LG G3 Kullanıcıları Kulübü

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Dediğine katılmamak elde değil. :D
Bence en ideal 1080p. 720p az bence.

Bu arada bu ekranın kullanımını azaltma şansı var mı?Sanki yüzde 50'ler çok gibi.
@MoonseroZe Pil kullanımını koyar mısın buray?

Mesela benim 5s'de 720p var ve gayet yeterli ekran piksel falan göremiyorum ama daha büyük bir ekran yani iphone 6+'nın ekranı olsaydı 720 elbette az gelebilirdi.

3 ila 4.5'' arasına 720, 4,5 ve 6-7'' inç'e 1080p daha büyük ekranlılar yani onlarda tablet oluyor tamam 2k falan olur olmalıda çünkü tabletlerin şarj problemi oluyor :D

Ekran süresi için ya ekran parlaklığını kısıcaksınız yada az oyun oynayacaksınız.

Birde şöyle bir şey vardı yanlış hatırlamıyorsam, işlemcinin hızını değiştirebiliyorduk galiba root yapıp yani çekirdek hızlarınımı ne düşürebiliyorduk eğer öyle bir şey varsa çekirdek hızlarını düşürürsünüz böylece daha az enerji harcamış olur ve şarjınızın süresi artar.

Ne kadar sağlıklıdır? bilemem böyle bir ayarın olduğunuda bilmiyorum yani tam emin değilim ama var diye biliyorum ondan dedim.

Çekirdek hızlarını zaten belli bir yerden yani stock halinde gelen hızdan yukarıya arttırmanıza izin verileyecektir büyük ihtimal düşürmenize izin verilir eğer veriliyorsa düşürebilirsiniz tabi bu işlem için root gerekiyor ve belli başlı programlar.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Mesela benim 5s'de 720p var ve gayet yeterli ekran piksel falan göremiyorum ama daha büyük bir ekran yani iphone 6+'nın ekranı olsaydı 720 elbette az gelebilirdi.

3 ila 4.5'' arasına 720, 4,5 ve 6-7'' inç'e 1080p daha büyük ekranlılar yani onlarda tablet oluyor tamam 2k falan olur olmalıda çünkü tabletlerin şarj problemi oluyor :D

Ekran süresi için ya ekran parlaklığını kısıcaksınız yada az oyun oynayacaksınız.

Birde şöyle bir şey vardı yanlış hatırlamıyorsam, işlemcinin hızını değiştirebiliyorduk galiba root yapıp yani çekirdek hızlarınımı ne düşürebiliyorduk eğer öyle bir şey varsa çekirdek hızlarını düşürürsünüz böylece daha az enerji harcamış olur ve şarjınızın süresi artar.

Ne kadar sağlıklıdır? bilemem böyle bir ayarın olduğunuda bilmiyorum yani tam emin değilim ama var diye biliyorum ondan dedim.

Çekirdek hızlarını zaten belli bir yerden yani stock halinde gelen hızdan yukarıya arttırmanıza izin verileyecektir büyük ihtimal düşürmenize izin verilir eğer veriliyorsa düşürebilirsiniz tabi bu işlem için root gerekiyor ve belli başlı programlar.
Ben root işinden çekiniyorum açıkçası .
Sıkıntı olur diye korkuyorum. Ancak bilen birisi yaparsa sıkıntı olmaz.
Aslında şikayetçi değilim şarjdan. Bana yetiyor.Bu aralar çok kullanıyorum telefonu. Çok kullanmasam 1-5,2 gün gider herhalde.

Arkadaş %50 çok deyince biraz düşündürdü.
Ekran parlaklığını evde iken kısık kullanıyorum .Şuan yüzde 50.
Fazla oyun oynamıyorum bir tek fun run diye bir oyun var.

Belki bir ara hard reset atarım.Düzelirse iyi olur düzemeezse sıkıntı değil. :D

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben root işinden çekiniyorum açıkçası .
Sıkıntı olur diye korkuyorum. Ancak bilen birisi yaparsa sıkıntı olmaz.
Aslında şikayetçi değilim şarjdan. Bana yetiyor.Bu aralar çok kullanıyorum telefonu. Çok kullanmasam 1-5,2 gün gider herhalde.

