Laptopta Çift Monitör Kullanmak

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. İnternette araştırdım ancak laptopa artı olarak tek monitör bağlamayı söylemişler. Halbuki ben laptop harici 2 adet 21.5"lik monitöre görüntü aktarımı istiryorum. Bunun için ne yapmalıyım?

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayır tek HDMI ve VGA var. Acaba tek HDMI'dan böyle HUB gibi bir şeye bağlamak mümkün mü?

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
valla onu bilemiyorum ama vga ayrı hdmi ayrı olabilir

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Dizüstünde 2 adet çıkış bulunabilir ama ikisini aynı ayda kullanamayabilirsin (Bunu araştır.). Örneğin VGA/DVI DVI/HDMI ikilileri gibi.
Bende çift çıkış olmasına rağmen sadece biri seçilebiliyor.

grcngnc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1'ini vga öbürünüde hdmi çıkışından kullanıcaksın sonra ekran ayarlarından görüntüü aktarımını yapıcaksın olur.

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1'ini vga öbürünüde hdmi çıkışından kullanıcaksın sonra ekran ayarlarından görüntüü aktarımını yapıcaksın olur.

Peki ikisine birden görüntü aktarmaya çalıştığımda bilgisayar saçmalamasın?

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Suanda laptopda vga ve hdmi cikisini kullaniyorum. laptopun ekraniyla beraber 3 ekran var sorun yok ; )

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hepinize çok teşekkürler. Peki resimli olarak aynı anda hdmi ve vga'den çıkış almayı anlatabilir misiniz?

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bende windows 8 - Almanca var. Ekran görüntüsü kraisik olabilir senin icin. Ama söyle diyim win+p kombine tuslari ile görünütü cikisi alabilirsin. Yada en iyi ekran ayalrina girip hemde görüntünün pozisyonunu secebilirsin. hangisi ortada solda yada sagda. yada ayni görüntümü yoksa cogaltma gibi degisik fonsiyonlar var.

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anladım. Artık takılırsam sorarım size buradan :) teşekkürler

ayhanemre07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorunla şu an bende karşılaştım ekran özelliklerine geldiğimde 3 monitörü de görebiliyorum ama 2 sini kullanabiliyorum 3. otomatik olarak bu ekranın bağlantısını kes yazıyor. değiştirdiğimde de diğer ekranın bağlantısını kesiyor. acaba ekran kartım mı desteklemiyor. yardımcı olabilir misiniz

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
aşmışsınız kendinizi ben tek monitor kullanıp netbook un monitorunu kullanmıyorum siz 3 e katlamışsınız beni :)

alpaslanbir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorunla şu an bende karşılaştım ekran özelliklerine geldiğimde 3 monitörü de görebiliyorum ama 2 sini kullanabiliyorum 3. otomatik olarak bu ekranın bağlantısını kes yazıyor. değiştirdiğimde de diğer ekranın bağlantısını kesiyor. acaba ekran kartım mı desteklemiyor. yardımcı olabilir misiniz

bende de olay aynı şekilde gerçekleşiyor. Laptop monitörü dahil 3 monitörde aynı anda görüntü alamadım ve çözüm arıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba Arkadaslar BEn de ana kartı yanmış olan bir dizüstü bilgisayar var. diğer diz üstü bilgisayarımdan ana kartı bozuk olan laptop monitor olarak kullanabilir miyim. monitör gibi görüntü aktarabilir miyim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeım lap topuna 2. ekranı bagla sonra masausune sag tıkla ekrn kartının adını gorcksın orda ayaları kurcala 2 monior kuan dıe bi secenek gorursen acıma kurcala benım ekran kartım niida ve kolayca yaptm gr pc nda ekan karın orunmuosa slimdriver aralııla aleebilrsin dediklerimde acıklıyıcı olamadysam facebook/omernaldo

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Merhabalar,
Öncellikle buradaki bir kaç soruya cevap verelim.
1.Bozuk olan bir dizüstü bilgisayarın ekranı çalışan bir diğer bilgisayara harici ekran olarak bağlanabilirmi ?
-Hayır bağlanamaz

2.Tek veya çift çıkışı olan bir bilgisayar 3 monitör bağlanırmı ?
Cevap şu linkte ->
Ancak bu şekilde dahili veya harici ekran kartını çok fazla yorabilirsiniz dikkat ediniz.

3.Elimdeki monitör VGA ancak benim bilgisayarım HDMI yada DVI ( Tam terside olabilir )
-VGA monitöre HDMI çıkışından veri aktarmak için VGA to HDMI kabloları araştırabilirsiniz.Yada diğer örnekleri gibi (HDMI to DVI) - (DVI to VGA) - (HDMI to VGA) gibi.

Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım kolay gelsin.