LG Optimus Black P970 2 GB (Çıktı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metebyr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben 2 telefon arasında kaldım.. vodafonelu biri olarak htc nin wildfire S telefonu fena değil gibi duruyor.. bir de turkcell kampanya yapmış lg optimus black için.. 12 ay x79 tl.. 250 mb interneti de var.. acaba diyorum telefonu gidip dışarıdan mı alsam yaklaşık 900 tl.. yoksa wildfire S mi alsam vodafone kampanyasından.. yoksa turkcell e mi geçip 12x79tl versem karar veremedim.. lgye telefon konusunda pek güvenemiyorum açıkcası.. sizin düşünceleriniz nedir..

lgye güvenmiyorum falan deme çok ayıp :D adamlar lcd teknolojisini bulmuş ayrıca iphone 4 ün retina ekranını da lg yapıyor. kendine de nova ekran diye super amoledden daha iyi bir ekran yapmış. telefon neden ucuz bilmiyorum ama 1500 lira fiyatı olsaydı kimse garipsemezdi emin ol. mesela motoroloda lg gibi türkiye pazarına pek girmiyor ama adamların bir telefonları var görsen oy oy oy dersin. atrix 4g diye birşey yapmışlardı tuş kilidini açma butonu parmak izi okuyordu parmak izi haritanı da ekranda gösteriyor. telefon 2010 da çıktı ama hala yok türkiyede. lg ve motorola pek girmiyor türkiye pazarına fakat emin ol lg çok kaliteli. bu fiyata bu özellikler zor bulunur. haziran başında aldım daha 1 şikayetim olmadı daha pahalı telefon alanlarla benim gibi dalga geçebilirsin mesela n8 falana :D

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
optimus 3d black'e göre daha fazla fiyatla gelir diye düşünüyorum.. ben o parayı biriktirene kadar daha iyi modeller çıkar.. siz black'mi kullanıyorsunuz vladislav? aldım mı uzun süre kullanacağım bir telefon almak istiyorum...
Optimus 3D donanım güc olarak Samsung Galaxy S2 den daha iyi görünüyor. Yurtdışında fiyatı S2 den daha ucuz. Henüz LG getirmediği için başka yollardan gelenler 1500-2000 TL arası satılıyor. Ucuz bulabilirsem bende Optimus 3d yada yada SGS2 alacağım. Bi ihtimal Motorola Atrix 4G.

35415.png

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
telefon neden ucuz bilmiyorum ama 1500 lira fiyatı olsaydı kimse garipsemezdi emin ol.

Samsung'un yapamadığını yapıyor. LG sağlam bir şekilde ekran satıyor ve telefon için fiyatını yüksek tutmak zorunda kalmıyor galiba.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
türkiye şartlarına uygun fiyatlar kullanmasından olsa gerek , bizde ön yargı vardır ya.. ucuz etin yahnisi hesabı :) ondan endişelerimiz oluyor aslında , ön yargılı olmasak farkı gözle görücez.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Optimus 3D donanım güc olarak Samsung Galaxy S2 den daha iyi görünüyor. Yurtdışında fiyatı S2 den daha ucuz. Henüz LG getirmediği için başka yollardan gelenler 1500-2000 TL arası satılıyor. Ucuz bulabilirsem bende Optimus 3d yada yada SGS2 alacağım. Bi ihtimal Motorola Atrix 4G.

35415.png

Bak bu iyi bilgi işte.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
paylaşım için teşekkürler... bende optimus 3d'yi çok merak ediyorum. optimus black'in kalitesini gördükten sonra sanırım eğer fiyat olarakta uygun olursa onu tercih edebilirim

yetti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu aldım bende gayet guzel bi cihaz.
Ama bir kaç takıldıgım nokta var ; telefonu modem olarak gosterıp nete laptoptan girmeyi denediğimde lap top bağlanıyor ancak internet yok uyarısıyla karşılaşıyorum.
Sayfa açmayı denediğimde dns lerle ılgılı bir problem gözüküyor.Yapamadım.

