraf çekimi gördük ama bir de video görsek çok iyi olur :)

çekim ön kamera ile yaptım eklicem en kısa zamand azaten merak etmeyın

---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:37 ----------

Açıkcası o kadarda kötümsercek bir video kamerası yok olduğunu hep beraber gördük, gayet net ve pürüssüz fluu felan da yok, hatta bir ara yavaş yavaş kamerasyı çevirmeyip hızlıda geçiş yapmış, o anlarda bile karelenme yada fluu söz konusu olmamış... olmamasıda lazımdı zaten ;)
@cengaver51 teşekkürler paylaşımın için

sende sağol :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ön kamera ile video çekim kalitesinin de fotoğraf kalitesinden aşağı olmayacağını düşünüyorum. buram buram kalite kokuyor optimus black'in arka kamera ile video çekiminde. her şey gayet net. takılma yok bulanıklık yok. resim de ortada video da. iyi olana kötü demek nedendir acaba? yok arkadaş bu videolar da kötü beni kesmedi diyorsanız o zaman gidip 1500 tl vererek profesyonel bir fotoğraf makinesi ya da video kayıt cihazı almanızı tavsiye ederim. çünkü optimus black bir smartphone modelinin yapabileceği her şeyi en iyi şekilde yapıyor.