LG G4 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşla aynı fikirdeyim. Ayrıca şunu da belirtmem gerek Z2 ve Z3 arasında batarya performansı olarak azımsanacak kadar az bir fark yok. Bunun tek sebebi de genel olarak ekran parlaklığı. Z3 en yüksek ekran parlaklığına sahip telefon 600 nit diye biliyorum. Z3 daha az ısınıyor pilinin daha uzun süre gitmesi lazım. Arada 100 miliamperlik bir fark var. Z3ün şarjının az gitmesinin sebebi ekranıdır (Z2ye göre az) bunu göz önünde bulundurarak konuşun sony önceki hatalarını telafi etmek için o ekranı koydu bu da eski ekranının yetersiz ve parlaklığının düşük olduğunun kanıtıdır. Nedense herkesin Z2 ile sorunu ısınma ve parlaklık.
Z3 un pili z2 ye gore daha uzun gidiyo bilginize.

omerk026

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Z3 un pili z2 ye gore daha uzun gidiyo bilginize.
Yanlış biliyorsun dostum ekran parlaklığını kullanmayanlar için olan o. Bütün gün evde yatıyorsan odana da güneş girmiyorsa dediğin mümkün. Veya şarjı uzun gitsin diye parlaklığı ekranı göremeyecek kadar kısıp kullananlar varsa dediğine çıkabilir.

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Öncelikle cihaz gayet şık, hızlı ve de oyunlar dışında hiç ısınmıyor diyebilirim ki oyunlarda da bi zahmet ısınsın. Bende boş Ram 1-1.2gb arasında seyrediyor. Kağıt üstünde yazıldığı gibi 9.8mm kalınlığı hiç hissetmiyorsunuz. Zira kenarlarda kalınlık 6.3mm ve mükemmel bir tutuş sağlıyor. Kamerasına diyecek bir şeyim zaten yok. Ses de gayet iyi (htc kadar olmasa da). Şarj konusuna gelirsek; 3 saat bluetooth kulaklık ile müzik (poweramp), sosyal medya (tümü) ve mail hesapları (4 adet) aşırı derecede aktif, wifi-3g-yüksek dereceli konum aktif. Günde yaklaşık 1,5 saat telefon görüşmesi. Oyunu denemek amacıyla sadece ilk gün kurdum ondan sonra sildim. Ama oyun oynayanlar için batarya biraz daha az gidecektir. Alalı 1 hafta olduğundan dolayı hiç elimden düşürmediğim için bu kullanımda sabah 8'de şarjdan çektiğim cihaz gece 12 sularında %5'i görüyor. Benim kullanım deneyimim şuan için bu. Bu arada (panelin özelliği olduğunu düşünerek) güneş altında ekran ışığı yükselirken kontrast oranı azalıyor. Bu da daha iyi bir görüş sağlıyor.
Ayrıca bir de özür dileyerek geçen hafta "Smart Settings" ile ilgili yaptığım yorumumu düzelteyim. "Smart Settings"in aktif olması için Mobil Veri ve Konum'un Yüksek Doğruluk şeklinde açık olması gerekiyor. Birini bile kapalı tutmanız "Yerlerim" seçeneğini ve doğal olarak "Smart Settings"i devre dışı bırakıyor. Bunlar dışında sorusu olan arkadaşlar için yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.

omerk026

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle cihaz gayet şık, hızlı ve de oyunlar dışında hiç ısınmıyor diyebilirim ki oyunlarda da bi zahmet ısınsın. Bende boş Ram 1-1.2gb arasında seyrediyor. Kağıt üstünde yazıldığı gibi 9.8mm kalınlığı hiç hissetmiyorsunuz. Zira kenarlarda kalınlık 6.3mm ve mükemmel bir tutuş sağlıyor. Kamerasına diyecek bir şeyim zaten yok. Ses de gayet iyi (htc kadar olmasa da). Şarj konusuna gelirsek; 3 saat bluetooth kulaklık ile müzik (poweramp), sosyal medya (tümü) ve mail hesapları (4 adet) aşırı derecede aktif, wifi-3g-yüksek dereceli konum aktif. Günde yaklaşık 1,5 saat telefon görüşmesi. Oyunu denemek amacıyla sadece ilk gün kurdum ondan sonra sildim. Ama oyun oynayanlar için batarya biraz daha az gidecektir. Alalı 1 hafta olduğundan dolayı hiç elimden düşürmediğim için bu kullanımda sabah 8'de şarjdan çektiğim cihaz gece 12 sularında %5'i görüyor. Benim kullanım deneyimim şuan için bu. Bu arada (panelin özelliği olduğunu düşünerek) güneş altında ekran ışığı yükselirken kontrast oranı azalıyor. Bu da daha iyi bir görüş sağlıyor.
Ayrıca bir de özür dileyerek geçen hafta "Smart Settings" ile ilgili yaptığım yorumumu düzelteyim. "Smart Settings"in aktif olması için Mobil Veri ve Konum'un Yüksek Doğruluk şeklinde açık olması gerekiyor. Birini bile kapalı tutmanız "Yerlerim" seçeneğini ve doğal olarak "Smart Settings"i devre dışı bırakıyor. Bunlar dışında sorusu olan arkadaşlar için yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.
Güç tasarrufunu açarak mı kullandın ? Ve kaç saat ekran süresi alıyorsun ?