2. olarak araçta sesle komut vs. gibi özellikleri nasıl kullanacağız ; ekranda araç modu var ancak internet bağlantısı gerektiriyor sanırım.Çözemedim

Yardımcı olursanız seviirim.

brk.trk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zannedersem bunun birde Beyaz modeli çıkmış İngiltere'de.. Turkiye'ye de gelir mi? Aslında Optimus Black'tan çok Optimus 3D'yi merak ediyorum. iPhone beyaz kullanıyorum ama Optimus 3D (kullanılan işletim sistemi Android 2.2 Froyo biraz daha gelişirse) iPhone 4'ü biraz sallar sanki:p 3 Boyutlu video kaydı felan :)

bi arkadaşım mezuniyet hediyesi aldırtacakmış kendine o bana söylemişti bunu merak ettim açıkcası iyice :D yurtdışında bir de 700 dolar gibi fiyata satılıyor :s geçen baya bi tartıştık kendisiyle bu konuda da diyo çift çekirdek felan yok 3D foto video kaydı nova display felan bişeyler anlattı durdu :)

Aline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben de samsung galaxy mi 3D mi derken aldım Optimus Black:) Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim :):)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Telefonu aldım bende gayet guzel bi cihaz.
Ama bir kaç takıldıgım nokta var ; telefonu modem olarak gosterıp nete laptoptan girmeyi denediğimde lap top bağlanıyor ancak internet yok uyarısıyla karşılaşıyorum.
Sayfa açmayı denediğimde dns lerle ılgılı bir problem gözüküyor.Yapamadım.

2. olarak araçta sesle komut vs. gibi özellikleri nasıl kullanacağız ; ekranda araç modu var ancak internet bağlantısı gerektiriyor sanırım.Çözemedim

Yardımcı olursanız seviirim.

Öncelikle dns hatası aldığınız konuda yardımcı olmaya siz internete bağlanırken proxy felan kullanıyorsanız proxy i iptal etmenizi tavsiye edeceğim...

sesle komut kısmınıda bir şekilde öğrenip size aktarmaya çalışacağım.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Akıcılık olarak soru sormanız hata olmuş :) sonuç itibariyle android 2.2 işletim sistemine sahip bir smartphoneden bahsediyoruz...
ama gönlünüzün rahatlıkla kabulleneceği bir telefon olduğunu sizlere söyliyebilirim, dokunmatik olarakta ciddi anlamda hassas ve hoş bir telefon tavsiye ederim alıcak arkadaşlara.

brk.trk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Akıcılık olarak soru sormanız hata olmuş :) sonuç itibariyle android 2.2 işletim sistemine sahip bir smartphoneden bahsediyoruz...
ama gönlünüzün rahatlıkla kabulleneceği bir telefon olduğunu sizlere söyliyebilirim, dokunmatik olarakta ciddi anlamda hassas ve hoş bir telefon tavsiye ederim alıcak arkadaşlara.
evet yorumlarda özellikle nova display oalyı ve dokunmatiğine vurgu yapılmış internetten.birde android 2.2 froyo 2.3 versiyonu yükseltmesi çıkacakmış belirli bi tarih var mı? birde güncelleme çıktıktan sonra cihazlar güncellenmiş olarak mı gelir elimize yoksa 2.2 froyo versiyonu ile mi?

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Güncelleme tarih olaraktan malesef verilen tarih eylül ayı oldu :S üzülerek söylüyorum... ki eylül ayından sonra çıkıcak olan optimus black'ler tahminen android 2.2 değilde 2.3 olarka çıkar diye düşünüyorum, çünkü alan kişi bir daha güncellemeyle felan uğraşması pek iyi olmaz diye düşünüyorum.

