Laptopta ekran kartı varken yeni bir ekran kartı ile değiştiriliebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HEFES
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HEFES

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba benim monster laptopum var ekran kartı 1050 2 gb ben bunu 1050ti 4 gb ile değiştirmek istiyorum ama oluyomu öyle

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Maalesef değiştiremezsiniz.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ekran kartları dizüstülerde tümleşiktir yani anakarta gömülüdür, değiştirme söz konusu değildir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ekran kartını bir bilgisayarcıya değiştirttirin. Şu videoya bakın:
La bunlar laf ebeliği, canbazlığı yapmışlar... :D

Olay şu, burada ekran kartın bozulursa aynı marka ve model sağlam bir çip veya parça belleği bulabilirsen bozuk olanın yerine lehimleyebileceğini göstermişler. Yani farklı bür ekran kartı çipi ya da bellek yükseltimi mümkün değil! Anakartın tamamen değişmesi gerekir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Değiştirilebilen bir şeydir. Nereden uyduruyorsunuz anlamıyorum.
Bi şey bilmeden daha konunun ilk cümlelerini bile okuyup anlamadan yorum yapmasan daha akıllı ve bilgili olduğunu varsayıcam...

HEFES

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim ekran kartı 2 gb ya onu 4gb a yükseltemiyommu ram mantığı gibi

yeni ekran kartı takmadan

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

Olay şu, burada ekran kartın bozulursa aynı marka ve model sağlam bir çip veya parça belleği bulabilirsen bozuk olanın yerine lehimleyebileceğini göstermişler. Yani farklı bür ekran kartı çipi ya da bellek yükseltimi mümkün değil! Anakartın tamamen değişmesi gerekir.

Bi şey bilmeden daha konunun ilk cümlelerini bile okuyup anlamadan yorum yapmasan daha akıllı ve bilgili olduğunu varsayıcam...
Şu videoya bakın:

benim ekran kartı 2 gb ya onu 4gb a yükseltemiyommu ram mantığı gibi

yeni ekran kartı takmadan
GTX 460M den GTX670M'e yükseltiyorlar. Alın size kanıt. Ekran kartı yükseltilebiliyor işte.

GTX 460M den GTX670M'e yükseltiyorlar. Alın size kanıt. Ekran kartı yükseltilebiliyor işte.

HEFES

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani pc ye bağlı bazılarında oluyo onu öğrenmek gerek

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ya sen cahil cahil niye yazıyorsun da zamanımızı harcıyorsun ...! Oradaki ekran kartları özel üretim MxM kartlardır.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Ya sen cahil cahil niye yazıyorsun da zamanımızı harcıyorsun ...! Oradaki ekran kartları özel üretim MxM kartlardır.
MXM olsa bile ekran kartı yükseltilebiliyor. MXM olup olmaması beni ilgilendirmiyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
MXM olsa bile ekran kartı yükseltilebiliyor. MXM olup olmaması beni ilgilendirmiyor.
MXM olunca yükseltiliyor zaten. Bahsettiğin modeller çok eski kartlar farkındaysan. Yeni laptoplarda yükseltmek mümkün değil işte zorlamanın anlamı yok. Servisler bile ekran kartının yanması vs. durumunda direkt anakartı değiştiriyor ekran kartı değişimi yerine. Seni ilgilendirmeyebilir ama konu sahibini yanlış bilgilendiriyorsun.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Hepinizden salakça şeyler yazdığım için özür dilerim.