LG mi SONY mi?

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Uzun şarj süresi,arttırılabilir hafıza ve daha iyi kamera ve ses bunlar olur mu hocam :)
Beklediğim yorum. :D
Yazılım desteği yoksa, bunlar bir şey ifade etmiyor, telefon uzun vadede zarar hale gelir.
Sony'i alıp Android 5 çıktığında öylece bakakalmak yerine Nexus alıp, en iyi versiyonu, herkesten önce, en rahat şekilde kullanmak var. Dolayısıyla dediğin özellikler arka plana düşüyor. Ki zaten 16gb'lık bi' Nexus 4, film arşivi telefona sığdırılmak istenmedikçe bütün ihtiyaçları karşılayacaktır. Ayrıca kamerası da fena sayılmaz, ses olayını ise hala anlamış değilim, Nexus'un sesinin neresi kötü?

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben de yazılım desteği neden kötü onu anlamadım. :) 1 ay sonra alırım güncellemeyi yeter ki telefon daha iyi olsun.

hakan98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılım desteği yoksa, bunlar bir şey ifade etmiyor, telefon uzun vadede zarar hale gelir.
Sony'i alıp Android 5 çıktığında öylece bakakalmak yerine Nexus alıp, en iyi versiyonu, herkesten önce, en rahat şekilde kullanmak var. Dolayısıyla dediğin özellikler arka plana düşüyor. Ki zaten 16gb'lık bi' Nexus 4, film arşivi telefona sığdırılmak istenmedikçe bütün ihtiyaçları karşılayacaktır. Ayrıca kamerası da fena sayılmaz, ses olayını ise hala anlamış değilim, Nexus'un sesinin neresi kötü?
Kulaklık sesi vasat gerçekten arkadaşımdan denemiştim ben de çok müzik dinlediğim için de bu kadar önyargılı yaklaşıyor olabilirim :D Ama yine de en büyük esprisi özgür olmak olan androidin en saf haliyle çalıştığı cihaza otg özelliği ve micro sd koyulmamasını anlamak zor N4 çok satıp samsung u filan zorda bırakmasın diye mi acaba :D

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğer güncelleme takıntın yoksa - "Android 4.3 çıktı.Hemen istiyorum!" - demiyorsan sorun yok.

Xperia al.Neden mi ?
-Ses kalitesi daha iyi.
-Ekran kalitesi daha iyi.
-Kamera kalitesi daha iyi.
-Tasarım ve kasa

2GB Ram için Nexus almaya değmez.Donanımı abartıyorlar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sorun 1 ay sonra alıp almamak değil.
Sorun güncellemeyi alıp almamak. :D

Xperia Neo kullanıyorum.Adamlar nerdeyse JB veriyordu :hammer: Tabi pazarlama stratejisine bağlı olarak vermemeleri doğal.
Olsun.Yine de ICS verdiler.Onun üzerine performans için ek güncelleme de verdiler.Sony yeterince iyi destek veriyor.

Tabi bir S2 kadar güncelleme alamaz gibime geliyor ama yine de dayanır.Android kullanan zincirleri kırar :P

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kulaklık sesi vasat gerçekten arkadaşımdan denemiştim ben de çok müzik dinlediğim için de bu kadar önyargılı yaklaşıyor olabilirim :D Ama yine de en büyük esprisi özgür olmak olan androidin en saf haliyle çalıştığı cihaza otg özelliği ve micro sd koyulmamasını anlamak zor N4 çok satıp samsung u filan zorda bırakmasın diye mi acaba :D
Bak ben de çok fazla kulaklıkla müzik dinleyen biriyim, ancak kalite dediğin şey, inan bi' Poweramp'e bakıyor. :)
O dediğin şey ise neredeyse tüm markalarda vardır, her şeyi olur ama bi' şeyi olmaz..
Eğer güncelleme takıntın yoksa - "Android 4.3 çıktı.Hemen istiyorum!" - demiyorsan sorun yok.

