LG G2 Kullanıcıları Kulübü

gentleselo27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hepinize merhaba.Ben de tam bir yıldır cihazı kullanmaktayım.Fakat aldığım ilk günden bu yana bazı negatif değişimler oldu cihazda özellikle de lolipop a geçtikten sonra.Aranızda benim gibi sorun yaşayanlar var mı? Varsa bildiğiniz çözümleri paylaşırmısınız?
1-Şarj kullanım süresi kısaldı,şarj etme süresi uzadı.Ama öyle yarı yarıya falan düşmedi yani.Yine iyi gidiyor şarjı.İlk zamanlarda en fazla 1 saat falan sürüyodu %5 ten %100 e çıkması.Şimdi böyle değil maalesef.(Bir senelik kullanımda normal mi?)
2-İlk güne nazaran telefon kasmaya başladı.Özellikle şu arayanın isminin geç gelmesi,arama kaydında sağa sola kaydırma yaparken yine listenin geç gelmesi.
3-Bir uygulamada fazla takılınca mesela 15-20 dakika uygulamadan çıktıktan sonra ekrandaki tüm simgeler yok oluyo 3-4 saniye sonra geliyo.
4-İnternet tarayıcısını küçültmeyi biliyorsunuzdur hepiniz.Ben genelde clash of clans oynarken bir yandan da video izliyorum boşa beklemiyeyim diye.Fakat 15-20 saniye sonra tarayıcı kendini otomatikmen kapatıyor.Ayarlardan varsayılana dön dediğimde düzeliyor.Başka bi gün yine aynı hatayı veriyor ama.
Sorun dışında 2 de sorum var;
1-Hafızamda düzenli olarak 2 gb boş yer bırakıyorum yeterli mi bu?(32 gb)
2-Hard reset dedikleri olay fabrika ayarları mı? Eğer öyleyse sorunlarımın büyük kısmını çözmede bana yardımcı olur mu?
Şu oyunlardan herhangi birinin sebep olduğu söylenebilir mi?
qRy1YR.png
[/URL][/IMG]

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Arkadaşlar hepinize merhaba.Ben de tam bir yıldır cihazı kullanmaktayım.Fakat aldığım ilk günden bu yana bazı negatif değişimler oldu cihazda özellikle de lolipop a geçtikten sonra.Aranızda benim gibi sorun yaşayanlar var mı? Varsa bildiğiniz çözümleri paylaşırmısınız?
1-Şarj kullanım süresi kısaldı,şarj etme süresi uzadı.Ama öyle yarı yarıya falan düşmedi yani.Yine iyi gidiyor şarjı.İlk zamanlarda en fazla 1 saat falan sürüyodu %5 ten %100 e çıkması.Şimdi böyle değil maalesef.(Bir senelik kullanımda normal mi?)
2-İlk güne nazaran telefon kasmaya başladı.Özellikle şu arayanın isminin geç gelmesi,arama kaydında sağa sola kaydırma yaparken yine listenin geç gelmesi.
3-Bir uygulamada fazla takılınca mesela 15-20 dakika uygulamadan çıktıktan sonra ekrandaki tüm simgeler yok oluyo 3-4 saniye sonra geliyo.
4-İnternet tarayıcısını küçültmeyi biliyorsunuzdur hepiniz.Ben genelde clash of clans oynarken bir yandan da video izliyorum boşa beklemiyeyim diye.Fakat 15-20 saniye sonra tarayıcı kendini otomatikmen kapatıyor.Ayarlardan varsayılana dön dediğimde düzeliyor.Başka bi gün yine aynı hatayı veriyor ama.
Sorun dışında 2 de sorum var;
1-Hafızamda düzenli olarak 2 gb boş yer bırakıyorum yeterli mi bu?(32 gb)
2-Hard reset dedikleri olay fabrika ayarları mı? Eğer öyleyse sorunlarımın büyük kısmını çözmede bana yardımcı olur mu?
Şu oyunlardan herhangi birinin sebep olduğu söylenebilir mi?
qRy1YR.png
[/URL][/IMG]

Hocam bu dediklerinizin çoğu lollipop problemleri güncelleme bekleyin ve kendi tarayıcısını önermem ben chrome falan kullanın.Lollipop ram ve şarj problemleriyle dolu dori kernel baya bi iyi oluyor ama rootlamak lazım siz en iyisi güncelleme bekleyin.

