Lg g3 mü xperia z2mi?

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar genelin sözüne bakarsak z2 en iyi alınabilecek telefon diyolar. Ama g2 de gördüğümüz gibi az fiyata z2 kadar iyi bir şekilde gelir mi gelirse hangisini almalıyım? Sony den şaşasım gelmiyor sp var bende ama lg ye g2 den sonra büyük bir hayranlık duymaya başladım yardım edin

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Çok klişe bir konu ama yardım edin sonuçta burası forum :D

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Bi telefon çıksın ona göre konuşalım

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Telefonun herşeyi meydanda Konuşulcak çok şey var g3hakkında tamam konuiurızda ön konuşma gibi bişey olsun

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
G3: daha küçük kasa, daha büyük ekran, daha şık, daha iyi tutuş sağlayan tasarım, çıkarılabilir batarya.

Z2: Daha iyi kamera, stereo hoparlör, suya dayanıklı.

Donanımları aynı.
Kendine yakın olanı seç. İkisini de mağazalara geldiğinde eline alıp incelemeden karar verme.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Z2 ile G3'ün donanımı aynı olduğuna göre geriye tasarım ve senin aradığın özellikler geliyor. Blootherinde dediği gibi kameraya hoparlörden çıkan sese ve suya önem veriyosan z2 al. Ama G3'ünde kamerası tatmin edici yani Aşırı bir fark yok. Ben olsam G3'ü seçerdim.

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aynen. Telefonlar çıksın git bi eline al tasarımına rahatlığına bak öyle karar ver.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
G3 çıkmadan karşılaştırma yapmak pek doğru olmaz çünkü burada yorum yapan herkes sızdırıldığı kadarıyla biliyor
G3 tanıtıldıktan sonra karşılaştırılması daha mantıklı olur
Yoksa burda herkes kulaktan dolma ne varsa yazıp doldurabilir :)
28 inde tanıtılıyordu sanırım birkaç gün bekle özelliklere göre tekrar kıyaslanır

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlarında dediği gibi çıkmasını bekle ama 2side birbirine denk olacak gibi bence oyuzden ben olsam hangisi ucuz ise onu alırdım

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
G3 çıkmadan karşılaştırma yapmak pek doğru olmaz çünkü burada yorum yapan herkes sızdırıldığı kadarıyla biliyor
G3 tanıtıldıktan sonra karşılaştırılması daha mantıklı olur
Yoksa burda herkes kulaktan dolma ne varsa yazıp doldurabilir :)
28 inde tanıtılıyordu sanırım birkaç gün bekle özelliklere göre tekrar kıyaslanır

Benim düşüncem şudur: G2 korede tanıtılan özelliklerin çoğuna sahip değil Türkiyedeki ve diğer ülkedeki telefonları.
Bence G3 aynı G2 gibi kapalı açılmaz kasa ile falan gelebilir SD 805 olabilir. Bakalım.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Benim düşüncem şudur: G2 korede tanıtılan özelliklerin çoğuna sahip değil Türkiyedeki ve diğer ülkedeki telefonları.
Bence G3 aynı G2 gibi kapalı açılmaz kasa ile falan gelebilir SD 805 olabilir. Bakalım.
2k ekran 3000 mAh 801ac ile geliyorsa zaten z2 çok çok önde performans olarak bataryada yaşanacak sıkıntıları saymıyorum bile :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
2k ekran 3000 mAh 801ac ile geliyorsa zaten z2 çok çok önde performans olarak bataryada yaşanacak sıkıntıları saymıyorum bile :)

Çok çok çok önde dediğin 200mah fazla bataryası var. Bakalım 2k ekran karşımıza nasıl çıkacak? Mühendisler elbet düşünmüştür harcadığı bataryayı. :) hadi olsun da 1 saat az olsun ekran süresi. Öyle konuşuyosunuz ki power tuşuna basmayla sanki %10 şarj gidecek.