Aline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Akıcılığı ne alemde onu çok merak ediyorum optimus black'ta :s menü geçişleri felan seri mi?

akıcılığı güzel arkadaşın da dediği gibi android 2.2 olan bir smartphone optimus black:) ama şöyle söyleyeyim g-key tuşuyla ekrana dokunarak kirletmek yerine tek tuşla rahat rahat geçiş yapabiliyorsunuz:)

brk.trk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
akıcılığı güzel arkadaşın da dediği gibi android 2.2 olan bir smartphone optimus black:) ama şöyle söyleyeyim g-key tuşuyla ekrana dokunarak kirletmek yerine tek tuşla rahat rahat geçiş yapabiliyorsunuz:)

g-key ne yaw :P fazla cahilim sanırım optimus black hakkında o kadar araştırmama rağmen 2 3 gündür :D

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Dün arkadaşımdan telefonunu istedim ve bu akşam elimde olucak :D kısa süreliğinede olsa bende kalıcak ama olsun :D sizlere her konu hakkında elimden geldiğinde yardımcı olmak istedim ;) biraz kurcalayınca sizlere fikirlerimi ve bilgilerimi sunarım arkadaşlar :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
g-key bildiğim kadarıyla menü geçişlerini, fotoğraf geçiş ve değişik açılardan izleme olanağı sunan bir fonksiyonu optimus black'ın. hem arkadaşın dediği gibi ekranı kirletmemek hem de tek elle kontrolü kolaylaştırmak amacıyla yapılmış sanırım.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Dün arkadaşımdan telefonunu istedim ve bu akşam elimde olucak :D kısa süreliğinede olsa bende kalıcak ama olsun :D sizlere her konu hakkında elimden geldiğinde yardımcı olmak istedim ;) biraz kurcalayınca sizlere fikirlerimi ve bilgilerimi sunarım arkadaşlar :)

gerçekten süper olur arkadaşım.. bize tüm artılarını eksilerini bildir lütfen... sonuçta sen ve senin gibiler sayesinde telefon seçimimizi yapacağız...
benim sizden ricam var özellikle.. yaparsanız sevinirim.. güneşte ekran görüntüsü alarak bizlere nova display teknolojisinin gerçekliliğini gösterir misiniz?
bir de ön kameradan resim istiyorum.. birde görüntülü konuşma yapmanız mümkünse konuşma yapmanızı isteyecektim...
çok şey mi istedim :)
wi-fi direct nasıl ? bir de ona bakar mısınız? ooo bende soru bitmezmiş yaaa :)

brk.trk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
g-key bildiğim kadarıyla menü geçişlerini, fotoğraf geçiş ve değişik açılardan izleme olanağı sunan bir fonksiyonu optimus black'ın. hem arkadaşın dediği gibi ekranı kirletmemek hem de tek elle kontrolü kolaylaştırmak amacıyla yapılmış sanırım.
anladım hocam :) [MENTION=138307]technomind[/MENTION] arkadaşımda optimus black'ı inceleyip detaylı bilgilendirirse bizi bu g-key'in nasıl kullanıldığına dair çok güzel olur.. he bide güneş altında şu nova display'ı deneyebilcekmisin hocam zahmet olmazsa yaw :))

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Turkcelli ararım internet ayarlarını alırım :D ön kamerayla birisiyle görüşürüm kısmetse :D valla maşallah bir dünya soru sormuşşsunuz hangisinin altından nasıl çıkıcam diye düşündüm bir an :D wifi-direct adı üstünde direct = direk bağlantı ahah :D

pc nize daha hızlı erişim sağlar ;)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
wi-fi direct i biliyorumda yani hızlımı değil mi? ne biliyim veri gönderimi kopuyor mu falan filan demek istemiştim :D

yetti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle dns hatası aldığınız konuda yardımcı olmaya siz internete bağlanırken proxy felan kullanıyorsanız proxy i iptal etmenizi tavsiye edeceğim...

sesle komut kısmınıda bir şekilde öğrenip size aktarmaya çalışacağım.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ancak bir türlü laptopumdan bağlantı sağlayamadım ; laptop wifi de cihazı modem olarak görüyor tıkladıgında pw ile giriş yapıyor bağlantı kuruldu yazıyor ancak o üçgen şeklindeki sarı imleç sürekli orda ; yani internet bağlantısı yok yazıyor.
Bazı arkadaşlar 3g yi açıp kapatın sürekli demiş bir şekilde ip alıyor demişler ama bilemiyorum.