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yanlış biliyorsun dostum ekran parlaklığını kullanmayanlar için olan o. Bütün gün evde yatıyorsan odana da güneş girmiyorsa dediğin mümkün. Veya şarjı uzun gitsin diye parlaklığı ekranı göremeyecek kadar kısıp kullananlar varsa dediğine çıkabilir.
Full acip bakmadim ama dayimda z3 var bizim evde kaliyo parlaklik en dusukte kullaniyo 9saati asan ekran suresi aliyo haklı olabilirsiniz

viranufuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar rom root olayı çıkmadı daha ayrıca pil sorunu bence güncelleme ile çözülür diye düşünüyorum

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
arkadaşlar rom root olayı çıkmadı daha ayrıca pil sorunu bence güncelleme ile çözülür diye düşünüyorum
Birkaç gun icinde g4 sistemi geliyor sabredin %90 dan fazla tamamlandı xda da takip ediyorum ama hatalar pil omru filan yine ayni olur diye dusunuyorum.

viranufuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
inşallah bende g2den geçtim g4 e g2ye geliştiririciler hemn el atmıştı g4 e bekliyoruz çünkü pil süresi gerçekten yeterli değil

Ahmt006

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hocam sizdede yarm saatten fazla ugrasnca ; normal kullanimda watsap arama kamera ve instagram gibilerini kullandigimiz zaman herhangi bir isinma var mi? Alali 5 gun oldu ikinci kez isindi , ekranin ust kismi isiniyor bayagi bi normal mi sizdede oluyor mu?

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hocam sizdede yarm saatten fazla ugrasnca ; normal kullanimda watsap arama kamera ve instagram gibilerini kullandigimiz zaman herhangi bir isinma var mi? Alali 5 gun oldu ikinci kez isindi , ekranin ust kismi isiniyor bayagi bi normal mi sizdede oluyor mu?
Olucak tabi alali 10 dk olsa bile isinir.Alali 5 gun oldu 2.kez isindi sacma bir cumle olmus bence

Ahmt006

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Olucak tabi alali 10 dk olsa bile isinir.Alali 5 gun oldu 2.kez isindi sacma bir cumle olmus bence
Yani demek istediğim şuydu, s3 mini kullanıyordum bundan önce onda nerdeyse aynı işlemleri 1saate yakın yapıyordum , bunda ise bu işlemlerde telefonu çok zorlamadığım halde bile bu kadar fazla ısınması beni endişelendirdi, çoğu kullanıcıda böyle bişey duymadım s6 edge de 56 dereceyi gören varmış o yüzden soruyorum, bu 6 çekirdek ve ikisi yüksek performanslı çoğu kulllanıcıda ısınmıyor bayağı bir zorladım ibaresini kullanmış , onların söylediklerine göre bi endişeye kapıldım.

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yani demek istediğim şuydu, s3 mini kullanıyordum bundan önce onda nerdeyse aynı işlemleri 1saate yakın yapıyordum , bunda ise bu işlemlerde telefonu çok zorlamadığım halde bile bu kadar fazla ısınması beni endişelendirdi, çoğu kullanıcıda böyle bişey duymadım s6 edge de 56 dereceyi gören varmış o yüzden soruyorum, bu 6 çekirdek ve ikisi yüksek performanslı çoğu kulllanıcıda ısınmıyor bayağı bir zorladım ibaresini kullanmış , onların söylediklerine göre bi endişeye kapıldım.
Islemci kac derece oldu baktiniz mi ?

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Ne kadar ısındıgını bilmiyorum fakat her ust seviye cihaz isinir s3 tabikide isinmaz nokia 3310 da hic isinmiyor (abarttm) yani telefona o kadar ram islemci koyarsan o kucucuk alete sigdirsan tabi isinir mesela masaustuyle laptop gibi dusunebilirsiniz .

