LG G3 için Oyunlarda Optimizasyon Yapılacak Mı ?

PhoenixClaw

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Herkese iyi forumlar.
Telefonu Vatan Bilgisayardan 2 gün önce aldım LG G3 32GB TITAN aldım. Daha önce Samsung Galaxy S4 kullanıyordum. LG G3'ten çok memnunum şarjı mükenmel optimizasyon edilmiş quad hd ekrandan memnunum.

Gelelim sorunumuza belki bilmeyenler vardır LG G3 quad hd fakat oyunlarda yazılım Full HD oluyor. Yani oyunları Quad Hd açmıyor çoğu forumda böyle okudum. Oyunları Full grafikte açıyorum Asphalt 8 en yüksekde akıcı değil tamam oyun zorlayıcı fakat Clash Of Clans'da hiç akıcı değil yani kasma yokda akıcı değil bu mevzu optimizasyon ile alakalı ve her oyun LG G3'e göre optimizasyon eder mi ? Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan var mı ? Telefon arayüzde hiç kasmıyor fişek gibi.

ANTUTU Sonuçları sürekli değişiyor ilk aldığımda 36000 verdi 2 saat sonra 32000 verdi bu fark neden kaynaklı gerçekten üzülüyorum takıyorum kafaya S4'üm 32348 veriyordu zaten.. Yoksa ANTUTU'da mı optimize değil G3'e ?
Herkese iyi forumlar.
Konuyu telefondan açtım yanlış yazımdan dolayı affınıza sığınıyorum.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Cpu sıcaklığı arttığı zaman yani teli zorlayıp ısısının yükseldiği zaman cpu kendini koruma amaçlı frekansını düşürerek veya bazı çekirdekleri kapatarak önlem alır. Farklı değerler alman bundan dolayı.

Bu olayın başka ismi de var ama biz buna LG etkisi diyoruz malesef. G3 te bu olay aşırı derecede belirgin, yani cihaz ısındığında performansın düştüğünü skorla değil kullanıcı deneyimi ile de anlıyorsun.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Dostum Quad HD olursa bu senin için dezavantaj çünkü kasma yapacaktır.Snapdragon 801ac Quad HD için yetersiz.Antutu Benchmark önemli değil.Önemli olan senin günlük kullanımında verdiği performanstır.LG G3 keşke FULL HD bir ekrana sahip olsaydı.Çünkü Quad HDnin başlangıç seviyesi telefonu oldu.Ayrıca telefon çok ısınıyor.Isındığı zaman da işlemci çalışma frekansını düşürüyor.Bu da performansa doğrudan etki ediyor.Keşke almadan önce iyice bir araştırsaydın.Telefon güzel fakat dediğim gibi performans konusunda sıkıntılı.Arayüz olsun özellik olsun gayet güzel bir telefon.