LAPTOPA EKRAN KARTI

selomsselo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar dell inspiron 3521 laptop kullanıyorum 6gb ramı var 1.70 ghz i5 işlemcisi var intel hd graphic 4000 ekran kartı var herhalde ekran kartı düşük geldiği için oyunlarda kasma yapıyor yeni ekran kartı almayı düşünyorum nası bir şey almalıyım bu istemde çalıştıracak bir ekran kartını nasıl bulurum yardımcı olur musunuz şunu da ekleyeyim bilgisayarın kendi ekran kartı sorun çıkartmış bu ekran kartını sonradan takmışlar.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    45.1 KB · Görüntüleme: 378
  • 2.png
    2.png
    56.9 KB · Görüntüleme: 272
  • 3.png
    3.png
    122.3 KB · Görüntüleme: 235
Reaksiyon puanı
30
Intel HD Graphics demek, işlemcinin sahip olduğu dahili GPU' dur. Windows Tuşu + R' ye basıp gelen ekrana dxdiag yazın. Orada açılacak pencerede ekran kartınıza ait bilgiler yazacaktır. Eğer orada harici bir ekran kartı gözükmüyorsa, bilgisayarınızın ekran kartı yoktur.

selomsselo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dxdiag fotoğrafı attım orada öyle yazıyor
Intel HD Graphics demek, işlemcinin sahip olduğu dahili GPU' dur. Windows Tuşu + R' ye basıp gelen ekrana dxdiag yazın. Orada açılacak pencerede ekran kartınıza ait bilgiler yazacaktır. Eğer orada harici bir ekran kartı gözükmüyorsa, bilgisayarınızın ekran kartı yoktur.

selomsselo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aygıt göneticisinde iki tane görüntü bağdaştırıcısı var birisi intel 4000 öteki amd radeon hd 7600m series

Reaksiyon puanı
30
Ekran kartı Amd Radeon Hd 7600' müş demek ki. Oynadığınız oyuna göre değişir kasma durumu. Ekran kartı ve işlemci giriş seviyesi olduğu için üst düzey oyunlarda kasma yapması normaldir.

selomsselo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunları değiştirebilir miyim bazı bilgisayarlarda değiştirme felan olmuyormuş heralde

selomsselo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi asılmesele ben buna başka ekran kartı takabilirmyim

selomsselo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aygıt yöneticisinden iteli devre dışı bırakıyorum bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra oyunlar felan açılmıyor sadece amd çalıştırmıyor heralde ekran kartım sağlıklı değil

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
aygıt yöneticisinden iteli devre dışı bırakıyorum bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra oyunlar felan açılmıyor sadece amd çalıştırmıyor heralde ekran kartım sağlıklı değil
Amd'nin ayarlarında değiştirilebilir grafiklerden ayarlanabilmesi lazım.