Arkadaş %50 çok deyince biraz düşündürdü.
Ekran parlaklığını evde iken kısık kullanıyorum .Şuan yüzde 50.
Fazla oyun oynamıyorum bir tek fun run diye bir oyun var.

Belki bir ara hard reset atarım.Düzelirse iyi olur düzemeezse sıkıntı değil. :D

Şarj yazılımsal olarak iyileştirmeler bir noktaya kadar olur yani ya 5 dakika yada 30 dakika uzatılır süresi daha fazlasını beklemeyin hard resetle falan düzelicek iş değil telefonun kendisinde problem var, lg sayfasında okuyorum g3 cayır cayır yanıyor internette gezerken diyorlar ha ne kadar doğuru bilmiyorum ama s800'e oc yapılmış bir işlemciyle 2k ve g2'ye göre daha büyük bir ekran ile aşırı ısınmasını normal buluyorum.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Şarj yazılımsal olarak iyileştirmeler bir noktaya kadar olur yani ya 5 dakika yada 30 dakika uzatılır süresi daha fazlasını beklemeyin hard resetle falan düzelicek iş değil telefonun kendisinde problem var, lg sayfasında okuyorum g3 cayır cayır yanıyor internette gezerken diyorlar ha ne kadar doğuru bilmiyorum ama s800'e oc yapılmış bir işlemciyle 2k ve g2'ye göre daha büyük bir ekran ile aşırı ısınmasını normal buluyorum.

Dediğim gibi şarj sıkıntı değil benim için. Şarj günccelleme ile gayet iyi oldu.
Ekran kullanımı bu kadar değildi 407k cihazımda.

Telefon wifi'de iken pek ısınmıyor. Ama veride iken biraz daha fazla ısınıyor.Oyun oynarken ısındığı kadar değil tabiki.
G3 2k için deneme tahtası oldu bence. Cihazın tek hatası bu oldu G3'te.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Dediğim gibi şarj sıkıntı değil benim için. Şarj günccelleme ile gayet iyi oldu.
Ekran kullanımı bu kadar değildi 407k cihazımda.

Telefon wifi'de iken pek ısınmıyor. Ama veride iken biraz daha fazla ısınıyor.Oyun oynarken ısındığı kadar değil tabiki.
G3 2k için deneme tahtası oldu bence. Cihazın tek hatası bu oldu G3'te.
Katılıyorum g3 2k olmasa zaten super bir tel yada g3 un tasarimi g2 ye aktarlsa.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar, ben türkiye garantili 408k serisi g3 kullanıyorum geçen gün arkadaşım paralel ithalat 502k serisi g3 aldı. Öncelikle şunları söylıyım belki serinin ilerlemesinden kaynaklı kasası daha sağlamlaşmıs. Ve ekranı daha parlak geldi bilmiyorum belkide bendeki silikon ekran jelatininden kaynaklı bi renk solması vardır en kısa sürede temperli cam filme geçicem.

Ancak asıl şunları demek istiyorum orjınal yüklü program farklılıkları var örneğin voice mate bizde o program yok lg smarworld dede yok indirilebilecek hiç bi şansimiz yok. Benim aradığım ve bulamadığım program su anda. Ve görev çubunda anlam veremediğim bi kaç farklı sembolde gördüm hadi radyoyu koymadınız neyse dedikde bu gibi yazılım farklılıkları ve donanımsal farklılıklar nedir arkadaş. Biz üvey evlatmıyız biz müşteri değilmiyiz memnun edilmeyi hak etmıyormuyuz? 5.0 dan sonra hıçkırmalar bitmez oldu toparlama yazılımı beklıyorum ancak sanırım geliceğide yok. İkinci lg telefonum ama bazen düşünmüyorda değilim hatamı ettim bu teli alarak diye.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
merhaba arkadaşlar, ben türkiye garantili 408k serisi g3 kullanıyorum geçen gün arkadaşım paralel ithalat 502k serisi g3 aldı. Öncelikle şunları söylıyım belki serinin ilerlemesinden kaynaklı kasası daha sağlamlaşmıs. Ve ekranı daha parlak geldi bilmiyorum belkide bendeki silikon ekran jelatininden kaynaklı bi renk solması vardır en kısa sürede temperli cam filme geçicem.

