Vikings
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 91
Dediğine katılmamak elde değil.
Bence en ideal 1080p. 720p az bence.
Bu arada bu ekranın kullanımını azaltma şansı var mı?Sanki yüzde 50'ler çok gibi.
@MoonseroZe Pil kullanımını koyar mısın buray?
Mesela benim 5s'de 720p var ve gayet yeterli ekran piksel falan göremiyorum ama daha büyük bir ekran yani iphone 6+'nın ekranı olsaydı 720 elbette az gelebilirdi.
3 ila 4.5'' arasına 720, 4,5 ve 6-7'' inç'e 1080p daha büyük ekranlılar yani onlarda tablet oluyor tamam 2k falan olur olmalıda çünkü tabletlerin şarj problemi oluyor

Ekran süresi için ya ekran parlaklığını kısıcaksınız yada az oyun oynayacaksınız.
Birde şöyle bir şey vardı yanlış hatırlamıyorsam, işlemcinin hızını değiştirebiliyorduk galiba root yapıp yani çekirdek hızlarınımı ne düşürebiliyorduk eğer öyle bir şey varsa çekirdek hızlarını düşürürsünüz böylece daha az enerji harcamış olur ve şarjınızın süresi artar.
Ne kadar sağlıklıdır? bilemem böyle bir ayarın olduğunuda bilmiyorum yani tam emin değilim ama var diye biliyorum ondan dedim.
Çekirdek hızlarını zaten belli bir yerden yani stock halinde gelen hızdan yukarıya arttırmanıza izin verileyecektir büyük ihtimal düşürmenize izin verilir eğer veriliyorsa düşürebilirsiniz tabi bu işlem için root gerekiyor ve belli başlı programlar.