Reaksiyon puanı
1
Bloother e katiliyorum sanki bizim dusunduklerimizi muhendisler dusunemedi mutlaka enerji tasarruflu biseyler vardir niye sorunlu telefon yapmak istesinler ki

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Yav he he :D
Size kalsa LG 4k panelde koysa 3000mAH batarya ile 10 saat götürür
Bi özellik savunulurda bu kadar abartılmaz bilmesek inandırcaksınız
Ayrıca 200 mAh fazla dediğin cihazda İPS LED ekran olmasına rağmen (fosfor led ekran fazla güç tüketir)
9.5 saat ekran süresi alanlar oluyor aç bak istersen XDA ya ;)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben G2 ile alıyorum 10 saat ekran süresini. Dün yaklaşık yarım saat oyun oynayarak 8.5 saat ekran süresi aldım.
Burada abartan sensin biz değiliz. :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Çift panel kullanan cihazın o ekran sürelerini alması çok zor tabi bunu anlamanı beklemiyorum ;)
Güç tüketimi ile ilgili belki gram bilgin yok ama gözün kapalı savunuyorsun ben bunu eleştiriyorum Full HDnin 2 katı çözünürlük var işin içinde yani ne kadar batarya performansı alıyorsan Full hd de onun yarısını düşüneceksin. Sana kalsa herşeyi mühendisler düşünmüştür
Herşeyi mühendisler düşündüyse elindekinde neden sd kart desteği yok en basitinden hadi açıkla bakalım senin mühendisler düşünememişler anlaşılan ;)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sd kart mühendislik harikası bir şey sanırım. Yeni mi icat edildi? Nasıl bir şey bu sd kart? Anlatsana biraz.
Önüne koydukları katalogları iyi ezberliyorsun aferin. Derslerine de bu kadar iyi çalışırsan güzel işler başarabilirsin devam et.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bizzat çalışma prensiplerini araştırdığım içi o panellerin biliyorum neyin ne kadar güç tükettiğini sunduğu renk aralığını en yüksek parlaklık değerlerini (nit) katoloğa göre hareket eden sensin bence burada.
Sen bence derslerine iyi çalış Türkiyede satılmayacak bu gidişle daha ne kadar göz boyayabilirsin çok merak ediyorum ;)
Milleti kandırmaya çalışıyorsun burda ama yemiyolar ;)
Gerçi senin mühendisler düşünmüştür yine ama bize konuşmak düşmez şimdi :D
Hangi mühendisten izin alıyoduk :lol:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bizzat çalışma prensiplerini araştırdığım içi o panellerin biliyorum neyin ne kadar güç tükettiğini sunduğu renk aralığını en yüksek parlaklık değerlerini (nit) katoloğa göre hareket eden sensin bence burada.
Sen bence derslerine iyi çalış Türkiyede satılmayacak bu gidişle daha ne kadar göz boyayabilirsin çok merak ediyorum ;)
Milleti kandırmaya çalışıyorsun burda ama yemiyolar ;)
Gerçi senin mühendisler düşünmüştür yine ama bize konuşmak düşmez şimdi :D
Hangi mühendisten izin alıyoduk :lol:

Hı hı tamam. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben inşaat mühendisiyim. Ben kendi alanımı düşünürüm. Her mühendis kendi alanını düşünür. Sana tavsiyem sen de derslerini düşün. :)

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
mühendisler şarjı o kadar düşünseydi iphone'nun şarjı yarım gün dayanmazdı. 200mah tabiki fark yaratacak, boş konuşmayın.