Ancak asıl şunları demek istiyorum orjınal yüklü program farklılıkları var örneğin voice mate bizde o program yok lg smarworld dede yok indirilebilecek hiç bi şansimiz yok. Benim aradığım ve bulamadığım program su anda. Ve görev çubunda anlam veremediğim bi kaç farklı sembolde gördüm hadi radyoyu koymadınız neyse dedikde bu gibi yazılım farklılıkları ve donanımsal farklılıklar nedir arkadaş. Biz üvey evlatmıyız biz müşteri değilmiyiz memnun edilmeyi hak etmıyormuyuz? 5.0 dan sonra hıçkırmalar bitmez oldu toparlama yazılımı beklıyorum ancak sanırım geliceğide yok. İkinci lg telefonum ama bazen düşünmüyorda değilim hatamı ettim bu teli alarak diye.
Radyo olmamasının sebebi TRT ile anlaşılamamış olması ama diğerleri neden yok ben de bilmiyorum. T Action'dan bahsediyorsanız heralde. Sensör ile çeşitli şeyler yapabiliyorsun.
Keşke voice mate bizde de olasa. Ben de isterdin fakat ben bunları problem olarak görmüyorum. Haaa biz de para veriyoruz neden biz de yok diyorsanız sonuna kadar haklısınız.

Bende 407k vardı ve kasa ısındığında gıcırdıyordu.Şimdi 411k var ve kasada tek bir sorun yok dediğiniz gibi.

Ekranın parlak olması o sebepten olabilir.
Eğer jelatini çıkarınca aynı sorun varsa servise vermenizi öneriyorum. Değişim talep edersiniz.

[MENTION=422819]cuteftp[/MENTION] TR'ye gelsin direkt geçeceğim.
Bir tek AME'ye geldi. Geçen arkadaş varsa bilgilendirsin bakalım.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Radyo bir artı sayılabilir bende var. İşime de yaradı telefona müzik atmayı unuttuğum zaman.
Voice mate de var fakat ingilizce zaten, bir kere denedim sonra da hiç açmadım.

ozcnozgl

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bugün, 1 yıl sonra G3 mü nokta kadar çizdim yastayım.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Bugün, 1 yıl sonra G3 mü nokta kadar çizdim yastayım.

Ben ilk aldığımda 1 ay içinde ufak bir çizik olmuştu.
Ama nasıl olmuştu bilmiyorum.Tırnağım uzundu ama o kadar etkillemez herade gorilla gılası. :D

Allah'tan yeni cihaz geldi de yok. Yalnız ekranda koruma yok. :D

c_nergy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ama nasıl olmuştu bilmiyorum.Tırnağım uzundu ama o kadar etkillemez herade gorilla gılası. :D

Servise ne dedin de degisim yaptilar ve telefonu alali ne kadar olmustu? Ust ve alt koselerinden bastirinca bende de gicirtiyla birlikte hafif oynama oluyor kasada. Alali 6 ay oldu.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Servise ne dedin de degisim yaptilar ve telefonu alali ne kadar olmustu? Ust ve alt koselerinden bastirinca bende de gicirtiyla birlikte hafif oynama oluyor kasada. Alali 6 ay oldu.

Altta ve üstte çatlak vardı . Ondan değişim kararı çıktı.
Temmuzda aldım cihazı ve aralıkta servise yolladım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende Aynı sorunları yasıyorum Durduk yere programlardan atıyor. İNSTAGRAMDAN filan :cursing:

torphedo1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
20i güncellemesini an itibariyle yaptım. aslında 2-3 gün önce gelmişti OTA üzerinden ama pc suite üzerinden ancak fırsat bulup yapabildim. normalden çok daha uzun sürdü güncelleme. 20 mb lik bi upgrade 40 dk sürmemeliydi bence. yeniliklere gelince; telefon komple değişti baştan başa yenilendi bambaşka bi hal aldı falan demek isterdim ama yine bi değişiklik yok. :cursing: 20h güncellemesindeki gibi gözle görülür bi farklılık da yok. benim cihazım 411k serisi. ben 5.0L ye geçtikten sonra voice mate falan gelmişti ancak daha önce atmadığımdan ve sitedeki arkadaşların her çözümü hard resette bulmalarından dolayı hard reset attım bidaha da gelmedi. bu güncellemeyle beraber T-action falan da gelir bişeyler değişir diye umuyodum ama yokk :hammer: samsung larda bu tarz güncellemelerden sonra yeni neler eklendiği falan yazıyo diye biliyorum. sony lerde zaten yazıyo eski telefonum sony ordan biliyorum. güncellemeyle neler değiştiğini yazmak bukadar zor olmasa gerek LG için.. neyse; umarım performans açısından farklılıklar olur. gerçi hala daha ana ekran geçişleri sırasında bile ufak donmalar takılmalar kasmalar oluyo o bile yeterince akıcı değil. bikaç gün kullanıyım yine burdan bilgilendiririm sizleri.

MoonseroZe

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Ya bende su sarz konusunudesem değişim yaparlarmiki hocam. Turkcellden ama telefon. Lg servisi antalyada cok yani burdan o yuzden kesin bi sonuca ulasacaksam gitmek istiyorum

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Ya bende su sarz konusunudesem değişim yaparlarmiki hocam. Turkcellden ama telefon. Lg servisi antalyada cok yani burdan o yuzden kesin bi sonuca ulasacaksam gitmek istiyorum
Şarjdan dolayı değişim kararı çıktığına denk gelmedim daha. Bence değişim kararı çıkmaz. Ama şansınızı deneyin derim.

c_nergy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gunde 2-3 defa "ana ekran durdu"/"sist arayüzü durdu" hatasi almaya basladim. Arkaplandaki uygulamalara tumunu temizle dedigimde oluyor genelde. Sizce ne yapmaliyim? Bu buyuk bir sorun mudur yoksa duzeltilir deyip beklemelimiyim?

c_nergy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende Aynı sorunları yasıyorum Durduk yere programlardan atıyor. İNSTAGRAMDAN filan :cursing:
Instagramdan atma sorununu birkac kez bende yasadim. Instagrami cok cok az kullanmama ragmen bana denk geldiyse sık kullanimda neler oluyor kim bilir.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Gunde 2-3 defa "ana ekran durdu"/"sist arayüzü durdu" hatasi almaya basladim. Arkaplandaki uygulamalara tumunu temizle dedigimde oluyor genelde. Sizce ne yapmaliyim? Bu buyuk bir sorun mudur yoksa duzeltilir deyip beklemelimiyim?
Maalesef bu hata hakkında bilgim yok. Fakat çözümü denk gelirse haber veririm. :)

Instagram'da verileri ve önbellegi temizleyip programı kaldırın.Daha sonra tekrar yükleyin.

ozcnozgl

Asistan
Reaksiyon puanı
6

Ekrandan benim bir sıkıntım olmadı ekranın üstüne dolabın üstünden eski disket yuvası düştü apağır önce masaya ordan sekip telefonun üstünde zıpladı demir şey. Uçarak telefonu kurtarmaya çalıştım ama Allahtan cam gerçekten iyimiş ne kırıldı ne de çizildi. Pikseller öldü mu diye test yaptım. Herşey on numara burdan bunu deneyimlemiş oldum ama lakin acı gerçek telefonun ahizesinin tam üstünde şu altın plastik yer ezilmiş nokta kadar tam ortada. o kazaya çok az bisey buna şükür ama gözüm surekli oraya gidiyor deli oluyorum telefona bakmak bile istemiyorum o derece üzüldüm telefonu toz dahi konmasını sevmeyen biriyim. Burdan nasıl üzüldüğümü anlamışsınızdır. Ama helal olsun cam bana mısın demedi.
G3 tr ye geleli daha 7 ay olmadi mi :D
Arkadaşlar 7 aysa o 1 yıldır, 1 yıl 6 ay olsa o 2 yıldır. Yuvarlarız yani Türk olmak bunu gerektirir. Abartacağız şurda ağız tadıyla abarttırmıyorsunuz [emoji1] [emoji1] Zaten üzgünüm servise nokta kadar şeyle değişim de yap denilmez zaten baktıkça içim parçalanıyor kırıcam atıcam şimdi telefonu [emoji1] [emoji1]
Benim de aklıma geldi ama demedim :)