Ahmt006

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Islemci kac derece oldu baktiniz mi ?
Hayır, nasıl bakılıyor ? ekranın üst kısmı arka kamera kısmı yüzümü bayağı bı ısıttı, sıcaktı yanı bayağı 45 derece vvardır belki 50ye yakındır diye düşünüyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ne kadar ısındıgını bilmiyorum fakat her ust seviye cihaz isinir s3 tabikide isinmaz nokia 3310 da hic isinmiyor (abarttm) yani telefona o kadar ram islemci koyarsan o kucucuk alete sigdirsan tabi isinir mesela masaustuyle laptop gibi dusunebilirsiniz .
yani illakı ısınacakta bana aşırı gibi geldi yani o yüzden merak ettim.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Hayır, nasıl bakılıyor ? ekranın üst kısmı arka kamera kısmı yüzümü bayağı bı ısıttı, sıcaktı yanı bayağı 45 derece vvardır belki 50ye yakındır diye düşünüyorum

Tamam o kısmı dedim zaten g4 cok az kullandm ben seni bilgilendiremem sadece s3 le g4 meselesi icin soyledim 😉

omerk026

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam o kısmı dedim zaten g4 cok az kullandm ben seni bilgilendiremem sadece s3 le g4 meselesi icin soyledim 😉
S3 miniyi bilmem ama G4ün S3ten az ısınması gerekiyor S3 le coc oynarken 50 dereceyi görüyorum. (işlemci değil batarya sıcaklığı)

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
S3 de kendi zamanın en üst cihazı geçmişe göre kıyaslama yapmaman gerekiyor yeni nesilin daha az ısınması gerekiyor.
Evet daha az ısnması gerekiyor ama tele quadhd ekran ve boyle gereksiz seyler koyuyolar alt seviyeler oylemi hayır :(

omerk026

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet daha az ısnması gerekiyor ama tele quadhd ekran ve boyle gereksiz seyler koyuyolar alt seviyeler oylemi hayır :(
O konuda haklısın. Sony nin Z3te kullandığı çözüm güzel buna örnek olarak. 2k ekranın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Keşke 2k ekran olmasaydı o zaman ısınma sorunu daha az olurdu ve çok daha iyi pil ömrü bulurduk. Bu sene qualcomm çok iyi gelmedi teknolojisi 20nm geride kaldı sd808le M9 gelse bu seneki en yüksek pil ömrüne sahip amiral gemisi olabilirdi. Ama onun da kamerası iyi değil. Neyse konu çok uzadı kısacası teknoloji gelişiyor ama bunun da bazı bedelleri oluyor.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
O konuda haklısın. Sony nin Z3te kullandığı çözüm güzel buna örnek olarak. 2k ekranın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Keşke 2k ekran olmasaydı o zaman ısınma sorunu daha az olurdu ve çok daha iyi pil ömrü bulurduk. Bu sene qualcomm çok iyi gelmedi teknolojisi 20nm geride kaldı sd808le M9 gelse bu seneki en yüksek pil ömrüne sahip amiral gemisi olabilirdi. Ama onun da kamerası iyi değil. Neyse konu çok uzadı kısacası teknoloji gelişiyor ama bunun da bazı bedelleri oluyor.
Aynen guzel açıkladın. Bende uyayacam.

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1

Hocam cpu temp programini play storedan indirin
d85fb3badb7f35af1e5cdd6f6ff01337.jpg
buyuk yazan islemci sicakligi kamera kismi dediginiz yerdeki sicaklik.Alt taraftada batarya sicakligi var

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Arkadaşlar LG G4'ü bilgisayardan kontrol etmek istiyorum. Mobizen diye bir uygulama vardı fakat hata aldım. Aklınızda başka uygulama varmı?

http://forum.shiftdelete.net/lg/417...uygulamasi-ile-baglanti-sorunu-yasiyorum.html Konumda burası göz atabilirsiniz, bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Vay be şaka maka adam bildiğin suya koydu ve sonra sorunsuz mükemmel şekilde kullanmaya devam ettim falan diyor :)

Suyun içine sokucak değiliz elbette ama üzerine su dökülse yada tuvalete falan düşürsek, hemen alsak o süre zarfında dayanması yeticektir 3-5 saniye.

G4'ün rakibi M8 değil M9, bana göre G4 daha iyi bir cihaz. G4'ün rakibi Samsung S6 edge. Oda batarya ve performans olarak bir tık yukarıda söylenilsede performans bakımından oyunlarda aradaki fark gözle anlaşılmıyor, sentetik testlerde önde.

Şarj olarak g4'ü daha iyi bulmuşlar s6'ya göre. G4'ün arayüz akıcılığı optimizasyonu ve stabilitesini çok övdüklerini gördüm yabancı videolarda ( s6 g4 karşılaştırma videolarında )

Kamera olarak G4'de önde. Kısaca M9'u ben beğenmedim. G4 almanızı öneririm.
Chrome uzaktan masaüstü kullanabilirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
G4 ün de kendi içinde türleri var mı acaba pek bilgim yok bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Mebla sorun değil de bu telefon ile z3 ve Note 4 arasında kaldım fikir verebilecek bir arkadaş var mı?