Xperia al.Neden mi ?
-Ses kalitesi daha iyi.
-Ekran kalitesi daha iyi.
-Kamera kalitesi daha iyi.
-Tasarım ve kasa

2GB Ram için Nexus almaya değmez.Donanımı abartıyorlar.

Xperia Neo kullanıyorum.Adamlar nerdeyse JB veriyordu :hammer: Tabi pazarlama stratejisine bağlı olarak vermemeleri doğal.
Olsun.Yine de ICS verdiler.Onun üzerine performans için ek güncelleme de verdiler.Sony yeterince iyi destek veriyor.

Tabi bir S2 kadar güncelleme alamaz gibime geliyor ama yine de dayanır.Android kullanan zincirleri kırar :P
Yazdıklarından çok belli Nexus 4'ü kullanmadığın. :)
Adamlar nerdeyse JB veriyordu
:D :D Bayağı heyecanlanmışsınız Sony'ciler olarak. :D :D
Ben Android 5'ten bahsediyorum, sen Jelly bean diyorsun hala. :)

Android gibi bi' sistemde, yazılım her şeyin üstündedir.

Chriminal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle , LG Optimus G Alınmalı . Cihazın kendisine has özelliklerini say say bitmez herşeyi on numara .

Kurtulun şu ön yargılardan artık bırakın LG kötülümeyi .Eskiden Cihazlarına destek vermeyen LG Atağa kalktı , bu sene iyi bir yatırım yaptılar . Artık Piyasının En Üstünde Bende varım diyecek . Eski yazılım ekibi değişti ve yeni ekiple ile birlikte (Optimus L7 - Optimus L9 - Optimus 4X HD) Jelly Bean güncelleştirmesi hızlı bir şekilde aldı .Piyasada daha Jelly bean güncelleştirmesi almayan bir çok telefon var ve ortaya atılan Android 5.0 çıkıyor gibi iddalar doğru değil uzun bir süre yeni bir sürüm çıkmayacaktır.
LG tebrik ediyorum çok güzel bir tasarım yapmışlar .samsung gibi her telefonları yuvarlak değil .Güncelleme olayına takmayın yeni bir sürüm çıkarsa LG Optimus G güncellemeyi alacaktır ki bu telefon LG'nın Amiral gemisi .

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
nexus 4 de hafıza kart girişi yok. Bu bile başlı başına almamak için sebep.

Güncellemeye gelince çokta takılmamak lazım. Android 4.0.4 den sonra duraklama devrine girdi. Şu an 4.2.2 yayınlandı ama 4.0.4 den ne üstünlüğü var desen milletin söyleyeceği en fazla yağ projesi olur ki aslında oda göz boyamadan başka bişey değildir.
Oyüzden sony nin kamera kalitesi ses kalitesi, kasa kalitesi ve şıklığını koyduğun zaman nexus 4 e duman attırır.
duraklama dönemi derken :D sanki osmanlı devleti mübarek :lol::lol:

arkadaşlar nexus kullanmayanlar bilmez, ama gerçekten de 'ios un stabilitesi + androidin özgürlüğü ve güncelliği + birçok alanda üstün donanım bir araya geldiğinde hiçbir telefon bir nexus cihazı ile kıyaslanamaz hale geliyor.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
E yani güncelleme almıyor mu diyorsunuz? Gayet de alıyor hocam 4.1 önyüklü geliyormuş 4.2 de alacakmış duyduklarım bunlar.
Yaa ben Android 5'ten bahsediyorum aga sen hala yok 4.1 yok 4.2 gelecekmiş felan da filan da diyorsun. :)

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yazdıklarından çok belli Nexus 4'ü kullanmadığın. :)

:D :D Bayağı heyecanlanmışsınız Sony'ciler olarak. :D :D
Ben Android 5'ten bahsediyorum, sen Jelly bean diyorsun hala. :)

Android gibi bi' sistemde, yazılım her şeyin üstündedir.

