Lenovo Ideapad Gaming 3 ısınıyor

Bu konuyu okuyanlar

EmirTYSA

Öğrenci
Katılım
4 Temmuz 2021
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
19
Arkadaşlar merhaba Lenovo Ideapad Gaming 3 kullanıyorum ve bir kaç şikayetim var. Lenovo Teknik Servisine göndermiştik cihazı fan bozulmasından dolayı fan çalışırken 60 dereceyi geçmiyordu fan bozulduğunda 100 derecelere kadar çıkmaya başladı buraya kadar normal çünkü fan bozuk. Her neyse Lenovo Teknik Servisine gönderdik fan bozulduğundan dolayı garantisi varken ardından bilgisayarın yapıldığını ve termal macun değişimlerinin de yapıldığını söylediler ancak bilgisayarı aldığımda hala 100 derecelerde çalıştığını ve fanlardan artık daha az ses geldiğini gördüm Lenovo Servisine telefon yoluyla iletişim kurduk ve 100 derecenin normal olduğunu söylendi. Bilgisayar o kadar throttle yapıyor ki Nvidia 1650ti ekran kartım AimLab'e girdiğimde 86-87 derecelere kadar çıkıyor ve oyun içi droplara sebep oluyor. Turbo Boost'u kapattığımda yine sonuç aynı hala dereceler yüksek ne yapmam gerek? Ve çözüm olarak bir program buldum ancak bu sefer de fanların yanmasından korkuyorum çünkü fanların hızını %100 yapıyor ve fanlara giden voltajı arttırıyor ayrıyeten ve bilgisayardan fazla ses çıkıyor ancak hala ısı değerleri aynı ve normal bilgisayarı ilk aldığımda ki zamandan hala daha az ses geliyor.
Bilgisayar yerden yüksekte duruyor belirteyim.
Lenovo Teknik Servisine göndermek istemiyoruz ve sanırım bilgisayarın içi 1 kere açıldığı için teknik servise bir daha gönderemiyoruz.
Ve bilgisayar boştayken de bu derecelere çıkıyor bakıyorum HWInfo programı üzerinden ve bilgisayarım boştayken 99 derecelere kadar çıkıyor.
 

Alfred Adler

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2021
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
5
Puanları
3
Pil ayarlarından işlemci gücünü biraz düşürebilirsin.
 

lundermanmull

Öğrenci
Cezalı
Katılım
30 Aralık 2022
Mesajlar
19
Reaksiyon puanı
5
Puanları
3
Yaş
27
Benim arkadastada böyleydi. Biliyorum mantıksız gelc3k ama banada mantıksız gelmişti fakat kendisi lenovo yazılımından fani norml moda çekip düz sert Bi masaya koydu ve soru çözüldü

Onun ideapad özellikleri
I5 10300h
Gtx 1650
16gbram
 
Üst