Birde sosyal ağlar konusunda sıkıntı var aslında ; wifi ile bağantı kurduğunda dahi face , twit vs gibi sosyal ağlarda bildirimleri çok geç alıyor.
Daha önce ipod touch 3g ile sosyal ağlarda bu kadar problem çekmiyordum.

Aslında önemsenicek bir konu değil o kadarda sıkıntı yaratmıyor.

brk.trk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdi bende wifi direct sorucam nedir diye de cahil olduğumu çaktırmıyım bu konuda en iyisi :P

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ancak bir türlü laptopumdan bağlantı sağlayamadım ; laptop wifi de cihazı modem olarak görüyor tıkladıgında pw ile giriş yapıyor bağlantı kuruldu yazıyor ancak o üçgen şeklindeki sarı imleç sürekli orda ; yani internet bağlantısı yok yazıyor.
Bazı arkadaşlar 3g yi açıp kapatın sürekli demiş bir şekilde ip alıyor demişler ama bilemiyorum.

Birde sosyal ağlar konusunda sıkıntı var aslında ; wifi ile bağantı kurduğunda dahi face , twit vs gibi sosyal ağlarda bildirimleri çok geç alıyor.

Kısmetse ben bu akşam arkadaşımdan alırsam optimus black 'i deneme şansım olur sizede bilgi veririm bu konu hakkında.. :)

brk.trk

Asistan
Reaksiyon puanı
0

bence de hocam internet ile alakalı sıkıntılar olabilir. yada cihazda var ise interneti kullanan başka programlar onlardan dolayıda olabilir diye düşünüyorum. benim ip4 te aynı şekildeydi restore attıktan sonra kendine geldi tekrar :) olmadı yazılımını tekrar kur, belki onunla alakalı bir sıkıntı vardır. bende yazılımsaldı sıkıntı çunki

---------- Post added at 14:39 ---------- Previous post was at 14:37 ----------

Kısmetse ben bu akşam arkadaşımdan alırsam optimus black 'i deneme şansım olur sizede bilgi veririm bu konu hakkında.. :)

teşekkürler hocam şimdiden :) en kısa zamanda bekliyoruz optimus black hakkında senin görüşlerini :)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=138307]technomind[/MENTION]; aldınızmı arkadaşınızda optimus black'i? aldıysanız
1- tasarımı nasıl buldunuz? size göre yani..
2- menüler arası geçiş hızı nasıl?
3- gece ekran parlaklığı en üst seviyede iken gözleri çok alıyor diyorlar doğru mu? o kadar parlak mı yani?
4- nova display teknolojisi denildiği kadar var mı?
5- siz kesin g-key tuşu ile oynamışsınızdır.. kolaylık sağlıyor mu?
6- şarj durumu nasıl?
7- ön kameradan çekim yaptınız mı? nasıl iyi mi?
8- telefon sizce kaliteli duruyormu?
9- wi-fi directi kullandınız mı?
10- almak isteyenlere tavsiye edermisiniz?
11- en iyi smartphone adayı dermisiniz?

sizin cevaplarınız üzerine ben iyice almayı düşüneceğim..

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
@technomind ; aldınızmı arkadaşınızda optimus black'i? aldıysanız
1- tasarımı nasıl buldunuz? size göre yani..
2- menüler arası geçiş hızı nasıl?
3- gece ekran parlaklığı en üst seviyede iken gözleri çok alıyor diyorlar doğru mu? o kadar parlak mı yani?
4- nova display teknolojisi denildiği kadar var mı?
5- siz kesin g-key tuşu ile oynamışsınızdır.. kolaylık sağlıyor mu?
6- şarj durumu nasıl?
7- ön kameradan çekim yaptınız mı? nasıl iyi mi?
8- telefon sizce kaliteli duruyormu?
9- wi-fi directi kullandınız mı?
10- almak isteyenlere tavsiye edermisiniz?
11- en iyi smartphone adayı dermisiniz?

sizin cevaplarınız üzerine ben iyice almayı düşüneceğim..