2011 sonlarında çıkan bir telefondan bahsediyorum burada.Onu da unutmayalım.Yani jelly bean diye bir şey yoktu.
Nexus 4 ' ü inceledim ama dediğim gibi güncelleme sorunu olmazsa Xperia.
Ayrıca Android gibi bir sistemde yazılım her şeyin üstündedir ama yazılımdan kolayı da yoktur :laugh:

Tamam iPhone alsın.Nexus 4 alsın.Pes ettim :laugh:

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
2011 sonlarında çıkan bir telefondan bahsediyorum burada.Onu da unutmayalım.Yani jelly bean diye bir şey yoktu.
Nexus 4 ' ü inceledim ama dediğim gibi güncelleme sorunu olmazsa Xperia.
Ayrıca Android gibi bir sistemde yazılım her şeyin üstündedir ama yazılımdan kolayı da yoktur :laugh:

Tamam iPhone alsın.Nexus 4 alsın.Pes ettim :laugh:
:D :D

334178.jpg

yedihill

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
az önce teknosada iki telefonuda inceledim ve nexusta karar kıldım. ama incelerken bir özelliği merak ettim. nexus ta "telefon ile görüşme yapacakken kulağına götürünce ekranın kapanması" şeklinde özelliği var mı? yoksa ayar mı yapmak lazım

kamerasınıda test ettim. 2 metre ötedeki yazıcı kartuşlarının fotosunu çektim. sonyde resmi büyünce yazılar okunmuyor ama nexusta yazılar okunabiliyor. bende sony nin kamerasının iyi olduğunu düşünüyordum.
geriye tek eksik gibi görünen (13 gb lık alan yeterli olsada ) artılılamaz hafıza kalıyor onuda ücretsiz bulut hizmetleri ile tamamlancağını düşünüyorum.

hasankubilay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence sony telefon işlerini pek beceremiyor gibi... ben tercihimi lg den yana kullanıyorum :laugh: her ne kadar lg türkiye pazarına gereken önemi vermese de...

RdhcK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nexus 4 16 gb hafıza kartı takamıyorsun birde işletim sisteminin kapladığı alan olunca geri kalan kısım yeter mi ? Sony de hafıza kartı sorunu olmayacak.
İncelemelerden ve test sonuçlarından gördüğüm kadarıyla sony 1,7 ghz çift çekirdekli işlemci ve 1 gb ram ile orta segment üstü bir iş başarıyor gibi.
Ses konusunda kıyaslamaya gerek bile yok gibi.
Kameraya gelince sp modeli için şu an piyasadaki en iyi kameralardan birine sahip olduğunu video görüntülerinden bulabilirsiniz.Zaten nexus kamerada sp ile rekabet edebilirmi varın siz düşünün.
kasa dizaynı, pil süresi vs...
Nexus 4 te 2 gb ram var ama yukarıdaki kıyaslar göz önüne alınırsa hangi telefonu kullanmak bize daha çok zevk verir.

ahmeterkann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LG değişti. Al Nexusu al G 'yi bak keyfine. Eskiden iki tuş bir numara vardı, telefon dediğin o idi. Şimdi yok 2 çekirdek yok 4 çekirdek. Efendime söyleyeyim 2 GB Ram... Bu telefonu alıcan, haftaya 3 GB Ramli telefon çıkacak. Ama günceel bir telefon alırsan isterse 1 GB Ram olsun, 3 GB daki sistemden bile üstün ise yemişim o teleonun 3 GB Ramini. Bırakın bu donanımı... Biraz gerçekçi olalım. Lütfen.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de telefon almak istiyorum ve bu sony xperia sp ve lg optimus g arasında kararsızım ama maddiyat da önemli benim için

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Nexus da isterse en iyi donanıma sahip olsun sırf o tasarım ve arayüz için almam. Tasarım ve arayüz berbat.

alastaiir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nexus un tasarımı ve arayüzü berbat ve sadece donanımı için de bir telefon almak istemiyorsan Xperia SP ' yi tercih ederdim ben