S

SDN Okuru help

SDN Okuru
[MENTION=383050]Virility[/MENTION] kardeşim benim cihaz rootlu cloudy 3.3 romu yüklü, senden ricam dori kernel yüklemeyi anlatabilirmisin , bide link atsan duamı alırsın valla, ben araştırdım biraz ama, nolur nolmaz diye sana danışayım dedim

gentleselo27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Virility öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.Güncelleme konusunda zaten umutsuzca bekliyorum.Fakat tarayıcıyı kullanmamın sebebi dediğim gibi LG'nin sağlamış olduğu küçük pencerede açma olayı.Hani oyun oynarken beklemek yerine video falan izlemeyi tercih ettiğim için.Bi de şu hard reset olayını önerirmisin?Bi faydasını görürmüyüm?

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Virility öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.Güncelleme konusunda zaten umutsuzca bekliyorum.Fakat tarayıcıyı kullanmamın sebebi dediğim gibi LG'nin sağlamış olduğu küçük pencerede açma olayı.Hani oyun oynarken beklemek yerine video falan izlemeyi tercih ettiğim için.Bi de şu hard reset olayını önerirmisin?Bi faydasını görürmüyüm?

Bence ilk olarak şu temizleme programını haftada bir kere kullan ve sonra devre dışı bırak daha rahat edecektir telefonun ayrıca şarj olma süresi 20 dakika kadar daha uzun sürüyor lollipopta ve biraz daha hızlı şarj bitiyor.

Çünkü o temizleme programları arka planda çalışarak işlemciyi rami dolayısıyla pili sömürüyor ram boşaltmakla falan uğraşma birde bendeki oyunlar sendekinden çok daha fazla ama bir sorun yaratmıyorlar eğer bu dediklerim çözüm olmaz ise hard reset at.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Dostum şarj aleti sıcakken şarj etmemeye çalış ben yeni şarj cihazı almanızı öneririm :)

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Beyler jb ve kk bootloader tam olarak işlevleri nedir neden bunları kuruyoruz bilen anlatabilir mi ?

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Stock Jelly bean veya kk tabanlı romlarda jb bootloader lp de ise kk bootloader kurarız sistemin boot edilmesi icin gereklidir bu dosyalar ayrıca lp de kk bootloader kurmamizin sebebi lp bootloaderin henüz bump edilmemesidir

gentleselo27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar su sorunun benim icin onemli halen bi cozum bulamadım.İnternet tarayıcısını küçültmeyi biliyorsunuz.Ben genelde clash of clans oynarken bir yandan da video izliyorum boşa beklemiyeyim diye.Fakat 15-20 saniye sonra tarayıcı kendini otomatikmen kapatıyor.Ayarlardan varsayılana dön dediğimde düzeliyor.Başka bi gün yine aynı hatayı veriyor ama.Bilen varsa bi yardımcı olsa çok makbule geçer gerçekten.

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Stock Jelly bean veya kk tabanlı romlarda jb bootloader lp de ise kk bootloader kurarız sistemin boot edilmesi icin gereklidir bu dosyalar ayrıca lp de kk bootloader kurmamizin sebebi lp bootloaderin henüz bump edilmemesidir

Hocam telefonu towelroot ile rootladım ve twrp yüklemem gerekiyor ama d802tr için ayrı bir apk dosyası mı lazım yoksa d802 twrp ler hepsi aynı mı bana link verebilir misin ?

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Arkadaslar su sorunun benim icin onemli halen bi cozum bulamadım.İnternet tarayıcısını küçültmeyi biliyorsunuz.Ben genelde clash of clans oynarken bir yandan da video izliyorum boşa beklemiyeyim diye.Fakat 15-20 saniye sonra tarayıcı kendini otomatikmen kapatıyor.Ayarlardan varsayılana dön dediğimde düzeliyor.Başka bi gün yine aynı hatayı veriyor ama.Bilen varsa bi yardımcı olsa çok makbule geçer gerçekten.
Hocam farklı bir ülkenin romunu flashlayın bende skntı yok kapanmıyor.

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam telefonu towelroot ile rootladım ve twrp yüklemem gerekiyor ama d802tr için ayrı bir apk dosyası mı lazım yoksa d802 twrp ler hepsi aynı mı bana link verebilir misin ?
Kk ise d802lerin hepsi autorec ile yuklenir lpde ise D802trye ozel bi apk vardı dh den biri yapmıştı fakat linki hatırlamıyorum araştırırsanız bulursunuz.

S

SDN Okuru G2

SDN Okuru
arkadaşlar G2 min orjinal kulaklığı bozuldu , yerine sağlam bi kulaklık düşünüyorum 100 tl lik limitim var , fikirlerinizi alabilirmiyim ?:crying:

gentleselo27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam farklı bir ülkenin romunu flashlayın bende skntı yok kapanmıyor.