Hemen sizin sorularınıza cevap vereyim :)
Evet dün akşam arkadaşımdan aldım ve tam 2 hafta beğenirsem daha fazla bende kalıcak :)

1-) Tasarım olarak gerçekten hoş duruyor gayet başarılı , zaten inceleme videosundada söylemiştim :)
2-) Menüler arasındaki geçiş hızı ciddi anlamda hızlı yani kullanmış olduğum telefonlada karşılaştırma yaparsak Ohoooohoo diyorum yani :)
3-) Gece ekran parlaklığı konusunda çok haklılar diyenler, mübarek florasan gibi aydınlatıyor :) derecesini en düşük seviyede tuttuğum halde bile yinede parlak :)
4-) ilk başta nova display olarak pek fark yokmuş gibi zannediyorsunuz açıkcası, güneşe çıkınca olurmu canım benim telefonumda aynı gösteriyor felan diye düşünüyorsunuz, derken telefonunuzu çıkartıp baktığınızda farkı görebiliyorsunuz,yalnız gözleriniz güneşe karşı hassas ise ekranı göremiyebilirsiniz :) gözlük takın :))))
5-) g-key tuşunu gereksiz diyen yorumlar okumuştum, açıkcası o kadar önemli bir icat olarak gözükmesede ,güzel bir işlevi mevcut :) resimler arası geçişlerde olsun, ekran arası geçişlerde hatta resimlerde g-key tuşunu kullandığınızda resim büyüyor ve sağa sola 360° olarak izliyorsunuz :) güzel yani ben sevdim açıkcası :)
6-)şarj durumu şu şekilde, ilk olarak arkadaştan saat 7:30 gibi aldım akşam, şarjı full doluydu.. ve gece 02:00 'a kadar kurcaladım oyundur müziktir,internettir, gece 02:00 yatarken wireless açık bıraktım sabaha kadar online gözüktüm, ayrıca ekran parlaklığınıda full açık bırakmıştım,sabah kalktığımda ise bu arada sabah 7:30 da kalktım , şarjım %7 idi :) şirkete geldiğimde saat 09:00 şarj'a taktım... bu akşam tam anlamıyla şarjını deniyebilirim sanırım :) ekran parlaklığını biraz kısarak deniyecem hergün seviye düşürücem :) bakalım en iyi performansı nereden alıcam :)
7-) Ön kameradan çekim yaptım, çekimleri paylaşıcaktım ama vazgeçtim :) çünkü çekicek birşey bulamadım gece gece :)) yatağımı çektim heheh :) ama buzdolabını felan çektim karanlıkta flashla beraber net bir görüntü elde ettim, yalnız flash parladığı için farklı izlenimlere yol açmasını istemedim, ama isterseniz onu paylaşabilirim..
8-) Kaliteli duruyormu derken; evde yaşanan olayı anlatayım ufaktan, babam gördü telefonu, bu kimin felan dedi :) neyse güzel telefonmuş :) kaliteli birşeye benziyor dedi :) babam ki telefonlarla pek arası yoktur Babam bile kaliteli olduğunu hissetti o derece ciddi diyorum :) Hatta alcaksan banada al dedi :D (dokunmatik hiç kullanamaz :) ama al dedi :) )
9-) wifi-direct test etmedim açıkcası çünkü aynı özelliklere sahip bir smartphone yada bir pc olması gerektiğini duymuştum, belkide yanıldım. olmadığı için denemedim :)
10-)Açıkcası Almak isteyen arkadaşlar var ise tavsiyenin en babasını ederim, gerçekten güzel bir smartphone zaten incelemedede bahsetmişti arkadaş hoş...
11-) en iyi smartphone dermiyim, şuana kadar kullandığım olarak diyebilirim, ama diğer ürünleri deneme şansım olmadığı için bunu diyebilirim ;)