c_nergy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekrandan benim bir sıkıntım olmadı ekranın üstüne dolabın üstünden eski disket yuvası düştü apağır önce masaya ordan sekip telefonun üstünde zıpladı demir şey. Uçarak telefonu kurtarmaya çalıştım ama Allahtan cam gerçekten iyimiş ne kırıldı ne de çizildi. Pikseller öldü mu diye test yaptım. Herşey on numara burdan bunu deneyimlemiş oldum ama lakin acı gerçek telefonun ahizesinin tam üstünde şu altın plastik yer ezilmiş nokta kadar tam ortada. o kazaya çok az bisey buna şükür ama gözüm surekli oraya gidiyor deli oluyorum telefona bakmak bile istemiyorum o derece üzüldüm telefonu toz dahi konmasını sevmeyen biriyim. Burdan nasıl üzüldüğümü anlamışsınızdır. Ama helal olsun cam bana mısın demedi.

Arkadaşlar 7 aysa o 1 yıldır, 1 yıl 6 ay olsa o 2 yıldır. Yuvarlarız yani Türk olmak bunu gerektirir. Abartacağız şurda ağız tadıyla abarttırmıyorsunuz [emoji1] [emoji1] Zaten üzgünüm servise nokta kadar şeyle değişim de yap denilmez zaten baktıkça içim parçalanıyor kırıcam atıcam şimdi telefonu [emoji1] [emoji1]
Bende normalde en ufak bir cizilme gormek istemem ama illaki eskiyor bi sure sonra ben 2 kere dusurdum telefonu alt cercevedeki bir kac ufak ezilme/cizilme disinda bisey yok. Ama ilk aldigim zaman cebimde bozuk para unutup ust kisminda suan gozumle goremedigim cizikler olusmustu icim gitmisti. :D simdi altta ezik var gozum gormuyor anlayacagin insan alisiyor bi sure sonra :D ama hala kilif kullanmamakta israrciyim hic bir kilif hos durmuyor. Ciplak hali cok zarif :D

tuci2404

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar forumda daha yeniyim öncelikle bir hatam var ise herkesten affola.
3 hafta önce samsung galaxy s3 mini telefonumu rafa kaldırıp Lg G3 32 gb aldım . Telefonumdan gayet memnunum hem batarya hem kamera hem oyun performansı olarak kusursuza yakın ve bir çok kullanıcı gibi paralı oyunları apk olarak yüklüyorum. Hiç bir oyunda sorun yaşamazken modern combat serisinin 4. ve 5. oyunlarında sorun yaşadım. oyun datasını android/obb 'a attıktan sonra attığım apk yi kuruluma başlıyorum ve bir kaç saniye sonra oyun yüklenemedi hatası alıyorum . Hiç bir oyunda bu sorunu yaşamazken bu oyunun bu iki serisinde oyun yüklenemedi hatasıyla karşı karşıya kalıyorum. Bunun nedenini bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum . Herkese iyi günler

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Merhaba arkadaşlar forumda daha yeniyim öncelikle bir hatam var ise herkesten affola.
3 hafta önce samsung galaxy s3 mini telefonumu rafa kaldırıp Lg G3 32 gb aldım . Telefonumdan gayet memnunum hem batarya hem kamera hem oyun performansı olarak kusursuza yakın ve bir çok kullanıcı gibi paralı oyunları apk olarak yüklüyorum. Hiç bir oyunda sorun yaşamazken modern combat serisinin 4. ve 5. oyunlarında sorun yaşadım. oyun datasını android/obb 'a attıktan sonra attığım apk yi kuruluma başlıyorum ve bir kaç saniye sonra oyun yüklenemedi hatası alıyorum . Hiç bir oyunda bu sorunu yaşamazken bu oyunun bu iki serisinde oyun yüklenemedi hatasıyla karşı karşıya kalıyorum. Bunun nedenini bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum . Herkese iyi günler
Modern combat apkları hatalı galiba.Karşılaşanları görmüştüm. Ama çözümünü bilmiyorum maalesef.