Cahilligimi mazur görün baska rom kullanirsam root yapmam gerek mi? Bunu yaparsam da garantiden cikar mi telefonu? Bide hocam suna bi cevap verirseniz cok memnun olurum hard reset ve fabrika ayarları ayni sey mi bunu yaparsam cihazimin performansi su anki duruma kıyasla artar mi?

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Başka rom yükleme, ROOT yapmak garanti dışı bırakır eski haline dondurulebılır tabi. Hiç bulasmadıysanız bulaşmayın. Sonra dalgınlıkla falan yanlış bir şey olunca duzeltememeyle servise götürenler oluyor servis ya iyi para alıyor garanti dışı diye ve yine garanti dışı bırakabılıyorlar. İlk kez başına gelenler bilen birinden yardım almadıkça zor düzeltiyor.
Siz en iyisi telefondaki resimleri, müzikleri falan telefonu bilgisayara bağlayıp içinden alıp pc ye yedekleyin. Sonra ayarlardan fabrika ayarlarına sıfırlayın herşeyi silip.
Yeniden kurun telefonunuzu ilk günkü gibi.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Cahilligimi mazur görün baska rom kullanirsam root yapmam gerek mi? Bunu yaparsam da garantiden cikar mi telefonu? Bide hocam suna bi cevap verirseniz cok memnun olurum hard reset ve fabrika ayarları ayni sey mi bunu yaparsam cihazimin performansi su anki duruma kıyasla artar mi?

Orjinal rom için root gerekmiyor.Garantiden çıkmaz sadece güncelleme alamazsınız güncelleme almak için orjinal roma dönmeniz gerekiyor.Fabrika ayarlarına dönmek ve hard reset aynı şey aslında tek fark fabrika ayarlarına dönerken yazılım kullanılıyor hard resette kullanılmıyor diye biliyorum ben.Performans farkı tabiki olur sistemde kalan gereksiz dosyalar yavaşlamaya sebep olabilir.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Lg g2 16gb d802 için 4.4.2 firmware hangisini kurmalıyım radyolu olmalı sanırım v20c idi emin olamadım v20c olsa bile bircok v20c var 16lık radyolu olan hangisiydi ?

dragomhmt

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sennheiser cx 1.00 aldım geçenlerde 98 e bu zamana kadar kullandığım en iyi kulaklık oldu. Basslar tızler çok iyi. Ses seviyesi de çok iyi.

S

SDN Okuru G2

SDN Okuru
detaylı araştırınca hem sennheiser cx serisi ve piston serisini kötülüyenlerde baya var, övenlerde baya var . bas konusunda özellikle yetersiz 2 marka diyolar , quadbeat 3 sizce alınırmı, veya bunu al pişman olmazsın dediğiniz kulaklık var mı arkadaşlar, siz iyi bilirsiniz lg g2 de kullanacağım anlarsınız beni, bugün yarın kesin alacağım yorumlarınızı bekliyorum :blushing:

imreqicide

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geç de olsa LG G2 ile tanıştım arkadaşlar.

Bu telefon ile ilgili birkaç sorum var; yardımcı olursanız memnun olurum.

Android 4.4.2 ile geldi ve şu an rehber sorunu yaşıyorum: Çoğu rehbere girişimde rehberdeki kişiler görünmüyor. Ayarlardan tüm kişileri göster diyorum.
632 kişi var diyor ama görünmüyor. Telefonu kapatıp açarsam kişiler geliyor. Ve çoğu aramada arayan kişi listede olmasına rağmen isim olarak çıkmıyor, kimi zaman da çıkıyor. Aynı problemi mesajlarda da yaşıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim ?

Şimdiden teşekkürler.

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Beyler cyanogenmod 12.1 kurmak istiyorum romu indirdim gapps de indirdim şuan cloudy 3.3 var bootloader flashlamam gerekli mi ?

Lp tabanlı bir rom olduğundan benim kk bootloader flashlamam gerekli dimi ?

S

SDN Okuru rom

SDN Okuru
Beyler cyanogenmod 12.1 kurmak istiyorum romu indirdim gapps de indirdim şuan cloudy 3.3 var bootloader flashlamam gerekli mi ?

Sadece rom ile gapps flashla yeterli, ben daha dün gece kurdum cm 12.1 i ama , lg özelliklerinin birçoğunu kullanamıyoruz yaw, onun için sarmadı beni, sırf şu çift tıklama ile kapatmayı yapmak için bildirim çubuğuna çift tıklaman lazım en basitinden ,onun için cloudy 3.3 e döndüm tekrardan..

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358

Ben cloudy 3.3 den 5.1.1 SlimLP moduna geçtim direkt , fakat bootloader filan gerekebilir böyle bootloader ve patch lerin hepsini telefonunuzda tutun lazım oluyor :) hem Rom atarken korkmassnz.