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sıze tavsıyem bu sene içerisinde özellıkle son çeyrek harıcı telefon almamanız.Snapdragon 808-810 yonga setli telefonları beklemenız, yararınıza olucaktır.Bu sene içerisinde çıkmış ve çıkacak telefonlarla performans ve güç tüketimi bakımından hiç olmadığı kadar farklar olucak.Özellıkle yazdığınız modeller, suan için alınmaması gereken modeller içerisinde.Z2 evet guclu bır telefon fakat Z1 yasanan ısınma sonucu ana kartın yamulması sorunun tam olarak düzeldığı kesın değil ve Z3 çıkacagı haberlerıde şimdiden cesıtlı teknolojı sıtelerınde dile getırılıyor(4 veya 5 ay içerisinde).G3 gelıcek olursak su bır gercek Snapdragon 801 ne kadar hız asırtmalı gelıcek olursada 2k ekran için yeterlı değil(suan sadece snapdragon 805 kaldırabılır durumda),buna pil performansınıda ekleyecek olursak G2 ye gore 2 kat hızlı tukenen bır batarya ve işlemcı uzerınde uygulanacak bır hız asırtma nedenıylede 2 kat bır ısınma olucağa kanatımdeyım.Tavsıyem telefon almamanız arastırmalarınıza devam edıp sene sonunu beklemek.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
mühendisler şarjı o kadar düşünseydi iphone'nun şarjı yarım gün dayanmazdı. 200mah tabiki fark yaratacak, boş konuşmayın.

Ne güzel de konuştun. Bak nasıl satıyor iphone takır takır. Demekki mühendisler düşünmüyorsa, alanlar hiç düşünmüyor. Peki kim düşünüyor? Sen mi düşünüyorsun? O bataryayla o kadar sattıklarına göre demekki zamanında iyi düşünmüşler. Her markanın bir politikası vardır. Bu firmalar dünkü çocuk değiller. Bize burada bu muhabbeti yaptıran da onlar zaten..

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla birşeyi kabullenmek lazım sony neyi kötüyse düzeltti vede devam ediyor düzeltmeye hala xperia z güncelleme alıyor mesela ben o hoparlör konusunda hiç ümitli değildim bide ekran konusunda adamlar onları bile düzeltti en iyi kamera gene sony de zaten bence bu aşamadan sonra sonye hiçbir firma rakip olamayacak belki htc iyi bir kamera ve pil koyarsa sense arayuzunden bide tasarımdan dolayı rakip olur ama onun dışında pek mümkün durmuyor.Lg sonye teknolojiyle değilde anca fiyatıyla rakip olur bundan sonra (Fiyat-Performans).Adamlar yapıyor aga saygı duymak lazım sonyler köşeli büyük diyodum başta hani benim g2 daha zarif diyodum önden ama lgde su geçirmez bir cihaz yapsinda anca öyle karşılaştırmak lazım kim bilir o zaman nasıl olur tasarımı o yüzden bilemeyiz mesela sonynin zl olan modeli çok beğenildi tasarım olarak.Konuya dönecek olursak bir cihaz diğeriyle kıyaslanıyorsa çoğu özelliğinin tatmin edici olması ve birçok konuda da rakibini geçecek düzeyde olmalı ben g3ün z2den iyi olacağinı düşünmüyorum tek artısı 2k ekran olur.Param olsa ben konu bile açmaz araştırmaz 1 dk bile düşünmez z2 alırdım o kulakiligi ve kutudan çıkan dock bile yeterli sebep almak için.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
@Bloother
@LittleMonster

İkinizin tartışmalarını insan bu kadarmı özler? eski günler geldi aklıma :D :D Mısır patlattım aldım oturdum sizi izliyorum :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar şimdi çıkmamış bir telefon hakkında tartışmak birazcıkta saçma. 3000mAh yazıyor ve telefonun özelliklerine göre biraz yetersiz kalabilir 3500 falan olsa tadından yenmezdi ama telefon bi çıksın test edilsin ne kadar dayanıyor? 1 günümüzü sorunsuz cıkartabilicekmidir? bu bilgiler paylaşıldıktan sonra tartışmak gerekilir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şunuda unutmamak lazım arkadaşlar, 10.000mAh bataryada olsa yine yetmeyecektir. Her zaman daha fazlasını isteyeceğiz. 10.000 mAh ile 5 saat kesintisiz oyun oynadık diyelim mesela yani neden 5saat yerine 10 saat oynamak istemeyelim ki? 3000'de olsa 30,000'de olsa her zaman daha fazla olsun diyeceğiz. O yüzden batarya konusunda tartışmamak gerekir. Günlük kullanımımızda bize yetip birazcıkta artarsa tamamdır.