2 Hafta bende Yeni birşeyler öğrendikçe sizlerede aktarırım arkadaşlar.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
1-) Tasarım olarak gerçekten hoş duruyor gayet başarılı , zaten inceleme videosundada söylemiştim :)
2-) Menüler arasındaki geçiş hızı ciddi anlamda hızlı yani kullanmış olduğum telefonlada kıyaslarsak Ohoooohoo diyorum yani :)
4-) ilk başta nova display olarak pek fark yokmuş gibi zannediyorsunuz açıkcası, güneşe çıkınca olurmu canım benim telefonumda aynı gösteriyor felan diye düşünüyorsunuz, derken telefonunuzu çıkartıp baktığınızda farkı görebiliyorsunuz,yalnız gözleriniz güneşe karşı hassas ise ekranı göremiyebilirsiniz :) gözlük takın :))))
5-) g-key tuşunu gereksiz diyen yorumlar okumuştum, açıkcası o kadar önemli bir icat olarak gözükmesede ,güzel bir işlevi mevcut :) resimler arası geçişlerde olsun, ekran arası geçişlerde hatta resimlerde g-key tuşunu kullandığınızda resim büyüyor ve sağa sola 360° olarak izliyorsunuz :) güzel yani ben sevdim açıkcası :)

7-) Ön kameradan çekim yaptım, çekimleri paylaşıcaktım ama vazgeçtim :) çünkü çekicek birşey bulamadım gece gece :)) yatağımı çektim heheh :) ama buzdolabını felan çektim karanlıkta flashla beraber net bir görüntü elde ettim, yalnız flash parladığı için farklı izlenimlere yol açmasını istemedim, ama isterseniz onu paylaşabilirim..
8-) Kaliteli duruyormu derken; evde yaşanan olayı anlatayım ufaktan, babam gördü telefonu, bu kimin felan dedi :) neyse güzel telefonmuş :) kaliteli birşeye benziyor dedi :) babam ki telefonlarla pek arası yoktur Babam bile kaliteli olduğunu hissetti o derece ciddi diyorum :) Hatta alcaksan banada al dedi :D (dokunmatik hiç kullanamaz :) ama al dedi :) )
9-) wifi-direct test etmedim açıkcası çünkü aynı özelliklere sahip bir smartphone yada bir pc olması gerektiğini duymuştum, belkide yanıldım. olmadığı için denemedim :)

tasarımı gerçekten çok güzel. ben satürn'de incelemeye gittiğimde batarya yok sandım ilk başta. ağırlık yok gibiydi çünkü.
optimus black'in hızı beni de kendisine hayran bırakmıştı. iphone ile karşılaştırma yaptığımda hiç bir eksiği olmadığını gördüm bizzat.
nova display konusunda ben de aynı hataya düşmüştüm. parlaklık farkı pek yok gibi geldi bana ama ürünü bana tanıtan satış görevlisi elindeki feneri yakıp optimus'a tutunca ekran parlaklığı dahada çılgın bir hal aldı :)
g-key tulu bence tek elle kontrol açısından oldukça avantajlı bir özellik.
ön kamerayı ben de denedim orada. cihazın ekranında iyi görünüyordu fakat bilgisayara aktarılmış görüntüsünü ben de merak ediyorum.
kalite konusunda gelince. gerçekten ele alınca farkediliyor ne derece kaliteli olduğu. bir de daha önce lg kullanan arkadaşlarımın sıkıntı yaşamaması güven duymamı sağlıyor.
wifi direct özelliğinden faydalanmak için aynı özelliği taşıyan başka bir smartphone yada bilgisayar olmalı. düşüncenizde haklısınız.