Laptopta İki Ekran Kartı Görünüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
win7 asus u45j laoptopta aygıt yöneticisinde iki ekran kartı görünüyor.Birisi intel birisi nvidia.

intelin güncel sürücüsünü bulup yükledim ama nvidianın sürücüsünü yüklediğimde uygun donanım bulunmadı diyor?,

nasıl oluyor da iki ekran kartı görünüyor?

NitrogliseriN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios'da VGA Setting'si Win7 Yap.
Doğru Sürücüyü yükle.. Nvidia'nın Sitesinden Driver'i indirirken. Desteklenen Modeller Listesinde Kendi Ekran Kartı Modeli Olduğundan emin. Ol. yüklenecektir. kolay Gelsin.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İşlemcinin modeli nedir ? Bazı işlemcilerde entegre grafik kartı bulunuyor diye biliyorum. Switchable graphics diye geçmesi lazım...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bence en sağlıklı ASUS'un kendi sitesindeki en son sürücüyü kurmak.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
İntelin güncel sürücüsünü bulmana gerek yok windows update'den güncelleme yapabilirsin bende ASUS N53J kullanıyorum ve iki tane grafik işlemci mevcut yük durumuna göre paylaşma yapabiliyorlar.

arkadaş haklı.bende de 2 tane kart görünüyor.

geçenlerde pes2011 i yükledim.masa üstüne "ayarlar" kısa yolu attı.ayarlara girdim ve en üst seviyeye tıkladım.ama izin vermedi.oyuna girmediğim için ekran kartına gerek duymamış bilgisayar.böyle olunca önceden oyun performansını ayarlayamadım.

çözüm için masa üstünde boş bir alanda sağ tık yapın."nvidia denetim masası" kısmına tıklayın.açılan pencerede 3d ayarları-3d ayarlarının yönetilmesi kısmına gelin."tercih edilen grafik işlemci" kısmında "otomatik seçim" değilde nvidia nın kartını seçerseniz driver yüklemede sorun çıkmayacaktır.

yani bence bu şekilde olur :) bir deneyin isterseniz zorhak abi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.Kafamo topladığım an burada yazan çözüm önerilerini deneyeceğim.İyi akşamlar.

lodosdnzcs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yer6 bende de aynı sorun vardı söylediklerini yaptım işe yaradı.Sırf sana teşekkür etmek için üye oldum.Çok çok teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı...Ayrıca yararı olması açısından benim ekran kartı ATI HD 6490M. saygılar.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ya işte 2 tane ekran kartı biri intelin işlemcinin içinde bulunan ekran kartı biride ayrıyetten taklı ati mi nvida konuyu hiç okumadım direkt cevap veriyorum

2sininde driver yükle intelde atide nvidia da otomatik sitesinden buluyo bu kadar basit

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bir pc de iki ekran kartı olabilir benimkinde var mesela :) performans istediğiniz vakit bir tuş yardımı ile harici ekran kartını devreye sokabilir diğer zamanlar tasarruf için entegre kartı kullanabilirsin. Y570

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Markaya göre değişmekle beraber o an aktif olan grafik birimi hangisi ise onun grafik sürücüsünü kurarsınız. Diğer sürücüyü kurmak için geçiş yapılmalı.

ya işte 2 tane ekran kartı biri intelin işlemcinin içinde bulunan ekran kartı biride ayrıyetten taklı ati mi nvida konuyu hiç okumadım direkt cevap veriyorum

2sininde driver yükle intelde atide nvidia da otomatik sitesinden buluyo bu kadar basit
Konuyu okusaydı bi. O şekilde yükleyememiş.
Ayrıca intelin grafik birimi işlemciye değil çipsete entegre.

Redbull64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O Önemli Degil Pek Birisi AnaKartın Kendi Ekran Sağlayıcısıdır Biriside Ayrıyetten Olan Ekran Kartıdır Bi Sorun Oldugunu Dusunmuyorum ama Sen Bi Driverini güncelle .

taylocan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar nvidia denetim masasındaki sabit engre grafik ayarını nvidia ekran kartına geçirmek için tek çare var ,şimdi sizlere anlatacağım.kullanacağınız program nvidia inspector programıdır.istediğiniz her programı bu programla nvidia ekran kartına geçirebiliyorsunuz.ben kullanıyorum tek çare vede kesin çare bu işte...nvidia inspectorda internette free olarak indirilebilir..sizlere nvidia inspectorı ayarlama işlemlerine bugün onuda anlatacağım..çünkü program birazcık karışık gelebilir..